افشای بخشی از اختلاس بانک دی؛ پرونده بنیاد شهید «کش» آمد
مجلس نهم پرونده فساد اقتصادی بنیاد شهید را بایگانی کرد. احتمالا اگر حکم حکومتی در کار نباشد، مجلس دهم این پرونده را «کش» خواهد داد و نامهای اختصاری افشا میشوند.
تحقیق و تفحص از بنیاد شهید در مجلس نهم به بایگانی سپرده شد اما اعضای کمیته تحقیق و تفحص از این نهاد همچنان به افشاگریهای موردی در باره این پرونده ادامه میدهند.
روزنامه شرق دوشنبه ۲۴ خرداد در گفتوگو با یکی اعضای کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید، بخشهایی از ناگفتههای این پرونده را برملا کرد.
او که نامش افشاء نشده گفت که وام پنج میلیارد تومانی به شرکت گنجینه آتیه یکی از تخلفهای صورت گرفته در بانک دی بنیاد شهید است. این شرکت وابسته به صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران است که توسط نزدیکان مسعود زریبافان در دوره شهرداری احمدینژاد تاسیس شد و هم اکنون در حوزه تجارت بینالملل، ساخت و ساز و برگزاری نمایشگاه فعال است.
آنگونه که این عضو کمیته تحقیق و تفحص گفته؛ بانک دی بدون دریافت وثیقه و با پذیرش همه شرایط پنج میلیارد تومان وام به آن پرداخت کرده است.
شرکت آهن و فولاد لوشان بخش دیگری از فساد اقتصادی صورت گرفته در بنیاد شهید است. نام مدیران این شرکت پیش از این در پرونده فساد سه هزار میلیارد تومانی به میان آمده و مدیرعامل آن به زندان محکوم شد. روزنامه شرق مینویسد که بانک دی بدون دریافت وثیقه ۲۰ میلیارد تومان وام به این شرکت پرداخت کرده و به رغم گذشت سه سال تا هنگام تحقیق و تفحص ۱۱.۹ میلیارد تومان از این وام بازگشت داده نشده بود.
روزنامه شرق همچنین از شرکتهای «ر.گ.د»، «گ. الف»، «ت.آ.م»، «م.م.ک»، «ع.م.گ» و «پ.ز» به عنوان گروه دیگری از شرکتهایی نام برده که در مجموع با تخلف و تبانی ۱۱۷ میلیارد تومان از بانک دی تسهیلات دریافت کردهاند.
اختلاس در صرافی دی
عضو کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید، همچنین از «حیف و میل» حدود ۳۳۶ میلیارد تومان در صرافی وابسته به بانک دی خبر داده و گفته است که در یک معامله از این صرافی ۴۲۰ میلیون درهم امارات کلاهبرداری صورت گرفته است.
امیر خجسته عضو کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید، دو سال قبل گفته بود که ۱۷۰ میلیارد تومان از طریق صرافی دبی وابسته به بنیاد شهید اختلاس شده است. به گفته او تعدادی از متهمان این پرونده بازداشت و تعدادی هم به امارات متحده عربی متواری شدند. زریبافان رئیس سابق بنیاد شهید که بخش گستردهای از این اختلاسها در دوره او صورت گرفته، گفته بود که افراد متواری توسط پلیس بینالملل تحت تعقیب هستند.
شرکت لیزینگ دی بخش دیگری از پرونده فساد در بنیاد شهید است که روزنامه شرق بدون ذکر جزئیات، از آن خبر داده است. صورت وضعیتهای منتشر شده بانک دی توسط بازرسان قانونی بیانگر فعالیت بنیاد در واردات خودروهای لوکس و خرید خودرو بیامو است.
آیا پرونده کش میآید؟
با اینکه قبلا یکی از اعضای کمیته تحقیق و تفحص حجم فساد صورت گرفته در بنیاد شهید را شوک برانگیز خوانده بود، هیئت رئیسه مجلس نهم اجازه نداد که گزارش تحقیق و تفحص از بنیاد شهید در مجلس خوانده شود. حال اما امیر خجسته ابراز امیدواری کرده که این گزارش در مجلس دهم خوانده شود.
علاوه بر این به گفته حسین نوروزی نماینده رباط کریم، هفده پرونده فساد دیگر «در مجلس نهم گم شده است». مجلس دهم تا به حال اعلام نکرده است که با این پروندههای بایگانی شده چگونه برخورد میکند، اما با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده و افزایش فشار به دولت به خاطر حقوق چند ده میلیونی برخی از مدیران نزدیک به هیات دولت، میتوان انتظار داشت که در صورت عدم دخالت رهبر جمهوری اسلامی که پیش از این خواستار «کش ندادن» پروندههای فساد اقتصادی شده بود، بخشهای دیگری از این پروندهها افشاء شوند.
نظرها
مرد تنهای شب
در فضایی که رعب و وحشت مردم عادی از نقد و نظارت بر نهادها است و برخلاف قانون آزادی اطلاعات، اطلاعات نهاد عمومی منتشر نمیشود، برخی رسانه های وابسته جناح های حاکمیت به صورت جزئی به اقدام به افشاگری میکنند، بیشتر به نوعی بازی برای باج گیری از طرف مقابل است. احساس نمیشود صداقتی در کرا باشد. معمولا هم دادگاه طولان میشود و با محکومیت چند مهر سطح پایین پیان میابد. از زمان فاضلی و بعد جزایری... دائما اخبار فساد مالی به رو تزاید است و معلوم نیست چقدر نظام درصدد کاهش واقعی فساد کرده است. در کنار بد اداره کشور، دخالت در امور دیگر کشورها و حمایت از سازمانهایی مثل حزب الهه و حماس... و دخالت مستقیم در بحرانهای عراق وسوریه...معلوم نیست چند صد میلیارد دلار از ثروت عمومی و بیت المال حرام شده است. این نظام، مصداق بارز فرصت سوزی برای چند نسل مردم ایران بوده است.
بهنام
وقتی ولی امر دزدان جهان گفت ( کش ندهید ) به این خاطر بود که سر نخ این پرونده های عظیم فساد اقتصادی به بیت رهبری نرسد ، و الی این ارقام اختلاس شده در برابر ارقامی که ولی امر دزدان جهان به یغما برده است ، میشود هیچ . به امید نابودی دیکتاتوری اسلامی و برقراری سکولاریسم مبتنی بر دموکراسی در کشور ایران .
حیدر علی بنائیان
این سو آ ل را چه کسی پاسخ می دهد که چرا و بچه دلیل در مملکتی که کلاس درس بچه های دبستانی در زیر کپر تشکیل می شودومردم کلیه خود را می فروشند تا نان شب عزیزان خودرا تهیه کنند این هم اختلاس و دزدی و غارت انجام می گیرد ؟؟چرا در دولت امام زمانی ا ... ح ... م...د...ی...ن...ژ...ا...داین دزدی ها بیشتر و بیشرمانه تر شده است ؟؟ چرا وقتی احمد توکلی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی اعلان کرد که فساد در مملکت سیستما تیک است هیچکس توجه ودقت نکرد ؟ چرا به حرفهای میر حسین موسوی در سال 1388 که از وقوع این دزدی ها خبرمیداد کسی گوش نکرد ؟ و آ خرین سو آل این اعمال شرمسارانه نه برای بزرگان و دست اندر کا ران بل برای مردمی که انقلاب کردند تا از این اعمال غیر انسانی نجات پیدا کنند تا کی باید ادامه دهید ؟