نرخ تورم رسمی تک رقمی شد
مرکز آمار ایران نرخ تورم خرداد را ۹.۵درصد اعلام کرد و گفت که این شاخص پس از ۲۵ سال تکرقمی شده است. همزمان، قیمت لبنیات، گوشت و تعرفه مخابرات افزایش یافت.
مرکز آمار ایران اعلام کرد که نرخ تورم تک رقمی شده است. همزمان با این خبر، رسانهها از افزایش قیمت لبنیات و تعرفه تلفن خبر دادند.
عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران نرخ تورم خرداد را ۹.۵ درصد اعلام کرد و گفت که پس از ۲۵ سال نرخ تورم تکرقمی شده است.
او کاهش نرخ تورم را محصول سیاستهای اقتصادی دولت یازدهم دانست و افزود: در صورت تدام سیاستهای دولت، «سیر کاهش تورم نیز ادامه خواهد داشت.»
رئیس مرکز آمار در حالی از تداوم کاهش نرخ تورم خبر داد که مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران به خبرگزاری مهر گفت: روند کاهشی قیمت شیرخام پس ازاجرای طرح خرید توافقی، متوقف شده است. علیرضا عزیزاللهی افزایش قیمت هر یک لیتر شیر را حدود ۲۰۰ تومان اعلام کرد. به گفته او قیمت هر یک لیتر شیر «از۱۱۵۰ به۱۲۳۰تومان رسیده است».
عزیزاللهی عدم پرداخت مطالبات دامداران را یکی از علل افزایش قیمت شیر دانست و گفت که ممکن است قیمت فروش دام زنده نیز افزایش یابد.
در همین زمینه رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی، از افزایش قیمت گوشت مرغ به دلیل کاهش تولید خبر داد. به گفته محمد یوسفی قیمت هر یک کیلوگرم گوشت مرغ از سوی اتحادیه پرنده و ماهی فروشان ۷۶۰۰ تومان تعیین شده که یک هزار تومان بیشتر از نرخ اعلام شده دولتی است.
پیش از این نیز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از افزایش ۵۰ درصدی نرخ مکالمه تلفن شهری خبر داده و گفته بود که «هزینه مکالمه تلفن ثابت از ۳۰ ریال برای هر دقیقه به ۴۵ ریال افزایش یافته است».
همچنین دولت با افزایش تعرفه خدمات پزشکی نیز موافقت کرده است و بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی قیمت هر لیتر بنزین نیز از نیمه دوم امسال افزایش خواهد یافت.
کاهش همزمان نرخ تورم و قدرت خرید
دولت یازدهم در سه سال گذشته با بهکارگیری سیاستهای مهار نقدینگی، نرخ تورم رسمی را مهار و کاهش داده است، اما کاهش نرخ تورم بهبود معیشت مردم را به دنبال نداشته است. بهگونهای که بر اساس پژوهش مرکز پژوهشهای مجلس قدرت خرید مردم حدود ۳۰درصد کاهش یافته است.
پیش از این فعالان کارگری از کاهش قدرت خرید مردم و عدم همخوانی نرخ تورم رسمی با نرخ تورم سبد کالاهای ضروری خبر داده و هنگام تعیین حداقل دستمزد خواستار آن شده بودند که نرخ تورم سبد کالاهای ضروری مبنای تعیین حداقل دستمزد قرار بگیرد.
براساس گزارش رسمی منتشر شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قدرت خرید کارگران ایران در یک دهه گذشته ۱۸۶ درصد کاهش یافته و این روند در دولت یازدهم نیز ادامه داشته است.
نظرها
پیرجوان
لاشخورها ی نظام ولایت وقیخ که کل جمعیتشان کمتر 10 درصد است میخواهند ته مانده پول مردم سرکیسه کنند.