ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یادآوری «فروهرها» در لابلای اسناد و تصاویر

به‌تازگی تارنمای «فروهرها» توسط پرستو فروهر و سعید بشیرتاش راه‌اندازی شده است. این تارنما نتیجه‌ی همکاری چندساله‌ی این دو در گردآوری و نسخه‌‌برداری دیجیتال از سندهایی است که تاریخ پیکار سیاسی داریوش فروهر و پروانه فروهر(اسکندری) را بازنمایی می‌کند.

به‌تازگی تارنمای «فروهرها» توسط پرستو فروهر و سعید بشیرتاش راه‌اندازی شده است.

نمایی از تارنمای فروهرها

این تارنما نتیجه‌ی همکاری چندساله‌ی این دو در گردآوری و نسخه‌‌برداری دیجیتال از سندهایی است که تاریخ پیکار سیاسی داریوش فروهر و پروانه فروهر(اسکندری) را بازنمایی می‌کند. تارنمایی که با هدف شناساندن تاریخ مبارزه‌ و راه سیاسی داریوش و پروانه فروهر از دریچه‌ی سندهای تاریخی کار خود را آغاز کرده است.

پدیدآورندگان این تارنما در اعلامیه آغاز به کار آن اظهار امیدواری کرده‌اند که سندهای آن در شناخت بهتر بخش‌هایی از تاریخ سیاسی ایران سودمند باشد و به انتقال تجربه‌های سیاسی نسل پیشین به نسل‌های آینده کمک کنند.
این تارنما به غیر از مقدمه و یک پیوست، در چهار بخش دسته‌بندی شده است. هر یک از این بخش‌ها دربرگیرنده یکی از دوران زندگی سیاسی فروهرها تا زمان به قتل رسیدنشان در یکم آذر ۱۳۷۷ در جریان پروژه قتل‌های زنجیره‌ای دگراندیشان ایرانی توسط محافل امنیتی است. این دسته‌بندی اینگونه است:

  • دوران یکم از «مكتب» تا كودتا؛ ۳۲-١٣۲۷
  • دوران دوم از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۶
  • دوران سوم: در فراز و فرود انقلاب و «جنگ میهنی»؛ ۶۷-۱۳۵۶
  • دوران چهارم: گسترش مبارزه با جمهوری اسلامی؛ ۷۷-۱۳۶۸

داریوش فروهر از بنیادگذاران حزب ملت ایران در آبان‌ماه سال ۱۳۳۰ بود که پس از دوره‌ای کوتاه به دبیری آن رسید. او وزیر کار دولت مهدی بازرگان بود. او از جمله رهبران جبهه ملی ایران از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۸ بود تا این که در سال ۱۳۵۸ از جبهه ملی جدا شد. پروانه اسکندری همسر او  در سال ۱۳۳۷ به حزب ملت ایران پیوست و از نیمه‌ی دهه‌ی پنجاه عضو شورای رهبری آن شد. از او به عنوان نخستین زنی که به عضویت شورای مرکزی جبهه ملی ایران درآمد نام برده می‌شود.

رادیو زمانه به مناسبت آغاز به کار این تارنما گفت‌وگویی داشته با پرستو فروهر دختر داریوش و پروانه فرهر و از پدیدآورندگان این تارنما و از او درباره هدف گردآوری این مجموعه پرسیده است.

او همچنین به زمانه می‌گوید که این تارنما چه رابطه‌ای با کتاب او در مورد زندگی پدر و مادرش، یعنی کتاب «بخوان به نام ایران» دارد. خانم فروهر از برنامه‌های آتی برای این تارنما سخن گفته و مثل همیشه بر موضوع یاد و یادآوری تاکید می‌کند.

بیشتر از زبان پرستو فروهر بشنویم:

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • رامبد

    خانم فروهر هیچگاه عضو شورای مرکزی جبهه ملی نبودند . حداقل در تنظیم خبر دقت کنید . تنها در دوره پنجم با ورود خانم افشار، مبشری، اردلان بانوان در شورای مرکزی موفق به کسب کرسی شدند.

  • پرستو فروهر

    در پاسخ به پیام‌گذار بالا: رامبد. به نظرم خوب است اول متن را با دقت بخوانید و بعد تذکر بدهید. در متن آمده است که پروانه فروهر عضو شورای رهبری حزب ملت ایران بود و نه جبهه ملی ایران.