نمایندگان دمکرات در صحن مجلس آمریکا تحصن کردند
یش از ۳۰ نفر از قانونگذاران حزب دمکرات در اعتراض به بیتوجهی نمایندگان جمهوریخواه به پیشنهادات برای اصلاح قانون اسلحه، در صحن مجلس نمایندگان آمریکا تحصن کردهاند.
بیش از ۳۰ نفر از قانونگذاران حزب دمکرات در اعتراض به بیتوجهی نمایندگان جمهوریخواه به پیشنهادات برای اصلاح قانون اسلحه، در صحن مجلس نمایندگان آمریکا نشستهاند و تحصن کردهاند. آنها خواستار رایگیری در مورد دو لایحه کنترل مالکیت اسلحه قبل از تعطیلات تابستانی مجلس نمایندگان هستند. جمهوریخواهان اجازه رایگیری نمیدهند.
درگیریهای بین نمایندگان جمهوریخواه و دمکرات روز چهارشنبه ۲۲ ژوئن / ۲ تیر آغاز شد و در پایان کار به تحصن نمایندگان دمکرات کشیده شد. نمایندگان دمکرات صحن مجلس را ترک نکردهاند. آنها تمام روز و شب چهارشنبه را روی زمین مجلس نمایندگان نشستهاند.
عصر چهارشنبه در واکنش به این اعتراض پر سر و صدا، پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان که جمهوریخواه است، دستور تنفس مجلس را صادر کرد. بنا به قوانین مجلس نمایندگان اگر چنانچه رئیس مجلس درخواست تنفس کند، همه دوربینهای پخش زنده باید خاموش شوند. این اقدام برای جلوگیری از رسانهای شدن تحصن دمکراتها بود.
اما تمام شب نمایندگان دمکرات از طریق تلفنهای شخصی و شبکههای اجتماعی مانند «فیس بوک» و «پریسکوپ»، اتفاقات داخل مجلس را به بیرون مخابره میکنند؛ کاری که میتواند بعد غیرقانونی ارزیابی شود.
دعواها در صحن مجلس نمایندگان لفظی هم شده است. در حالی که پل رایان سعی میکرد که دمکراتها را آرام کند تا تنفس اعلام کند، نمایندگان دمکرات شعار میداند: «لایحه نباشد، تنفس نداریم». و همچنین خطاب به رایان میگفتند: «خجالت، خجالت!»
درگیریها در صحن مجلس نمایندگان را تماشا کنید:
دعوا بر سر چیست؟
نمایندگان دمکرات خواستار رایگیری در مورد دو لایحه هستند که از قبل برای بازبینی قوانین خرید و فروش و مالکیت اسلحه پیشنهاد شدهاند: اول اینکه تنها به کسانی اسلحه فروخته شود که سوء پیشینه ندارند و در صورت داشتن سوء پیشینه مجوز حمل اسلحه لغو شود و دوم اینکه به مظنونانی که اجازه پرواز ندارند، اسلحه فروخته نشود.
لیست مظنونانی که اجازه پرواز ندارند بعد از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱ ایجاد شد و شامل کسانی میشود که به دلایلی پلیس فدرال آمریکا معتقد است ممکن است با گروههای تروریستی در ارتباط باشند. اینها لزوما افرادی نیستند که در دادگاه به جرمی مرتبط با تروریسم محکوم شده باشند.
جمهوریخواهان با کنترل عدم سوء پیشینه مشتریان خرید اسلحه مخالفت میکنند. آنها میگویند که این لایحه با متمم دوم قانون اساسی آمریکا که حق شهروندان برای حمل و نگهداری اسلحه را محترم شمرده، در مغایرت است.
دموکراتها هم در سنا و هم در کنگره در اقلیت هستند و برای رای آوردن این دو لایحه به رای جمهوریخواهان نیاز دارند. جموری خواهان اما رایگیری در مورد این دو لایحهها را به تعویق میاندازند و یا در کل نیاز به آن را وتو میکنند.
دمکراتها با توجه به کشتار ۱۲ ژوئن در کلوپ دگرباشان جنسی در اورلاندو، موضوع اصلاح قانون اسلحه را مجدد مطرح کردهاند تا با استفاده از نگرانیهای عمومی پس از کشته شدن ۴۹ نفر در اورلاندو، جمهوریخواهان را ناچار کنند که در مورد موضوع کنترل مالکیت اسلحه اعلام موضع کنند. جمهوریخواهان با توجه به مخالفتشان با این لایحههای اصلاحی ترجیح میدهند که زمان بخرند تا احساسات عمومی در رابطه با کشتار اورلاندو به هدف دمکراتها کمک نکند.
لحظه اعلام تحصن را تماشا کنید:
تحصن نمایندگان دمکرات برای ایجاد فشار بیشتر است. آنها خواستار رایگیری در مورد لایحههای پیشنهادی تا پیش از آغاز تعطیلات تابستانی مجلس نمایندگان هستند. تعطیلات تابستانی مجلس نمایندگان آمریکا از پنج ژوئیه آغاز خواهد شد.
مشابه همین اقدام اما در مقیاس کوچکتر چهار روز بعد از کشتار اورلاندو اتفاق افتاد که آنجا دمکراتها و جمهوریخواهان توافق کردند که بار دیگر لایحههای کنترل مالکیت و خرید اسلحه را به رای بگذارند.
دمکراتها: هزاران انسان قربانیان خشونت اسلحه در آمریکا
روز چهارشنبه ۲۲ ژوئن / دوم تیر دموکراتهای معترض به قوانین اسلحه به رهبری جان رابرت لوئیس، نماینده ایالت جورجیا، درخواست کردند که نامه لوئیس خطاب به مجلس را بخوانند.
لوئیس که از قدیمیترین قانونگذاران آمریکایی است و در جنبش حقوق مدنی آفریقایی-آمریکاییها هم فعال بوده به پشت تریبون رفت و خواست که نمایندگان همراش با او به مقابل مجلس بیایند. ۱۸ نماینده او را همراهی کردند.
او در سخنرانی احساسیای گفت: «ما جان صدها و هزاران نفر از مردم بیگناه را به وسیله خشونت اسلحهها از دست دادهایم - نوزادان، کودکان، دانش آموزان، معلمان، مادران و پدران، خواهران و برادران، دختران و پسران، دوستان و همسایگان - و این مجلس در برار این خشونت چه کرده است؟ هیچ؛ هیچ کاری نکرده است.»
در پایان این سخنرانی لوئیس گفت که نمایندگان همفکر با او تا زمانی که رایگیری نشود، مجلس را ترک نخواهند کرد.
سخنرانی جان لوئیس را ببینید (به انگلیسی):
پس از این سخنرانی و پس از اینکه رئیس مجلس نمایندگان اعلام تنفس کرد، بین جمهوریخواهها و دمکراتها درگیری بیشتری شده است و دمکراتها به حالت تظاهرات در مجلس شعار دادهاند. هیچ تصویر رسمی از تظاهرات اما وجود ندارد. دوربینهای مجلس به دستور رئیس مجلس خاموش بودند.
به گزارش خود نمایندگان در شبکههای اجتماعی در این فاصله نمایندگان در برابر تریبون فشرده ایستاده بودند و عکسهای قربانیان کشتارها را به نمایندگان جمهوریخواه نشان میدادند یا نام آنها را فریاد میزدند.
دعواها نزدیک بوده که فیزیکی هم بشود. به گزارش نمایندگان دمکرات، دان یانگ، نماینده جمهوریخواه آلاسکا، سرعت به سمت دمکراتهایی که شعارمی دادند میرود اما همکارانش مقابل او میایستند که کتک کاری نشود.
پس از این درگیریها پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان به رسانه «سی ان ان» رفت و این اقدام دمکراتها را اقدامی نمایشی در راستای بازیهای سیاسیشان خواند. او گفت: «این شیرینکاری تبلیغاتی برای این است که لیبرالها بیشتر علاقه دارند تیتر رسانهها بشوند تا اینکه مشکلات را حل کنند.»
وقتی وُلف بیلتزر از رسانه «سی ان ان» به رئیس مجلس نمایندگان گفت که طبق آخرین آمارها ۹۰ درصد حامیان جمهوریخواهان مایل هستند که قوانین حمل اسلحه اصلاح شوند و از پال رایان پرسید: «چرا حداقل نمیگذارید این لایحه به رای گذاشته شود؟»
رایان در پاسخ به متمم دوم قانون اساسی آمریکا اشاره کرد و گفت که ما نمیآییم حق قانونی مردم آمریکا را برای حمل اسلحه لغو کنیم.
اقلیت دمکراتها با توجه به اینکه قدرت لازم برای تغییر قوانین چه در کنگره و چه در سنا را ندارند، متوسل به اعتراضی بیسابقه شدهاند. آنها میگویند دلیل مخالفتهای همیشگی جمهوریخواهان با اصلاح قانون مالکیت اسلحه حمایت مالی «انجمن ملی تفنگ» و لابیهای تفنگ بازان از جمهوریخواهان است.
نظرها
Behrouz
در اورلاندو این یک افغان مسلمان بود که به پیروی از اسلام این کشتار را راه انداخت. شیکاگو که سخت ترین قوانین محدودیت اسلحه را دارد، بیشترین تلفات ناشی از اسلحه را هم دارد و بر عکس ایالتی که شهروندان آن اجازه حمل اسلحه را دارند کمترین حادثه را هم دارد. دمکراتهای بی جربزه باید خواستار کنترل مساجد و مسلمانان بوده و از ورود مسلمانان به آمریکا جلوگیری کنند. اسلام ۱۴۰۰ سال است که با خود خرافات، عقب ماندگی، کشتار و نابودی آورده است و تازه این اول کار است.
دکتر عبدالعزیز ساقی رامهــرمزی
نفرین و ننگ بر دمکرات های خردباخته که جهان زیبایمان را به سوی جنگ و نیستی می برند .