ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مائده سلطانی: پدرم در وضعیت مناسبی نیست

مائده سلطانی، دختر عبدالفتاح سلطانی، وکیل دادگستری زندانی، تنش‌های موجود در زندان و شرایط بد نگهداری زندانیان را از عوامل ابتلای پدرش به بیماری‌های مختلف می‌داند.

مائده سلطانی، دختر عبدالفتاح سلطانی، وکیل دادگستری و زندانی سیاسی در بند در زندان اوین، تنش‌های موجود در زندان و شرایط بد نگهداری زندانیان را از عوامل ابتلای پدرش به بیماری‌های مختلف می‌داند. بیماری‌هایی که به گفته او تنها محصول زندان هستند.

در حال حاضر بیش از پنج سال از حبس عبدالفتاح سلطانی می‌گذرد و او در این مدت، جز یک بار (برای ۲۰ روز) به مرخصی نیامده است. او روز سه‌شنبه چهاردهم اردیبهشت، دچار درد شدید در ناحیه قفسه سینه شده و به بهداری اوین منتقل شده است.

منابع آگاه از وخامت حال این زندانی سیاسی خبر داده‌اند و گفته‌اند که دادستانی عمدا در جریان درمان او مانع‌تراشی می‌کند.

خانواده سلطانی خواهان رسیدگی فوری به وضعیت سلامت این وکیل زندانی هستند: درخواست برای رسیدگی به وضعیت سلامت عبدالفتاح سلطانی

مائده سلطانی در گفت‌و‌گوی روز چهارشنبه پانزدهم اردیبهشت ماه خود با رادیو زمانه، درباره وضعیت پدرش می‌گوید که او از نظر جسمی در شرایط مساعدی نیست: «پدر من بیماری‌های دارد که قبلا نداشته و در زندان به آن‌ها مبتلا شده است. شرایط بهداشتی زندان، شرایط تغذیه و فشارهای زیادی که از نظر روحی به زندانیان وارد می‌شود؛ مثل این‌که یک‌مرتبه وارد بند می‌شوند و می‌گردند و تنش ایجاد می‌کنند، این‌ها همه باعث می‌شوند که فرد به بیماری‌هایی دچار بشود که قبلا هیچ زمینه‌ای و سابقه‌ای در او نداشته‌اند. بیماری‌هایی که پیوسته تشدید هم می‌شوند.»

مائده سلطانی

او در ادامه می‌گوید: «شرایط گوارشی پدر من از قبل دچار مشکل بوده و این مشکل همین‌طور ادامه پیدا کرد. کسی هم که نتواند خوب و درست غذا بخورد، چه‌طور می‌توان توقع داشت که سالم بماند؟»

نوسان فشار خون یکی دیگر از مشکلات عبدالفتاح سلطانی است: «این مشکل باعث شده که فشار پدرم بارها بیفتد یا دچار تپش قلب بشود. دیسک کمر و گردن هم دارد و اخیرا پزشکی برایش ۱۰ جلسه فیزیوتراپی تجویز کرده و ما منتظریم تا پدرمان را به بیمارستان انتقال دهند تا این ۱۰ جلسه فیزیو‌تراپی هم انجام بشود، اما مشکل اینجاست که مسئولان زندان، دادیار ناظر بر زندان اوین، پزشکان زندان و خلاصه مسئولان قوه قضاییه و تمام کسانی که مسئول حفظ سلامت زندانیان و به‌خصوص زندانیان بیمار هستند، هیچ‌کدام‌شان درصدد این نیستند که کاری برای این زندانیان بکنند و به همین خاطر وضعیت بیمار‌گونه زندانیان پیوسته تشدید می‌شود.»

با توجه به شرایط جسمانی عبدالفتاح سلطانی و با توجه به مدت زمانی که او در حبس بوده است، بر اساس قوانین امکان آزادی مشروط او وجود دارد. مائده سلطانی اما در این‌باره می‌گوید: «سال‌های سال است که پرونده پدر من پیشرفتی نداشته است.»

او با اشاره به رای صادر شده برای عبدالفتاح سلطانی می‌گوید که چهار نفر از قضات عالی‌رتبه خواهان اعاده دادرسی برای این وکیل دادگستری شده‌اند اما اراده‌ای در کار است که مانع ایجاد تغییر در وضعیت این زندانی سیاسی می‌شود.

مائده سلطانی در بخش دیگری از صحبت‌هایش و در پاسخ به سوالی درباره نقش و جایگاه کانون وکلا در حمایت از اعضای خود می‌گوید که این کانون حمایت و اقدام موثری برای آزادی عبدالفتاح سلطانی نکرده است و مجموعه اقداماتش در این مورد به فرستادن چند نامه خلاصه می‌شود.

گفت‌و‌گوی علی فتوتی با مائده سلطانی را اینجا بشنوید: 

عبدالفتاح سلطانی، در پی انتخابات سال ۸۸ دستگیر شد. از جمله اتهام‌های او شرکت در بنیان گذاشتن «کانون مدافعان حقوق بشر»، مصاحبه با رسانه‌ها درباره پرونده‌های موکلانش و همچنین تبلیغ علیه نظام است. او در محاکمه‌ای در سال ۹۰ در دادگاهی به ریاست قاضی پیرعباسی، به ۱۸ سال زندان و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید‌نظر به ۱۳ سال حبس در تبعید تغییر یافت.

از جمله دلایل صدور این حکم، می‌تواند تلاش و همت این وکیل دادگستری در دفاع از حقوق زندانيان، به‌خصوص روزنامه‌نگاران و به‌ويژه در زندان باشد که به اعتقاد برخی فعالان مدنی، موجب خشم شديد مقامات قضايی ایران شده است .

اين وكيل زندانی، روند بازداشت و دادگاه تشکیل شده برای خود را از اساس غير‌قانوتی می‌داند و با وجود درخواست‌های غير رسمی، حاضر به دادن درخواست عفو و حتی آزادی مشروط نیست. 

عبدالفتاح سلطانی در طول دوران حبس خود، با کاهش وزن شدید مواجه شده است. او و چهار زندانی سیاسی دیگر، آبان ماه سال ۹۲، در اعتراض به وضعیت وخیم زندانیان بیمار دست به اعتصاب غذا زدند. در ادامه این اعتصاب غذا و به دلیل وخامت حال این زندانی سیاسی، او به بهداری زندان اوین منتقل شد.

در همین زمینه:

عدم رسیدگی پزشکی؛ «قتل عمد تدریجی» زندانیان

نوروز ۹۵ و زندانی‌های بیماری که در حبس ماندند

مرگ تدریجی زندانیان بیمار در زندان‌های ایران

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • نوید

    دعای ما همراه این مرد شریف و خانوادۀ گرامی اش.