ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نظام بانکی ایران «ورشکست شده است»

اگرچه دارایی‌های بانک‌ها روز به روز افزایش می‌یابد اما گزارش مجلس بیانگر ناکارآمدی نظام بانکی و توقف فعالیت بانک‌ها است. وزیر اقتصاد هم می‌گوید: نرخ سود بانکی باید کاهش یابد

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ایران معتقد است که فعالیت بانک‌های ایران متوقف شده اما بانک مرکزی تمایلی به علنی شدن این موضوع ندارد. وزیر اقتصاد هم خواستار کاهش دوباره نرخ سود بانکی شده است.

استقراض از بانک مرکزی با نرخ‌های بالا مانع از آشکار شدن ورشکستگی بانک‌ها شده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی از «توقف فعالیت بخشی از نظام بانکی» خبر داد. برپایه این گزارش بررسی «ترازنامه، نقدینگی و رعایت مقررات بانکی» نشان می‌دهد که فعالیت برخی از بانک‌ها را باید «از پیش متوقف شده» دانست.

این مرکز اگرچه به صورت رسمی ورشکستگی بانک‌ها را اعلام نکرده اما گزارش داده است که «توقف نقدینگی برای بانک‌ها بارها ایجاد شده لکن باز بودن گزینه استقراض از بانک مرکزی ولو با نرخ‌های بالا مانع از آشکار شدن این پدیده شده است».

این گزارش همچنین از پیشی گرفتن مطالبات معوق از سرمایه بانک‌ها خبر داده و دولت را به عنوان بزرگ‌ترین بدهکار به نظام بانکی معرفی کرده است. برپایه این گزارش مطالبات معوق نظام بانکی تا نیمه نخست سال گذشته ۷۷۰ هزار میلیارد تومان است. ۱۱۰ هزار میلیارد تومان از این بدهی متعلق به دولت و ۶۶۰ هزار میلیارد تومان هم متعلق به بخش خصوصی است.

انتشار این گزارش در حالی صورت می‌گیرد که طرح گروهی از نمایندگان مجلس نهم برای اصلاح نظام بانکی از دستور کار مجلس خارج شد و دولت اعلام کرده است که طرح کاهش سود بانکی را همچنان دنبال خواهد کرد.

فاصله ۱۲ درصدی نرخ سود بانکی با نرخ تورم

در همین رابطه علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران عصر دوشنبه ۱۷ خرداد از ارسال دوباره لایحه «ضرورت افزایش سرمایه بانک‌ها» به مجلس خبر داد.

او همچنین نرخ سود تسهیلات بانکی را غیر قابل قبول خواند و گفت: «در شرایطی که نرخ تورم به ۱۰ درصد رسیده نرخ تسهیلات ۲۲ درصد است که فاصله ۱۲ درصدی دارد و به طور قطع نرخ سود باید کاهش یابد». پیش از این شورای هماهنگی بانک‌ها اعلام کرده بود که نرخ سود بانکی تا هجده درصد کاهش می‌یابد. به گفته رئیس پیشین این شورا، مدیران بانک‌ها در باره کاهش دوباره نرخ سود بانکی به توافق رسیده‌اند اما این نرخ اعلام نشده است.

وزیر اقتصاد مقابله با سلطه مالی بانک‌ها را یکی از برنامه‌های دولت عنوان کرد و گفت: «نباید موسسه های غیرمنضبط منابع را در جهت فعالیت های شخصی صاحبان این موسسات هدایت کرده و بانک ها نیز باید از اعطای تسهیلات به سهامداران خودداری کند.»

به گفته طیب‌نیا دولت همچنان پیگیر فروش اموال مازدا بانک‌ها است. دو سال قبل مجلس شورای اسلامی بانک‌ها را به واگذاری دارایی‌ها و بنگاه‌ها موظف کرد. براساس این قانون فعالیت بنگاه‌داری بانک‌ها باید کاهش یابد. اما زمستان سال گذشته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تملک بیش از ۱۲۰۰ کارگاه تولیدی توسط بانک‌ها خبر داد.

در همین زمینه

بانک‌های بنگاهدار، نظامیان بانکدار

احتمال کاهش دوباره نرخ سود بانکی

مدیران بانک‌ها با کاهش نرخ سود موافقت کردند

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سیما

    این حرفها چیه؟ نظام بانکداری اسلامی مبتنی بر ربا تا هزار سال آینده آماده سرویس کردن هموطنان عزیز خواهد بود. مشکل هم داشتید برید قم یا از ثامن الحجج ( له) کمک بخواهید.

  • Mehdi

    نره قچ قولنگ؟

  • بهنام

    همین چند روز پیش بود که یکی از مقامات به اصطلاح اقتصادی ، اعلام کرد که ( 12 بانک در ایران ورشکست شده اند ) قطعآ چند بانک دولتی هم در این میان هستند که به ظاهر هم خیلی مطمئن و معتبرند . نرخ تورم را به صورت دستوری پائین آورده اند که مردم را با این حیله فریب داده و بتوانند در شرایطی که کشور دچار رکود بسیار شدید می باشد ، سود بانکی را به نفع جیب خود تقلیل داده و در این میان میلیاردها تومان از ثروت ملت را چپاول کنند . تورم کم که نشده هیچ ، در برخی از خدمات و کالاها نسبت به گذشته بیشتر شده و کمر مردم زیر بار گرانی و تورم سرسام آور دارد می شکند . و این تازه اول راه سونامی ورشکستگی و بیچارگی بنگاه های اقتصادیست و تا زمانی که تولید و به خصوص صنعت ساختمان از رکود شدید خارج نشود ، آش همین و کاسه همین .