ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نوبخت: دولت تصمیم‌گیرنده رفع حصر نیست

پنج سال از حصر خانگی معترضان به نتیجه انتخابات می‌گذرد و به رغم وعده‌های دولت برای رفع حصر، نوبخت می‌گوید که تصمیم گیرنده نهایی دولت نیست و اتفاقی برای رفع حصر نیفتاده است.

در آستانه پنجمین سالروز حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، سخنگوی دولت از بی‌نتیجه ماندن پیگیری‌های دولت خبر داد و گفت: «تصمیم گیرنده نهایی نیستیم.»

سخنگوی دولت دهم از پی‌گیری‌های بدون نتیجه دولت برای رفع حصر دو نامزد معترض به نتیجه انتخابات سال ۸۸ خبر داد و گفت که «در این زمینه تصمیم‌گیرنده نهایی نیستیم.»

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، محمد باقر نوبخت صبح چهارشنبه ششم بهمن در پاسخ به سوالی در باره پیگیری‌های دولت برای رفع حصر از میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی گفت: «اگر منظور از پیگیری این است که آثارش به رفع حصر منتهی شود، ما هم قبول داریم که اتفاقی نیفتاده است.»

او بدون بیان چگونگی پیگیری‌های دولت گفت: «ما تلاشمان را به اندازه وسعمان انجام داده‌ایم و در پاره‌ای از موارد بیش از وسعمان هم تلاش کرده‌ایم، اما به هر حال در این زمینه تصمیم گیرنده نهایی نیستیم.»

فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی چندی پیش گفت که دولت «اقدام خاصی برای رفع حصر» انجام نداده است. او تابستان امسال نیز در نامه‌ای به وزیر اطلاعات از افزایش «بی‌مسئولیتی مجریان حصر» در دولت حسن روحانی به شدت انتقاد کرده بود.

مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد پنج سال است که بدون حکم قضایی در حصر خانگی به سر می‌برند. حسن روحانی در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ وعده کرد که ظرف یک‌سال شرایطی را فراهم کند که «نه تنها آن‌هایی که در حصر هستند، بلکه کسانی که به خاطر مسائل سال ۸۸ در زندان هستند، آزاد شوند.»

آن‌گونه که فرزند مهدی کروبی در تابستان ۹۲ اعلام کرد، پرونده حصر از شهریور این سال به شورای امنیت ملی سپرده شده است. دبیر این شورا دی ماه دو سال پیش گفته بود که «من آدم اقدام هستم، آدم حرف نیستم.»

اما تابستان ۹۴، رئیس دفتر بازرسی رهبر جمهوری اسلامی ایران، تصمیم‌گیری در باره رفع حصر را خارج از اختیارات رئیس دولت دانست و گفت: «نه آقای روحانی و نه هیچ فرد دیگری توانایی ورود و تصمیم‌گیری در خصوص این موضوع را ندارد.»

ناطق نوری تصمیم گیری در خصوص این مسئله را «تنها در حوزه اختیارت مقامات عالی نظام» دانست که «برحسب منافع ملی و خط قرمز‌ها» تعیین می‌گردد.

حسن روحانی در هفتم شهریور ۹۴ در نشستی مطبوعاتی در پاسخ به سئوالی درباره رفع حصر رهنورد، موسوی و کروبی گفت این موضوع را نباید زیاد تکرار کرد چون کسی سودی نخواهد برد.

رهبر جمهوری اسلامی ایران چندی پیش در جمع امامان جمعه گفته بود که «نظام با مدعیان تقلب در انتخابات مماشات کرد.»

یدالله جوانی، رئیس پیشین دفتر سیاسی سپاه پاسداران هم ۲۳ آذر در سرمقاله روزنامه جوان مدعی شد که نظام در برخورد با میرحسین موسوی و مهدی کروبی نرمش داشته است و اگر بنیانگذار جمهوری اسلامی زنده بود «موسوی عمرش به پایان سال ۸۸ هم نمی‌رسید.»

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • nader

    ریس جمهور اعتدالیتان فعلا وقت رسیدگی به اعتراض ندارد! پرونده انتخابات بسته شده. رفته تور اروپا تا از مجسمه های اسلامی شده بازدید کند و میلیارد میلیارد قرار داد محرمانه با شرکتهای ورشکسته ایتالیا امضا کند