اخراج فرمانده تفنگداران آمریکایی بازداشت شده در خلیج فارس
افسر فرمانده واحد ساحلی آمریکا که ۱۰ ملوان آن ۱۶ ساعت در ایران بازداشت بودند، برکنار شد. نیروی دریایی آمریکا دلیل اخراج اریک راش را ضعف مدیریت و قصور او عنوان کرد.
اریک راش، افسر فرمانده واحد ساحلی آمریکا که ۱۰ ملوان آن ۱۶ ساعت در ایران بازداشت بودند، برکنار شد. راش، فرمانده اجرایی یکی از اسکادرانهای ساحلی ناوگان پنجم آمریکا با ۴۰۰ نیرو بود و ملوانهای بازداشتی جزئی از این اسکادران بودند. خبرگزاری رویترز به نقل از نیروی دریایی ایالات متحده نوشت، علت این اخراج، "ضعف مدیریتی"، "عدم رعایت استانداردها" و سلب اعتماد از توان رهبری اریک راش است.
این تصمیم، چهار ماه پس از بازداشت ۱۶ ساعته ۱۰ تفنگدار دریایی آمریکا در حریم آبی ایران در خلیج فارس گرفته شده است. این ملوانها در ۲۲ دی (۱۲ ژانویه ۲۰۱۶)، به دلیل "انحراف دو کیلومتری از مسیر و نفوذ در آبهای ایران" در نزدیکی جزیره فارسی از سوی نیروهای سپاه پاسداران دستگیر شدند. آنها از کویت به محل اسقرار ناوگان پنجم آمریکا در بحرین میرفتند.
پس از آزادی ملوانها که با تلاش مستقیم وزیر خارجه آمریکا همراه بود، اعلام شد که ورود آنها به حریم آبی ایران به قصد "جاسوسی یا خرابکاری" نبوده است. آیتالله خامنهای چندی بعد با عوامل دستگیری این تفنگداران ملاقات کرد و به آنها مدال داد.
بیشتر بخوانید: نمادی از دستگیری ملوانان آمریکایی در ایران ساخته میشود
رسانههای نزدیک به محافل نظامی و امنیتی ایران، تبلیغات تحریککنندهای روی بازداشت این ملوانها به راه انداختند و فیلمی را نیز منتشر کردند که آنها را به حالت زانو زده و مقهور در برابر پاسداران نشان میداد. انتشار این فیلم خشم مقامات دولتی و ارتشی آمریکا را برانگیخت.
رویترز مینویسد پیش از اخراج اریک راش، ارتش آمریکا چند نفر از ملوانهای بازداشت شده را توبیخ کرده است. پنتاگون اعلام کرده که تجهیزات و سلاحها و وسایل ارتباطی دو قایق توقیف شده دست نخورده بودند، اما فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه میگوید اطلاعات گستردهای از تجهیزات الکترونیکی ملوانهای آمریکایی به دست ایرانیها افتاده است.
دو روز پیش از اعلام خبر اخراج فرمانده واحد آمریکایی، فرمانده نیروی دریایی سپاه گفته بود: «اگر آمریکاییها در فضای خلیج فارس حماقت کنند بیشتر از گذشته تحقیر خواهند شد.»
سردار علی فدوی عنوان کرد که در ماجرای دستگیری ملوانهای آمریکایی در خلیج فارس، همه مکالمات به زبان فارسی بود: «آمریکاییها مجبورند در خلیج فارس به سوالات ما به فارسی جواب بدهند.» فدوی افزود که قید فارسی حرف زدن شامل نیروهای ایرانی نمیشود زیرا آنها به زبان انگلیسی مسلط هستند.
نظرها
نظری وجود ندارد.