ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فتح‌الله بی‌نیاز، نویسنده و منتقد ادبی درگذشت

نویسنده و منتقد مسجدسلیمانی در حالی چشم بر جهان ما فروبست که ۱۵ کتاب از تألیفات او از وزارت ارشاد اسلامی مجوز دریافت نکرده است.

فتح‌الله بی‌نیاز منتقد سرشناس ادبیات معاصر ایران و نویسنده چندین رمان و مجموعه داستان در اثر سکته قلبی، به طور غیر منتظره‌ای، در حالی‌که برای شرکت در یک جلسه ادبی از منزل خارج شده بود، در خیابان صادقیه تهران درگذشت.

فتح الله بی‌نیاز، نویسنده و منتقد ادبی فقید

خبرگزاری مهر گزارش داده است که پس از آنکه این منتقد ادبی و داستان‌نویس معاصر ایرانی دچار حمله قلبی شد، امدادگران او را به بیمارستان فیروزگر تهران منتقل می‌کردند که در راه چشم بر جهان ما فروبست.

بی‌نیاز در سال ۱۳۲۷ در مسجدسلیمان متولد شده بود. او دانش‌آموخته رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف بود و از او در مجموع ۱۵ رمان و هفت مجموعه داستان کوتاه و هشت کتاب در زمینه نقد و نظریه ادبی ‏منتشر شده است.

فتح‌الله بی‌نیاز یکی از اعضای هیأت دبیران جایزه مهرگان ادب، قدیمی‌ترین و از معتبرترین جوایز غیر دولتی ایران بود.

بی‌نیاز همواره از هر فرصتی برای انتقاد از سانسور دولتی در ایران و خودسانسوری نویسندگان و شاعران ایرانی استفاده می‌کرد. او اعتقاد داشت که سانسور فرهنگ ریاکاری را در جامعه ترویج می‌دهد. به گفته او «تفاوت میان واقعیت و چیزی که در کتاب‌های ممیزی شده منتشر می‌شود، به نوعی مبین ترویج ریاکاری‌ست. به عبارت دیگر مؤلف با مخاطب رابطه‌ای ریا‌کارانه برقرار کرده و ناخواسته باعث ترویج این رویه در سطوح مختلف جامعه می‌شود.»

بی‌نیاز پیش از درگذشتش، در فروردین ۹۴ به خبرگزاری کتاب ایران گفته بود ۱۵ کتاب از تألیفات او از وزارت ارشاد اسلامی مجوز دریافت نکرده و او «از خیر انتشار» این کتاب‌ها گذشته است.

فتح‌الله بی‌نیاز نویسنده و منتقدی بسیار پرکار بود. کتاب‌های «بعد از مرگ هنوز می‌میرم»، «ترجیع‌بندی برای شاعران جوان»، «دریاسالار بی‌دریا»، «عطش ماندگار»، «مکانی به وسعت هیچ» و «ملاقات با مسیح» در میان آثار عدیده او جایگاه ویژه‌ای دارد. « نقد، تحلیل و تفسیر چند داستان معتبر جهان» از نوشته‌های او در برخی دانشگاه‌های کشور تدریس می‌شود و از آثار پرفروش نقد ادبی در ایران به شمار می‌آید.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.