دهمین دوره مجلس ایران آغاز بهکار کرد
دهمین دوره مجلس ایران با حضور مقامهای حکومتی صبح روز شنبه هشتم خرداد آغاز شد. خامنهای در پیامی خواهان آن شد که مجلس سنگری «در برابر ترفند و فسون و افزونخواهی گستاخانه استکبار» شود.
با شرکت مقامهای حکومتی ایران دهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز بهکار کرد. خامنهای در پیامی بر ایستادگی مجلس در برابر «افزونخواهی گستاخانه استکبار» و پیشبرد «اقتصاد مقاومتی» تأکید کرد و حسن روحانی نیز خواهان همکاری بیشتر مجلس و دولت برای حل مسائل اقتصادی شد.
صبح روز شنبه هشتم خرداد مجلس دهم جمهوری اسلامی ایران با حضور ۲۶۵ نفر از نمایندگان کار خود را آغاز کرد.
خامنهای: مجلس باید سنگری در برابر استکبار باشد
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در پیامی به مجلس جدید از «شرایط طوفانی منطقه و جهان و ماجراجوییهای بینالمللی سلطهگران و اتباعشان» سخن گفت و از مجلس دهم خواست تا «سنگری استوار در برابر ترفند و فسون و افزونخواهی گستاخانه استکبار» باشد.
خامنهای دو اولویت اصلی مجلس را تحقق بخشیدن به «اقتصاد مقاومتی» و «تلاش برای گسترش و ژرفسازی فرهنگ اسلامی» دانست.
او همچنین بر مسائل دیگری چون «استحکام امنیت و مصونیت کشور» تأکید کرد و شناخت این اولویتها را از وظایف نمایندگان خواند.
روحانی: رشد اقتصادی با سرمایهگذاری از منابع خارجی
در نخستین نشست مجلس دهم، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران سخنرانی کرد. او یکی از مشخصههای انتخابات اخیر را این دانست که «هیچ گروه و جناحی آن را تحریم نکرد و هیچ کس از پیچ و خمهای مقررات انتخاباتی خسته نشد». او گفت: «مردم و نامزدها اینبار قبل از احزاب و جناحها به فکر همگرایی بیشتر برای حل مشکلات کشور بودند.»
روحانی بیشتر به مسائل اقتصادی اشاره کرد و گفت از زمان روی کار آمدنش تورم از ۴۰ درصد به ۱۰ درصد رسیده است و امسال برنامه دولت رسیدن به تورم تکرقمی است.
رئیس جمهوری ایران هدف را رسیدن به رشد ۸ درصدی خواند و گفت: «اگر بناست به این رشد برسیم به سرمایهگذاری نیاز داریم. شرایط کشور و درآمد نفتی ما و قیمت نفت به گونهای نیست که فکر کنیم در سالهای پیش رو به راحتی به نفت ۱۰۰ دلاری دست مییابیم. پس ما برای رسیدن به رشد ۸ درصدی باید به الزامات این رشد توجه کنیم.»
او یکی از الزامات این رشد را سرمایهگذاری ۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلاری از منابع خارجی علاوه بر استفاده از سرمایههای داخلی دانست.
حسن روحانی گفت خواسته مردم در انتخابات مجلس حل مشکلات اساسی جامعه به ویژه مشکلات اقتصادی بود.
در آغاز نشست مجلس دهم اعضای هیأت رئیسه سنی مجلس انتخاب شدند که عبدالرضا هاشمزایی رئیس این هیئت شد.
هاشمزایی نیز در سخنانی وضعیت اقتصاد ایران را دشوار خواند و گفت دولت باید برای تقویت اقتصاد ملی از سرمایهگذاری خارجی، مقرراتزدایی و کوچکسازی اقتصاد داخلی استفاده کند.
«نیمی از نمایندگان نخستین بار است که وارد مجلس میشوند»
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور هم گزارشی تفصیلی از دهمین دوره انتخابات مجلس ایران و آماری از رأیدهندگان و نمایندگان این دوره از انتخابات ارائه داد.
برپایه این آمار از میان کلیه رأیدهندگان؛ ۴۵ درصد در فاصله سنی بین ۱۸ تا ۳۵ سال، ۳۷ درصد در فاصله سنی بین ۳۶ تا ۵۵ سال و ۱۸ درصد نیز در بازه سنی ۵۵ سال به بالا بودهاند.
از نظر ترکیب جنسیتی رأیدهندگان نیز، ۴۸ درصد زن و ۵۲ درصد مرد بودهاند و از کل مجموعه آرا در کشور تعداد رأیدهندگان در روستاها ۳۱ درصد و در نقاط شهری ۶۹ درصد بوده است.
رحمانی فضلی گفت از مجموع ۲۸۸ نفر منتخب دهمین دوره مجلس، ۲۷۱ نفر مرد و ۱۷ نفر زن هستند. در میان آنها ۷۳ نفر در ترکیب سنی ۳۰ تا ۴۵ سال ، ۱۸۷ نفر در ترکیب سنی ۴۵ تا ۶۰ سال و ۲۸ نفر در ترکیب سنی ۶۵ سال به بالا قرار دارند و میانگین سنی نمایندگان مجلس دهم ۵۰ سال است.
همچنین ۱۱۱ نفر از نمایندگان این دوره از نمایندگان دورههای گذشته مجلس هستند و ۱۷۷ نفر نیز برای نخستین بار نماینده مجلس شدهاند.
وزیر کشور با اشاره به وضعیت بلاتکلیف مینو خالقی، نفر سوم برگزیده در انتخابات اصفهان که شورای نگهبان او را پس از انتخابات رد صلاحیت کرده است، گفت وزارت کشور و شورای نگهبان در اینباره «تفاوت برداشت» دارند و در این مورد اقدامات قانونی از جمله ارجاع موضوع به مراجع ذیصلاح و مجلس دنبال شده است که وزارت کشور منتظر حل و فصل قانونی آن است.
در پی این مراسم نمایندگان مجلس دهم همزمان سوگند خوردند و سپس زنگ دهمین دوره مجلس با حضور مقامات حکومتی از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، صادق لاریجانی، حسن خمینی، احمد جنتی، محمدجواد ظریف و گروهی از مقامات قضائی و نظامی نواخته شد.
در انتخابات مجلس دهم اصلاحطلبان و اعتدالگرایان با کسب ۱۳۹ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس اکثریت نسبی مجلس را از آن خود کردند.
در همین زمینه
پرونده ویژه: آغاز به کار مجلس دهم؛ پردهبرداری از چیدمان سلبی
نظرها
nader
شوی انتخابات اعتدالی خامنه ای و رفسنجانی با حذف ۷۰۰۰ نفر کاندیدا و تهییج کردن بخشی از مردم برای رای دادن و توافق و خوشحالی دو طرف پایان گرفت و در ازای از دست دادن یزدی و حداد و تنی چند تندرو ٬بجایش دری نجف ابادی و ری شهری عامل قتلهای زنجیری و کشتار سال ۶۷ به خبرگان و دههاامثال حاجی پاسدار رمبو٬ نادر قاضی پور که نصف جمعیت ایران را کره الاغ و افراد غیر خودی را سوسول و....میداند با پول ورشوه و.... به مجلس استصوابی راه یافتند تا صدور انقلاب فقیه به منطقه و بگیر و ببند و بی برنامگی و قراردادهای محرمانه و بباد دادن میلیاردها دلار دیگر ادامه یابد.... محمد خاتمی روز دوشنبه ۱۰ اسفندماه در پیام خود، گفت حضور مردم در انتخابات «این پیام را دارد که مردم امنیت و پیشرفت کشور !و تقویت نظام! را پاس میدارند! رئیس جمهور پیشین و از رهبران اصلاحطلبان ایران گفته است: "در مقایسه با مسائل پیش آمده در انتخابات ۸۸ همه جامعه و گروههای سیاسی از نتیجه انتخابات احساس رضایت نسبی دارند، ". آقای محمد خاتمی در جمع مشاوران خود گفت که پس از انتخابات "امید و آشتی" فضای جامعه را در بر گرفته که این دستاوردی بزرگ و "بیش از همه به نفع نظام و رهبری است!! احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران هم در نماز جمعه، ۱۴ اسفندماه با اشاره به فضای انتخاباتی اخیر در ایران «کار بزرگ» کنونی را پادرمیانی افراد و تبدیل «کدورتها» به «صفا و آشتی» دانست.!! خامنه ای: بنده معتقد به اصولگرای اصلاح طلبم!؛ اصول متین و متقنی که از مبانی معرفتی اسلام برخاسته، با اصلاح روش ها به صورت روزبه روز و نوبه نو!. ما باید روش ها را اصلاح کنیم. در روش ها اشتباه و نقص وجود دارد. گاهی به مرحله یی می رسیم که امروز دیگر جواب نمی دهد؛ باید مرحله ی دیگری را شروع کنیم.!! حفظ اصول و اصلاح روش ها، معنای اصلاح طلبی است!. البته از نظر آمریکایی ها اصلاح یعنی ضدیت با نظام جمهوری اسلامی. رضاخان آمد اصلاحات راه انداخت؛ محمدرضا هم آمد اصلاحات راه انداخت؛ این همان چیزی است که بنده گفتم اصلاحات امریکایی. این اصلاحات به درد خودشان می خورد. ملت ایران اصلاح را براساس اصول خود انجام می دهد.!! اما عدم شرکت بسیاری از مردم ( مثلا درتهران ۵۰ درصد - بیش از ۴ میلیون نفر )خود گویای واقعیات است