تالاب جازموریان عامل ۲۵ درصد گرد و غبار در ایران
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست میگوید تالاب جازموریان که در استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان قرار دارد، عامل ۲۵ درصد از گرد و غبارها در ایران است.
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست میگوید تالاب جازموریان که در استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان قرار دارد، عامل ۲۵ درصد از گرد و غبارها در ایران است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان محیط زیست، ابتکار روز سهشنبه هفتم اردیبهشت در دیدار با شماری از نمایندگان منتخب مجلس دهم گفت حفر ۳۵ هزار حلقه چاه مجاز و غیرمجاز در اطراف تالاب جازموریان برای گسترش کشاورزی و کاشت هندوانه و صادارت آن باعث خشک شدن تالاب جازموریان و ایجاد کانون بزرگ داخلی گرد و غبار شده است.
او افزود: «قطعاً کشور به کشاورزی هم نیاز دارد اما کشاورزی پایدار و صحیح که منجر به خشک شدن تالاب یا به قیمت نابودی طبیعت نباشد.»
بحران ریزگردها و گرد و غبار چند سالی است که جنوب ایران را فرا گرفته و در حال گسترش است، با این حال هنوز مقامات راه حلی برای پیشگیری از این بحران نیافتهاند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید که تنفس هوای آلوده به ذرات معلق و ریزگردها احتمال ابتلا به سکته مغزی را افزایش میدهد. شماری از رسانهها مرگ شهروندان بر اثر هجوم ریزگردها را «مرگ خاموش» نامیدهاند.
ابتکار همچنین در مورد وضعیت بحرانی آبهای زیرزمینی در ایران گفت: «در تمام دنیا سفرههای آب زیرزمینی بهعنوان ذخایر استراتژیک کشورها بهشمار میروند و تنها میتوان ۲۰ تا ۴۰ درصد برداشت آب از آنها داشت اما ایران با تخیله ۸۵ درصد سفرههای آب زیرزمین رتبه یک جهان در این زمینه را کسب کرده است.»
محمدعلی مصطفوی، مدیرکل دفتر حفاظت منابع آب و امور مشترکین شرکت مدیریت منایع آب ایران سال گذشته گفته بود که در ۱۷ سال گذشته حدود ۹۵ میلیارد مترمکعب آب از آبخوانهای کشور «اتلاف یا اضافه برداشت شده است.»
از خشکسالی و برداشت بیرویه آب توسط چاههای کشاورزی در ایران بهعنوان دلایل شدت بحران آب در کشور نام برده میشود.
میزان مصرف آب در ایران سالانه حدود ۹۵ میلیارد مترمکعب است که از این رقم ۹۱ میلیارد مترمکعب صرف کشاورزی و چهار میلیارد مترمکعب نیز صرف آب آشامیدنی شهرها و روستاها، صنعت و پارکها میشود.
نظرها
نظری وجود ندارد.