ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

توقف صادرات مرغ پس از مشاهده چند نمونه آنفولانزای مرغی در ایران

یک نماینده مجلس می‌گوید مدت‌ها است که نسبت به شیوع آنفولانزای مرغی هشدار داده است، اما سازمان متولی این بحران توجه خاصی به حل مشکل نکرد و امروز شاهد آن هستیم که مرغداران در حال ورشکستگی هستند.

پس از مشاهده چند نمونه آنفولانزای مرغی در اواسط تیرماه سال جاری در شمال ایران و شیوع آن در این مناطق، اکنون منابع داخلی در این کشور از توقف صادرات مرغ خبر می‌دهند.

رحمت اله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ایران ضمن انتقاد از عملکرد ضعیف دامپزشکی گفت: «آنفولانزای مرغی نه تنها مهار نشده بلکه همچنان با شیوع بیشتر به مرغداران ضرر هنگفتی می‌زند.»

نوروزی به خبرگزاری مجلس ایران گفت: مدت‌ها است که نسبت به شیوع آنفولانزای مرغی هشدار داده بودیم، اما سازمان متولی این بحران توجه خاصی به حل مشکل نکرد و امروز شاهد آن هستیم که مرغداران در حال ورشکستگی هستند.

خبرگزاری ایلنا نیز به نقل از محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی نوشت: «اطلاعیه سازمان دامپزشکی مبنی بر بروز آنفولانزی مرغی دربرخی از روستاهای مازندران باعث توقف صادرات این محصول شد و می‌توان گفت صادرات مرغ به عراق تقریباٌ قطع شده است.»

این درحالی است که اخباری مبنی بر توقف صادرات مرغ ایران به افغانستان نیز به گوش می‌رسد. کشورهای عراق و افغانستان مقصد اصلی صادرکنندگان مرغ ایران به شمار می‌آیند.

این خبرها در حالی منتشر می‌شود که اخبار ضد و نقیضی از شیوع آنفولانزای مرغی در ایران به گوش می‌رسد. درحالی که وزارت بهداشت شیوع آنفولانزای مرغی را انکار می‌کند، بارها انجمن پرورش‌دهندگان مرغ نسبت به شیوع گسترده این بیماری اعلام خطر کرده‌اند.

محمد نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت به رغم انکار شیوع آنفولانزای مرغی در ایران، به مردم توصیه کرد گوشت مرغ را از مجاری دولتی که تحت کنترل هستند تهیه کنند و خودشان اقدام به خرید آن از بازارهای آزاد نکنند، چرا که علاوه بر آنفولانزا ممکن است مبتلا به بیماری‌های دیگری شوند.

تاریخچه جهش آنفولانزای مرغی

در ماه سپتامبر ۲۰۱۴، سازمان خواروبار جهانی وابسته به سازمان ملل، نسبت به شیوع یک آنفولانزای مرغی تازه هشدار داد و ویروس را از نوع H5N6 خواند که بسیار مسری است.

آلمان در اوایل ماه نوامبر نخستین کشور اروپایی بود که خبر از شواهد آنفولانزای مرغی از نوع H5N8 داد. نشانه‌های این بیماری در ایالت شمالی مکلنبورک فورپومرن آلمان دیده شدند اما وزارت کشاورزی دولت محلی اعلام کرد که این ویروس تحت کنترل درآمده و مرغداری‌های با فاصله ۵۰ کیلومتری از محل شیوع، می‌توانند به کار خود ادامه دهند.

اوایل این ویروس، پدیده‌ای مختص آسیا قلمداد می‌شد.

نخستین شیوع آنفولانزای مرغی در هلند مربوط به سال ۲۰۰۳ است که ویروسی از نوع H7N7 در این کشور شایع شد. در ‌آن زمان ۳۰ میلیون قطعه مرغ و خروس برای پیشگیری از بروز اپیدمی، معدوم شدند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.