دولت ایران با تخریب ۹۳ هکتار از جنگلهای هیرکانی موافقت کرد
به گفته جلالوندی احداث سد برای تامین آب شرب باعث تخریب ۵۰ هکتار از جنگل میشود اما اگر تأمین آب کشاورزی و صنعتی نیز به آن افزوده شود، حجم تخریب به ۹۳ هکتار افزایش خواهد یافت.
یک مقام سازمان حفاظت محیط زیست ایران خبر داد که دولت با تخریب ۹۳ هکتار از جنگلهای هیرکانی برای احداث سد موافقت کرد.
حمید جلالوندی، مدیرکل دفتر ارزیابیهای زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست، شنبه دوم آبان به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت که سد شفارود قرار بود برای تأمین آب شرب احداث شود، «اما سازمان مدیریت و برنامهریزی، سازمان جنگلها و وزارت نیرو افزون بر این، خواهان تامین آب کشاورزی و صعنتی از طریق این سد نیز هستند.»
به گفته جلالوندی احداث سد برای تأمین آب شرب باعث تخریب ۵۰ هکتار از این جنگل میشود اما اگر تأمین آب کشاورزی و صنعتی نیز به آن افزوده شود، حجم تخریب به ۹۳ هکتار افزایش خواهد یافت.
این مقام سازمان محیط زیست گفت که در گزینه اول بحث بر سر تخریب ۳۵۰ هکتار جنگل مطرح بود، اما اکنون این مقدار کاهش یافته است.
جنگلهای هیرکانی در حاشیه جنوبی و جنوب غربی دریای خزر و بین دو کشور ایران و آذربایجان قرار دارند.
محمد درویش، مدیرکل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست مهرماه امسال گفته بود وسعت جنگلها در شمال ایران در نیم قرن گذشته از حدود ۶. ۳ به ۹. ۱ میلیون هکتار کاهش یافته است.
حمید جلالوندی با اشاره به این که بر اساس ماده ۴۶ قانون توزیع عادلانه آب، تأمین آب با وزارت نیرو است، گفت: «زمانی که وزارت نیرو بگوید تنها راه برای تأمین آب، ساخت سد است، ما نمیتوانیم مخالفت کنیم».
او اضافه کرد: «جهاد کشاورزی گزینههای دیگری همچون ایجاد آب بند برای تأمین آب در این منطقه را داشت تا شکل دیگری به جز سد استفاده شود اما وزارت نیرو مطرح میکرد که از نظر فنی امکان دیگری جز احداث سد وجود ندارد.»
تابستان سال جاری ۷۰ انجمن محیط زیستی و تشکل دوستدار محیط زیست در اعتراض به ساخت سد جدید بر روی رودخانه شفارود استان گیلان با صدور بیانیهای نگرانی خود را از تخریب جنگلهای هیرکانی اعلام کردند.
سد در دست احداث شفارود با ارتفاع ۱۳۷ متر بلندترین سد ایران خواهد بود. این سد در شش کیلومتری جنوب غربی رضوانشهر، در فاصله ۶۵ کیلومتری رشت ساخته میشود.
هدف از احداث این سد تأمین آب شرب شهرهای رضوانشهر و پرهسر و تأمین آب کشاورزی مناطق اطراف و همچنین تولید برق به میزان ۷۰ گیگاوات در سال عنوان شده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.