«ورود ۴میلیارد مترمکعب فاضلاب به آبهای زیرزمینی لرستان»
حسن ترابی، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان میگوید که سالانه چهار میلیارد مترمکعب فاضلاب وارد آبهای زیرزمینی این استان میشود.
حسن ترابی، عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان میگوید که سالانه چهار میلیارد مترمکعب فاضلاب وارد آبهای زیرزمینی این استان میشود.
ترابی، امروز شنبه ۱۵ اسفند به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) همچنین گفت سالانه ۲. ۲ میلیارد مترمکعب فاضلاب نیز وارد آبهای سطحی در استان لرستان میشود.
بهگفته ترابی، آب اکثر روستاها و شهرهای کوچک از منابع آب زیرزمینی تأمین میشود و حجم زیادی از مصارف کشاورزی از مصرف آب زیرزمینی است.
او ورود این حجم از فاضلاب را به آبهای سطحی و زیرزمینی باعث به خطر افتادن «حیات آیندگان» دانست و افزود: «اگر منابع آبهای زیرزمینی آلوده شوند، دیگر نمیتوانیم این آلودگی را جبران کنیم.»
پسماند و فاضلاب یکی از معضلات جدی و خطرآفرین برای محیط زیست در ایران بهشمار میرود.
سازمان حفاظت محیط زیست ایران وضعیت شبکه جمعآوری، دفع و تصفیه فاضلاب در ایران را بحرانی میداند.
بهگفته این سازمان، توسعه نیافتن شبکه فاضلاب در شهرهای مختلف ایران، به یکی از جدیترین چالشهای زیستمحیطی تبدیل شده است.
بر پایه استانداردهای موجود، تمام شهرهایی که بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند باید به شبکههای جمعآوری و تصفیه فاضلاب و پساب مجهز باشند. به این ترتیب دستکم ۱۵۰۰ شهر در ایران باید به چنین ساختارها و تأسیساتی مجهز شوند.
آمارها و مطالعات نشان میدهد در حال حاضر تنها بخشی از مناطق شهری در ۱۸ درصد از شهرهای ایران تحت پوشش شبکه جمعآوری فاضلاب است. در باقی موارد، جمعآوری فاضلاب خانگی، شامل فاضلاب انسانی و فاضلاب بهداشتی، از طریق چاههای جذبی صورت میگیرد و در بسیاری موارد دیگر نیز به رودخانهها، کانالها، دریاچهها و دریاها میریزد.
نظرها
نظری وجود ندارد.