محسن نامجو و صفر چهلش
محسن نامجو پس از مدتها سکوت، «شخصی»ترین آلبومش را منتشر کرده است. او در این آلبوم که «صفرِ شخصی» نام دارد، از در همصحبتی با خانواده و نزدیکانش برآمده و اثر را به آنان تقدیم کرده است.
چرا به خود بازگشته، چرا میگوید از نظرهایی محافظهکار هم هست، چرا میگوید افسرده نیست اما کار جهان دل و دماغی برایش نمیگذارد؟
محسن نامجو پس از مدتها سکوت، «شخصی»ترین آلبومش را منتشر کرده است. او در این آلبوم که «صفرِ شخصی» نام دارد، از در همصحبتی با خانواده و نزدیکانش برآمده و اثر را به آنان تقدیم کرده است.
انتشار این آلبوم مصادف شده است با چهل سالگی هنرمند، و همین عدد که به "صفر"ی رازناک تبدیل شده، در شکل گیری و محتوای این آلبوم بی تاثیر نبوده است. او بر آن شده که دقایقی از گذشتههای دور را زنده کند، تصویرهایی را و نواهایی را.
محسن نامجو که ریشههای هنر موسیقیاش را در موسیقی سنتی ایرانی میداند، با استفاده از سبک موسیقیای که همزمان گریز از گذشته و زدن گریز به گذشتهاست، تحجر و واماندگی را به چالش میکشد. او میخندد به گذشته، با تلفیق طنز و جدیت، با همخوانی و شیطنت.
در این آلبوم قطعهای اجرا شده است به نام «مجیر» که با صدای پدر محسن نامجو آغاز میشود. این صدا سالها پیش روی یک نوار کاست ضبط شده است. نامجو در این باره میگوید: مذهب بازدارنده است، آنچنانکه میبینم دردسرساز است، اما مردمی که با آن سر میکنند، آن را در خدمت خلاقیت هم قرار میدهند. و چنین است که نامجو به وجه ریتمیک و زیباییشناسانه تلاوت آیاتی از قرآن هم توجه میکند، در آن جدیتی توجهانگیز میبیند و میگوید از آن میتوان در ساخت موسیقی خوب استفاده کرد، چنانکه قاریان کردهاند.
در جایی از گفتوگو محسن نامجو به از بین رفتن تابوها اشاره میکند. عادی شدن دیدن تصاویر قتل و جنایت در شبکههای اجتماعی و رسانهها. او بر این باور است که اگر کسی به عنوان شاعر قرار باشد این حجم از ظلم و ستم را بازگو کند، بهتر است برای یک بار فحش داغی بدهد و خیال خودش را راحت کند.
محسن نامجو قرار است در آینده نزدیک با همکاری "ان بی ای"، یک گروه مشهور نوازندگان سازهای بادی در هلند، قطعاتی قدیم و جدید را با تنظیم ارکسترال اجرا کند.
نظرها
بهنام
بعد از آلبوم مسخره ( از پوست نارنگی مدد ) که به رضا خان کبیر اهانت نموده بود ، از چشمم افتاد . افتاد ..... افتاد ..... افتاد .....
پدرام
آقای نامجو عبرت بگیرید از مصیبت ازچشم افتادنتان از سوی آقای بهنام و دیگر پیش از تایید متن ترانه های خود از سوی ایشان هیچ آهنگی اجرا نکنید. در ضمن خوب است ترانه ای در مدح رضا شاه کبیر و موصف خدمات ارزنده شان بسرایید.(پیشنهاد میشود واژه کبیر به عنوان قافیه در تمام مصراعهای شعر تکرار شود) .شاید جبران گذشته تان شود و به چشمان آقای بهنام رجعت کنید.
بهرور
لازم نیست در وصف رضا شاه بخواند فقط کسی که کشف حجاب را معادل فحشا و فساد می داند بهتر است ادای روشنفکری در نیاورد.
بهنام
جناب پدرام : جالب بود ، ممنون از حسن توجه تان .
فرزاد م. تورنتو
جناب بهنام عزیز, از اینکه به فرهنگ و هنر ایرانیان ارادات دارید، بشریت متشکر و و وحشت زده است. من اطمینان دارم که در هر جا که هستید، موجوداتی هستند که آماده به انتشار سخنان *** شما هستند. ***
بهنام
جناب فرزاد م عزیز : بشریت از ( ابتذال فرهنگی ) که در غالب ادا و اطوار و جیغ و داد و فریاد ، به عنوان ( هنر ) به مردم تحمیل میشود ، وحشت زده است ، نه از ارادت به فرهنگ و هنر ایرانیان . اینکه نظر خود را به کل ( بشریت ) تعمیم دهیم ، اشتباه است ، چرا که عده کثیری از ( بشریت ) کشور ایران را نمیشناسند و حتی اسم آن به گوششان نخورده است ، دیگر چه رسد به عده ای معدود از هواداران ( هنر ) سخیف نامجو در ایران . باور ندارید ، نگاهی به محیط پیرامون خود در کانادا بیاندازید .
هیچکس
نامجو همون بهتر که دنبال مدرس بره و با آرمان های من دراوردی پست مدرنیسم بیعت کنه
تهران
بابا دلش ميخواهد اينجوري بخواند . دست ورداريد. شما گوش نكنيد .ازچشمتان افتاد ! شما اصلا گوش نكنيد . منم دلم ميخواد اينجوري بخونه .اگه بره تو قالب گوش نميكنم ديگر.رفتين مثل شفيره تو پيله تون يه دنياي تنگ وتاريك درست كرديد اين كامنت ها هم شده بند نافتان به بيرون.
صفا
قطعاً آثار و شخصيت محسن نامجو پديده ايست كه مانندِ هر پديده ى ديگر شايد مورد تاييد خيلى ها و نباشد. شخصاً به نظرم كيفيت كارها آلبوم به آلبوم بهتر شده و هيجان انگيز تر، دنيا و فضايى كه منحصر به فرد است و دركش شايد براى همگان سخت.