ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عفو بین‌الملل: توافقنامه اروپا و ترکیه در مورد پناهجویان غیرقانونی است

سازمان عفو بین‌الملل خواهان توقف توافقنامه اتحادیه اروپا و ترکیه درباره پناهجویان شد و گفت این توافقنامه نقض قوانین بین‌المللی است. این سازمان مدافع حقوق بشر اعلام کرد که اتحادیه اروپا آگاهانه چشم خود را بر وضعیت وخیم پناهجویان در ترکیه می‌بندد.

سازمان عفو بین‌الملل از توافقنامه اتحادیه اروپا و ترکیه درباره پناهجویان انتقاد کرد و گفت بازگرداندن پناهجویان بر پایه این توافقنامه «غیرقانونی و بی‌توجه به مسائل اخلاقی» است.

کردهای کوبانی پشت مرز ترکیه

در حالی‌که اتحادیه اروپا و ترکیه با پذیرش شرایط یکدیگر و تصویب توافقنامه‌ای برای حل مسئله پناهجویان خرسند به‌نظر می‌رسند، مدافعان حقوق بشر اما بیش از پیش این توافقنامه را مورد انتقاد قرار می‌دهند.

سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه تازه‌ای که منتشر کرده نوشته است سیاستمداران مسئول اتحادیه اروپا این «تصور موهوم» را گسترش دادند که ترکیه کشور امنی است و می‌توان پناهجویان را به‌شکل قانونی به آن‌جا بازگرداند.

سلیل شتی، دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل در این‌باره گفت: «اروپا [با این اقدام] شهرت خود به‌عنوان مدافع حقوق بشر را به بازی گرفت. نام بردن از ترکیه به‌عنوان یک کشور امن مضحک است.»

بر اساس توافقنامه اتحادیه اروپا و ترکیه که در روز ۱۸ مارس ۲۰۱۶ / ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ تصویب شد، ترکیه پناهجویان را از یونان بازمی‌گرداند و اروپا به همان تعداد پناهجویان سوری را از ترکیه به اروپا منتقل می‌کند. به همین منظور پناهجویانی که در حال حاضر در یونان مانده‌اند در اردوگاه‌های موقت نگهداری می‌شوند تا به وضعیت آن‌ها رسیدگی شود و در صورت نداشتن شرایط لازم به ترکیه بازگردانده می‌شوند. بر پایه این توافقنامه همچنین ترکیه باید مانع از سفر دریایی پناهجویان به یونان شود. در قبال آن اروپا روادید ورود شهروندان ترکیه به اروپا را لغو کرده است.

گزارش عفو بین‌الملل می‌گوید ترکیه با هجوم بیش از سه میلیون پناهجو اشباع شده و همین منجر به آن شده است که بخش‌هایی از پناهجویان سال‌ها در انتظار پاسخ به درخواست پناهندگی‌شان در آن‌جا بمانند و در عین حال از حمایت و کمک‌های دولتی محروم باشند و خود مشکلات مربوط به زندگی و سرپناه خود را حل کنند.

به‌گفته عفو بین‌الملل، ترکیه حدود ۲۶۴ هزار پناهجوی سوری را به اردوگاهی در جنوب کشور و در مرز سوریه منتقل کرده است و وضعیت ۲,۴۸ میلیون پناهجوی سوری و حدود ۴۰۰ هزار پناهجوی باقی مانده از کشورهای دیگر وخیم است. بسیاری از آن‌ها زیر پل‌ها، در مساجد و یا ایستگاه‌های قطار می‌خوابند. بسیاری از خانواده‌ها در چنین شرایطی مجبور شده‌اند که کودکان خود را به کار وادار کنند.

عفو بین‌الملل اتحادیه اروپا را متهم می‌کند که آگاهانه چشم خود را بر مسائل پناهجویان در ترکیه می‌بندد. جان دالهیوزن، مسئول اروپا و آسیای میانه در عفو بین‌الملل می‌گوید: «آن‌ها در تلاش برای دفاع از خود در برابر پناهجویان به‌عمد آن‌چه در ترکیه می‌گذرد را وارونه جلوه می‌دهند.»

به‌جز عفو بین‌الملل، پیش از این فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر نیز در بیانیه‌ای از اتحادیه اروپا خواسته بود تا فوراً به بازگرداندن پناهجویان از یونان به ترکیه پایان دهد.

سازمان پزشکان بدون مرز هم سیاست پناهندگی اتحادیه اروپا را «غیرقابل قبول» عنوان کرده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.