ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«سالانه هزار پرستار از ایران مهاجرت می‌کنند»

در حالی که ایران با کمبود ۸۰ هزار پرستار در بخش خدمات درمانی رو به روست، آمارها نشان می‌دهد سالانه حدود یک هزار پرستار از ایران مهاجرت می‌کنند.

در حالی که ایران با کمبود ۸۰ هزار پرستار در بخش خدمات درمانی رو به روست، آمارها نشان می‌دهد سالانه حدود یک هزار پرستار از ایران مهاجرت می‌کنند.

ایران با کمبود شدید پرستار رو به روست

یک عضو شورای عالی نظام پرستاری در ایران با انتقاد از نگاه «پزشک سالار و اهمیت ندادن به جایگاه پرستاران در ایران» گفت کشور در حوزه پرستاری با یک عقبگرد ۳۳ ساله رو به روست.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شریفی مقدم تاکید کرد مشکل کمبود پرستار، نشات گرفته از سیاست های نادرست و اشتباه وزارت بهداشت است و تفکرات پزشک سالارانه ای که در نگه داشت و جذب پرستار مشکل دارد.

این عضو شورای عالی نظام پرستاری اظهارداشت: وضعیت پرستاری به قدری آشفته و به هم ریخته است که پرستار با ۱۴ سال سابقه کار، ترک شغل می کند و دیگر نمی خواهد کار پرستاری انجام دهد.

شریفی مقدم گفت سالانه بیش از ۱۰۰۰ پرستار ایرانی به دلیل موقعیت بهتر برای شغل پرستاری به کشورهای ترکیه، حاشیه خلیج فارس و کانادا مهاجرت می کنند.

آمار جدید مهاجرت هزار پرستار در سال در حالی است که پیش‌تر این رقم حدود ۷۰۰ نفر در سال تخمین زده می‌شد.

او با اشاره به این‌که وزارت بهداشت تازه به فکر ایجاد رشته تحصیلی کاردانی پرستاری و پرستاری یک ساله افتاده است گفت موضوع کاردانی پرستاری مربوط به سال ۱۳۶۱ بود که آن زمان تنها ۲۵ دانشکده پرستاری در کشور داشتیم.

او ضمن انتقاد از سیاست‌‌های وزارت بهداشت ایران گفت این وزارتخانه قصد دارد با جذب «پرستاران کم سواد»، از موقعیت پاسخگویی به مطالبات آنها فرار کند.

فشار کار پرستاران، افزایش ساعت‌ کاری آن‌ها و دستمزدهای پایین باعث شده است تا ایران با کمبود پرستار مواجه باشد.

در آبان سال‌جاری و در پی تجمع جمعی از پرستاران بیمارستان‌های تهران در برابر مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از آذرماه سال جاری در چند بیمارستان به صورت آزمایشی خبر داد.

به گفته فعالان صنفی حقوق پرستاران، وضعیت پرداخت دستمزد‌ها به پرستاران به ویژه در بخش خصوصی روز به روز بد‌تر می‌شود و تعرفه پرستاری برای یک کار‌شناس پرستاری هنوز مطابق با تعرفه کارگری محاسبه می‌شود. این در حالی است که ساعت کاری پرستاران بخش خصوصی ۴۴ ساعت در هفته است و به دلیل اجرایی شدن طرح نظام سلامت آنهاتقریبا به صورت شبانه‌روزی کار می‌کنند.

پیش‌تر شواری عالی نظام پرستاری در ایران هشدار داده بود که بیماران به دلیل “افت کیفیت خدمات پرستاری” در بیمارستان‌ها با “مرگ پنهان” روبرو هستند و به دلیل کمبود پرستار در مراکز درمانی کشور، مردم از پنجاه درصد از حداقل مراقبت‌هایی که باید دریافت کنند، محروم هستند.

متوسط جهانی نیروی پرستار به تعداد تخت ۵۶/ ۲ است که در ایران این نسبت پنج تا هفت تخت به ازای هر پرستار است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ساغر

    برن بهتر مگه اینجا چکار میکنن چشم وابرو میان واسه دکترا برن ببینن اونور کی محلشون میذاره دیگه با یه فوق دیپلم یا یه لیسانس حقوق میلیونی زوره بدی بهشون بقیه رشته ها فارغ التحصیلاشون بیکارن اینا لااقل یه نونی دارن بخورن