ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«۸۷ درصد زنان ایران از نظر اقتصادی غیرفعال‌اند»

وحیده نگین با استناد به مشارکت اقتصادی ۶۳ درصدی مردان در ایران گفت: «نسبت مردان فعال به زنان فعال از نظر اقتصادی همواره بیش از ۵ برابر بوده است.»

وحیده نگین، مشاور وزیر کار در امور بانوان از غیرفعال بودن نزدیک به ۸۷ درصد جمعیت زنان ایران از لحاظ اقتصادی خبر داد.

مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، جمعه ۲۹ آبان، به مناسبت سالروز تصویب قانون کار در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، از مشارکت اقتصادی ۱۳ درصدی زنان ایران خبر داد و گفت «حدود نیمی از زنان شاغل نیز در بخش غیر رسمی فعالیت دارند.»

وحیده نگین با استناد به مشارکت اقتصادی ۶۳ درصدی مردان در ایران گفت: «نسبت مردان فعال به زنان فعال از نظر اقتصادی همواره بیش از ۵ برابر بوده است.»

مشاور وزیر کار در امور زنان در ادامه گفت  که اگر نیمی از جمعیت فعال اقتصادی ایران یعنی ۳۲ میلیون نفر را زنان درنظر بگیریم «رقمی حدود ۲۸ میلیون نفر غیرفعال اقتصادی هستند. این درحالی است که از مجموع جمعیت زنان ۱۰ سال به بالای کشور، ۱۸.۹درصد محصل، ۳.۶درصد دارای درآمد بدون کار و ۶۰ درصد آنان زنان خانه دار هستند.»

بر اساس آخرین آمار رسمی منتشر شده در بهار ۹۴، نرخ بیکاری زنان بیش از ۱۹ درصد و  یش از دوبرابر نرخ بیکاری مردان است.

وحیده نگین با اشاره به فاصله ۲۶ درصدی بین اشتغال زنان در بخش خدمات و صنعت گفت: «در بهار ۹۴ تنها حدود ۲۴ درصد از اشتغال بخش صنعت به زنان اختصاص دارد. این نسبت برای بخش کشاورزی نیز حدود ۲۵ درصد است. درعین حال اما سهم اشتغال زنان در بخش خدمات در فصل مذکور ۵۰ درصد اعلام شده است.»

اشتغال زنان و تفکیک جنسیتی

وحیده نگین «تفکیک جنسیتی اشتغال» را عامل ایجاد محدودیت در انتخاب شغل، دستمزد کمتر، پرستیژ پایین‌تر برای زنان دانست و گفت این عوامل «انگیزه زنان برای ورود به بازار کار را کاهش می‌دهد .»

او به موانع موجود برای به صحنه کشاندن زنان اشاره کرد و تمرکز اشتغال زنان در بخش خدمات را مغایر با «چشم‌اندازهای توسعه فراگیر» و «مقاوم‌سازی اقتصاد ملی» دانست.

در ماده  سه قانون اساسی ایران به رفع تبعیض و ایجاد امکانات عادلانه برای زن و مرد اشاره شده است. در قانون کار ایران نیز حق مساوری اشتغال زن و مرد در نظر گرفته شده است.

طی سال‌های اخیر برخی از مسئولان جمهوری اسلامی ایران با بیان دلایلی مبنی بر «صدمه زدن اشتغال زن به کانون خانواده»، با اشتغال زنان مخالفت کرده‌اند.

آیت‌الله یوسف طباطبایی‌نژاد، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان اصفهان و امام جمعه اصفهان  چهارشنبه ۲۷ آبان  گفت که «حق زن نیست که کار کند» و«مرد باید هزینه خانه را تأمین کند و زن باید از مرد خانه پول بگیرد».

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • hasani

    نشان از طالبانیسم حاکم دارد......