هشدار گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل نسبت به نفرتپراکنی علیه بهاییان در ایران
گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای از حملههای لفظی مقامهای ایرانی به جامعه بهایی انتقاد کردهاند. دلیل این حملهها، آستانه تحمل پایین حکومت خوانده شده است.
گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل نسبت به آنچه که نفرتپراکنی مقامهای دولتی و حکومتی ایران علیه اقلیت دینی بهایی خواندهاند، ابراز نگرانی کردهاند.
در بیانیهای که کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به تاریخ هشتم جون/ نوزدهم خرداد ماه منتشر کرده است، از قول احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امورد ایران آمده است که دولت ایران فشارهایی پیوسته و هدفمند به بهاییان وارد میکند که این رفتارها با تعهدات بینالمللی تهران در تعارض است.
در این بیانیه از حملههای لفظی مقامهای مذهبی، قضایی و سیاسی ایران به جامعه بهایی انتقاد شده و دلیل این حملهها، آستانه تحمل پایین حکومت خوانده شده است که میتوانند به تبعیض دامن بزنند و باعث اعمال خشونت علیه گروههای اقلیت شوند.
حمله به بهاییان در ایران به دنبال دیدار فائزه هاشمی با فریبا کمالآبادی، زندانی بهایی و منتشر شدن عکسی از این ملاقات شدت گرفت و چندین و چند شخصیت حکومتی و مذهبی از این دیدار انتقاد کردند. آنها ضمن طرح درخواست برخورد با فائزه هاشمی واکنشهای تندی به بهاییان نشان دادند.
فریبا کمالآبادی برای مرخصی از زندان خارج شده بود و فائزه هاشمی که زمانی با او در زندان بود، با او دیدار کرد.
در اولین جمعه پس از دیدار، امامان جمعه در ایران از این تریبون به بهاییان نیز تاختند و خواستار تحدید بیشتر حقوق شهروندان بهایی شدند: امامان جمعه ایران یکصدا علیه بهاییان
صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه ایران هم دفاع از بهاییان را «هنجارشکنی غیرقابل هضم» خواند و گفت که اگر این امر به حد عنوان مجرمانه برسد با آن برخورد قاطع خواهد شد. همچنین: معاون اول قوه قضائیه: با فائزه هاشمی برخورد میشود
حالا گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل این تهدیدها را بر مبنای تبعیض ساختارمند حاکم در جمهوری اسلامی دانستهاند و نسبت به ادامه یافتن آن هشدار دادهاند.
سازمان ملل همچنین میگوید که در حال حاضر دستکم ۷۲ بهایی تنها به دلیل اعتقادات و مناسک دینیشان، در ایران زندانی هستند.
هاینر بیلفلد، گزارشگر ویژه و ناظر ارشد این سازمان در زمینه آزادی مذاهب و ادیان هم با محکوم کردن تبعیضهای ساختاری موجود علیه بهاییان در ایران گفته است: «سخنان خصمانه علیه بهاییها در ایران در حال حاضر این جامعه {بهاییان ایران} را بر لبه پرتگاهی خطرناک قرار داده که میتواند ادامه حیات آن را با مشکلات اساسی و تهدیدهای جدی روبهرو کند.»
نظرها
نظری وجود ندارد.