آنگلا مرکل روحانی را برای سفر به آلمان دعوت میکند
صدراعظم آلمان سرانجام به اصرار محافل سیاسی و اقتصادی کشورش تن داد. به نوشته "اشپیگل"، مرکل در ماههای آتی میزبان رئیس جمهوری ایران در سفری رسمی به برلین خواهد بود.
صدراعظم آلمان در برابر اصرار و فشار برخی محافل سیاسی و اقتصادی کشورش قبول کرده که میزبان روحانی در سفر به برلین باشد. مرکل به خاطر مواضع ایران در سوریه و لبنان و به رسمیت نشناختن اسرائیل با دعوت روحانی مخالف بود.
هفته نامه "اشپیگل" مینویسد مرکل بالاخره تسلیم فشار و اصرار وزیران خارجه و اقتصاد و محافل تجاری و بازرگانی کشورش شده است. این هفته نامه شنبه ۱۸ ژوئن نوشت، رئیس جمهوری ایران پس از سفر به فرانسه و ایتالیا، تا پایان سال ۲۰۱۶ به آلمان خواهد رفت.
زیگمار گابریل و فرانک والتر اشتاین مایر، وزیران اقتصاد و امور خارجه که اعضای سوسیال دمکرات دولت ائتلافی آلمان هستند، از مدتها قبل از صدراعظم خواسته بودند رئیس جمهوری ایران را برای سفری رسمی به آلمان دعوت کند.
هفته نامه اشپیگل پیش از این گزارش داده بود که بین زیگمار گابریل وزیر اقتصاد المان و صدراعظم بر سر دعوت رسمی روحانی اختلاف نظر وجود دارد. گابریل به مرکل گفته بود که میدان رقابت در بازار ایران را نباید به کشورهای اروپایی دیگر واگذار کرد. خبرگزاری آلمان dpa مینویسد مرکل از سوی صاحبان صنایع و بازرگانان آلمانی نیز تحت فشار قرار داشت که روحانی را دعوت کند.
دولتهای فرانسه و ایتالیا پس از توافق هستهای روحانی را برای سفر رسمی دعوت کردند اما صدراعظم آلمان از حزب محافظهکار دمکرات مسیحی، فاصله خود با جمهوری اسلامی را به خاطر حمایت این کشور از رژیم اسد و حزبالله لبنان و همچنین به رسمیت نشناختن اسرائیل حفظ کرد و حاضر نشد از روحانی دعوت کند.
مقامات اتاق بازرگانی آلمان پس از توافق هستهای چند مرتبه به ایران سفر کردهاند و نمیخواهند فرانسه و ایتالیا یا کره جنوبی و هند بازار پرسود مبادلات تجاری و صنعتی با ایران را از چنگ آنها برباید.
سفر رسمی روحانی به آلمان و میزبانی مرکل، میتواند علاوه بر برجسته کردن مناسبات دیپلماتیک دو کشور، شامل قراردادهای هنگفت نیز بشود. روحانی در راس یک هیات ۱۲۰ نفری به پاریس و رم رفت و در فرانسه از جمله مقدمات خرید ۱۱۴ ایرباس را فراهم کرد. این در حالی است که هیات بازرگانی – اقتصادی آلمان نخستین گروه اروپایی بود که پس از توافق هستهای به تهران رفت.
اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان پس از توافق هستهای دو مرتبه به تهران سفر کرده است. او در فوریه ۲۰۱۶ در دیدار با روحانی در تعارفی دیپلماتیک، ابراز امیدواری کرده بود که روحانی را دوباره در برلین ملاقات کند اما حامل دعوتی رسمی برای رئیس جمهوری ایران نبود.
پروفسور مجید سمیعی، جراح مشهور ایرانی که در شهر هانوفر المان زندگی میکند، وزیر اقتصاد آلمان را در سفر به ایران همراهی کرده و از جمله مشوقان تقویت روابط دو کشور است.
کارفرمایان و شرکتهای آلمانی امیدوارند با احیای مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی، میزان صادرات به ایران پنج برابر افزایش یابد و به سقف ده میلیارد یورو برسد.
پیش از تشدید تحریمها در سال ۲۰۱۲ آلمان سومین طرف تجاری ایران بود. با تشدید تحریمها، چین، هند و کره جنوبی از رقبای اروپایی خود پیشی گرفتند، اما هنوز هم آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران در اروپا است.
نظرها
وطن
بشدت با اين دعوت مخالفم. اميدوار بودم بانو مركل بر مواضع سابقش پايدار ميماند دعوت از چنين جنايتكارانـى چه توجيحى ميتواند داشته باشد؟
Behrouz
نویسنده آلمانی ماتیاس کونتسل میگوید ایران بخاطر طرفداری از آلمان نازی، انکار هولوکاست و خواهان نابودی اسرائیل ــــــ ونه به خاطر تجارت ــــــ مورد علاقه آلمان بوده است. ایران کشور فلاکت زده و عقب مانده ایست ولی از لحاظ ایدئولوژیکی مانند آلمان نازی است که باید باعث شرم هر ایرانی با شرف باشد.