ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ایران خود را ملزم به پذیرش مأموریت احمد شهید ندانست

جمهوری اسلامی در طول پنج سال مأموریت احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، هیچگاه اجازه نداد او به ایران سفر کند. اکنون با تمدید مأموریت او توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل، تهران باز هم حاضر نشد او را بپذیرد.

جمهوری اسلامی ایران به رسم چند ساله خود تمدید مأموریت احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران را به باد انتقاد گرفت و تصویب آن را «خصومت علیه» ایران عنوان کرد.

مأموریت احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، برای ششمین سال متوالی تمدید شد.

حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران شامگاه ‌پنج‌شنبه پنجم فروردین در این‌باره گفت: «جمهوری اسلامی ایران تمدید مأموریت گزارشگر ویژه ایران را واجد هیچ ضرورت و وجاهت حقوقی ندانسته و تصویب آن را با اهداف سیاسی و تنها بر مبنای خصومت با ایران می‌داند، بنابراین خود را ملزم به پذیرش و رعایت مفاد این قطعنامه نمی‌داند.»

جابری انصاری تصویب‌کنندگان تمدید مأموریت احمد شهید را به کشورهایی خلاصه کرد که خود ناقض حقوق بشرند و از تروریسم و افراط‌گرایی حمایت می‌کنند و با این استدلال افزود چنین ترکیبی از رأی‌دهندگان «دلیل روشن سیاسی بودن این قطعنامه و استفاده ابزاری غرب از این ساز و کار بین‌المللی است».

شورای حقوق بشر سازمان ملل شامگاه چهارشنبه ۲۳ مارس/ چهارم فروردین در ژنو با ۲۰ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع، مأموریت احمد شهید را برای یک سال دیگر تمدید کرد و به این ترتیب احمد شهید برای ششمین سال متوالی، وضعیت حقوق بشر در ایران را دیده‌بانی خواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین گفت کشورهایی که تمدید مأموریت احمد شهید را تصویب کردند «مطابق یک اصل کلی حقوق بین‌الملل» خود باید بررسی وضعیت حقوق بشر در کشورهایشان را هم بپذیرند. او توضیح نداد که این «اصل کلی حقوق بین‌الملل» کدام اصل است.

در حالی که در طول پنج سال گذشته به دلیل مخالفت مقام‌های جمهوری اسلامی، احمد شهید نتوانسته به ایران سفر کند و تهران در این مدت همواره گزارش‌های او را رد کرده است، حسین جابری انصاری می‌گوید جمهوری اسلامی «همکاری روشن و مستمری با ساز و کارهای حقوق بشری سازمان ملل» داشته است.

احمد شهید در آخرین گزارش خود از وضعیت حقوق بشر در ایران، از اعدام بیش از ۹۶۶ نفر در طول یک ‌سال میلادی گذشته در ایران خبر داد که بالاترین آمار اعدام‌ها در ایران در دو دهه گذشته است.

او همچنین از اعدام نوجوانان انتقاد کرد، فشارها بر فعالان مدنی را برشمرد و خواستار رعایت حقوق اقلیت‌ها شد.

سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشری از تمدید مأموریت احمد شهید در ایران حمایت کرده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.