ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تالاب جازموریان عامل ۲۵ درصد گرد و غبار در ایران

معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید تالاب جازموریان که در استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان قرار دارد، عامل ۲۵ درصد از گرد و غبارها در ایران است.

معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید تالاب جازموریان که در استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان قرار دارد، عامل ۲۵ درصد از گرد و غبارها در ایران است.

ایران خشک‌ترین سال آبی‌اش را سپری خواهد کرد ـ تصویر آرشیوی

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست، ابتکار روز سه‌شنبه هفتم اردیبهشت در دیدار با شماری از نمایندگان منتخب مجلس دهم گفت حفر ۳۵ هزار حلقه چاه مجاز و غیرمجاز در اطراف تالاب جازموریان برای گسترش کشاورزی و کاشت هندوانه و صادارت آن باعث خشک شدن تالاب جازموریان و ایجاد کانون بزرگ داخلی گرد و غبار شده است.

او افزود: «قطعاً کشور به کشاورزی هم نیاز دارد اما کشاورزی پایدار و صحیح که منجر به خشک شدن تالاب یا به قیمت نابودی طبیعت نباشد.»

بحران ریزگردها و گرد و غبار چند سالی است که جنوب ایران را فرا گرفته و در حال گسترش است، با این حال هنوز مقامات راه حلی برای پیشگیری از این بحران نیافته‌اند.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که تنفس هوای آلوده به ذرات معلق و ریزگردها احتمال ابتلا به سکته مغزی را افزایش می‌دهد. شماری از رسانه‌ها مرگ شهروندان بر اثر هجوم ریزگردها را «مرگ خاموش» نامیده‌‌اند.

ابتکار همچنین در مورد وضعیت بحرانی آب‌های زیرزمینی در ایران گفت: «در تمام دنیا سفره‌های آب زیرزمینی به‌عنوان ذخایر استراتژیک کشورها به‌شمار می‌روند و تنها می‌توان ۲۰ تا ۴۰ درصد برداشت آب از آن‌ها داشت اما ایران با تخیله ۸۵ درصد سفره‌های آب زیرزمین رتبه یک جهان در این زمینه را کسب کرده است.»

محمدعلی مصطفوی، مدیرکل دفتر حفاظت منابع آب و امور مشترکین شرکت مدیریت منایع آب ایران سال گذشته گفته بود که در ۱۷ سال گذشته حدود ۹۵ میلیارد مترمکعب آب از آبخوان‌های کشور «اتلاف یا اضافه برداشت شده است.»

از خشکسالی و برداشت بی‌رویه آب توسط چاه‌های کشاورزی در ایران به‌عنوان دلایل شدت بحران آب در کشور نام برده می‌شود.

میزان مصرف آب در ایران سالانه حدود ۹۵ میلیارد مترمکعب است که از این رقم ۹۱ میلیارد مترمکعب صرف کشاورزی و چهار میلیارد مترمکعب نیز صرف آب آشامیدنی شهر‌ها و روستاها، صنعت و پارک‌ها می‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.