سربازان لیبی وارد سرت شدند
سربازان دولت وحدت ملی لیبی از روزها پیش تلاش دارند شهر سرت، پایگاه اصلی گروه «دولت اسلامی» (داعش) را به تصرف خود در آورند. آزادسازی این شهر آزمون قدرت برای دولت جدید است.
در نبرد با گروه «دولت اسلامی» (داعش) نیروهای دولت جدید وحدت ملی لیبی به شهر سرت، مقر اصلی این گروه وارد شدند.
بهگزارش آسوشیتدپرس، یک سخنگوی دولت لیبی روز پنجشنبه ۹ ژوئن / ۲۰ خرداد گفت شبهنظامیان داعش به تعدادی از محلات سرت نفوذ کردهاند.
سرت تنها شهر خارج از عراق و سوریه است که توسط داعش بهتصرف در آمده است.
سایت روزنامه بحرینی الوسط بهنقل از منابع نظامی لیبی گزارش داده است که نبردهای شدیدی در این شهر رخ داده است. بیمارستانهای منطقه از کشته شدن شش نفر و زخمی شدن ۳۰ نفر از شبهنظامیان خبر دادهاند.
چهارشنبه سرتیپ محمد غصری، سخنگوی نیروهای ائتلاف اعلام کرده بود که نیروهای دولتی تنها چند کیلومتر از مرکز سرت فاصله دارند.
یکهزار و ۸۰۰ جنگجو، افسر پلیس و مدیر وابسته به داعش بر سرت حکمروایی میکنند. داعش با هر مقاومتی سرسختانه مقابله میکند.
بهگفته دیدهبان حقوق بشر، از ماه فوریه ۲۰۱۵ که شبهنظامیان داعش سرت را تصرف کردهاند ۴۹ نفر را در این شهر اعدام کردهاند.
سازمان صلیب سرخ جهانی میگوید دو سوم جمعیت ۸۰ هزار نفری سرت این شهر را ترک کردهاند. این سازمان با کمک هلال احمر لیبی از آغاز سال جاری میلادی در بین ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر از آوارگان سرت که به شهرها و و روستاهای منطقه گریختهاند مواد غذایی و اقلام خانگی توزیع کرده است.
آزادسازی سرت آزمون قدرتی است برای دولت جدید وحدت ملی در لیبی که در پایان ماه مارس زیر نظر سازمان ملل متحد تشکیل شد. این موفقیت میتواند بهطور قابل توجهی مشروعیت دولت جدید را در داخل کشور افزایش دهد.
در حال حاضر دولت وحدت ملی لیبی از سوی جامعه جهانی بهرسمیت شناخته شده اما هنوز دولت رقیب در طبرق، واقع در شرق لیبی به آن رسمیت نبخشیده است. فرماندهی ارتش شرق لیبی نیز آزادسازی سرت را اعلام کرده است. این دو اردوگاه باید هماهنگی دولت وحدت ملی را عملی سازند که تاکنون موفق به آن نشدهاند.
هرج و مرج در لیبی نتیجه جنگ داخلی در این کشور است که از زمان سرنگونی حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ بر این کشور حاکم است. از آن زمان بارها بین شبهنظامیان مختلف در لیبی درگیریهای نظامی رخ داده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.