«دولت سوریه مانع ورود کمکهای بشردوستانه میشود»
یک مقام سازمان ملل میگوید که دولت سوریه همچنان از ورود کمکهای بشردوستانه به برخی مناطق تحت کنترل و محاصرهاش ممانعت میکند.
یک مقام سازمان ملل میگوید که دولت سوریه همچنان از ورود کمکهای بشردوستانه به برخی مناطق تحت کنترل و محاصره دولت ممانعت میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یان اگلاند، مسئول ترابری کمکهای بشردوستانه سازمان ملل، روز پنجشنبه هفدهم مارس/۲۷ اسفند گفته است که راه ورود ماشینهای حامل کمکهای پزشکی و دارویی به شش منطقه تحت محاصره دولت بشار اسد بسته است و امکان رساندن کمکها به دست مردم نیازمند وجود ندارد: «این کار نقض قوانین بینالمللی است و مانع جلو رفتن ما میشود. من نمیتوانم درک کنم که ما چرا نباید امکان رفتن به این مناطق را داشته باشیم. حتی با جنگجویان زخمی هم باید بر اساس قوانین بینالمللی رفتار شود.»
به گفته یان اگلاند، دولت سوریه باید در زمینه ارسال کمکهای پزشکی به مناطق تحت محاصرهاش همکاری کند.
در همین زمینه: نمایندگان اسد در ژنو: پیششرط کمکهای انسانی را نمیپذیریم
دیرالزور، مضایا، کفریا، زبدانی، فوعه، کفر بطنا و معضمه الشام در استانهای ادلیب و دمشق از جمله منطقههایی هستند که ماههاست در محاصره نیروهای دولت سوریهاند و در این مدت بسیاری از مردم این مناطق در اثر بیماری یا گرسنگی جان خود را از دست دادهاند.
اگلند البته گفته است که کمکها به شهرهای زبدانی، کفریا، فوعه و مدایا روز پنجشنبه و پس از دو هفته تاخیر به دلیل جنگ تحویل داده شده است.
او ابراز امیدواری کرده که دولت سوریه اجازه دهد کمکهای پزشکی و دارویی، آنتیبیوتیک، پزشک و پرستار به منطقههای مورد نظر برسد.
از سوی دیگر، استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه هم روز پنجشنبه (هفدهم مارس/۲۷ اسفند) در نشستی خبری به موضوع کمکهای بشردوستانه پرداخته و به خبرنگاران گفته است که مشکل ارسال این کمکها به شهر داریا و برخی مناطق دیگر هنوز حل نشده، اما اوضاع در کل بهتر شده و لازم است که کمکها ادامه یابد.
دولت سوریه هفت روز فرصت داشت تا اجازه عبور کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه را صادر کند؛ اتفاقی که تاکنون دستکم در برخی مناطق رخ نداده است.
سازمان ملل معتقد است که در حال حاضر ۴۰۰ هزار سوری در داخل خاک این کشور در شرایط نیاز به کمکهای اضطراری زندگی میکنند و صدها هزار نفر همچنان از دریافت کمکهای انسانی محروم ماندهاند.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه همچنین از رایزنی با فرستادگان دولت سوریه و مخالفان درباره اسیران دو طرف خبر داده و گفته است: «درباره مسائل اصلی به توافق رسیدهایم اما آنچیزی که در ابتدا به آن نیاز داریم، فهم مشترک است.»
به گفته او اختلافها بین دولت اسد و مخالفان همچنان گسترده است ولی دو طرف درباره وحدت سوریه و احترام به اقلیتها نظر واحد دارند و سیستم فدرالی را رد میکنند: احتمال اعلام فدرالیسم از سوی کردهای سوریه
نظرها
نظری وجود ندارد.