گزارش سازمان ملل از افزایش بیسابقه مصرف مواد مخدر در جهان
دفتر سازمان ملل برای مبارزه با مواد مخدر و جرائم میگوید شمار مصرفکنندگان مواد مخدر سنگین در جهان، در دو سال گذشته از دو میلیون نفر به ۲۹ میلیون نفر رسیده است. در سال ۲۰۱۴، ۱۸۳ میلیون نفر دستکم یک بار ماریجوانا یا حشیش مصرف کردهاند.
دفتر سازمان ملل برای مبارزه با مواد مخدر و جرائم (UNODC) از گسترش شدید مواد مخدر در میان مردم جهان خبر داد و گفت میلیونها نفر هر سال بهای هنگفتی برای اعتیاد خود میپردازند.
در گزارش دفتر سازمان ملل برای مبارزه با مواد مخدر و جرائم که در ژنو منتشر شد گفته شده است که شمار معتادان به مواد مخدر سنگین در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال قبل از آن در جهان از دو میلیون نفر به ۲۹ میلیون نفر رسیده است. در میان این افراد ۱۷ میلیون نفر به مواد مخدری همچون هروئین، تریاک و مورفین معتاد هستند.
وفور هروئین ارزانقیمت در بازار
بنا به این گزارش، گسترش مواد مخدر در بین مردم بهطور عمده ناشی از افزایش دسترسی به هروئین ارزانقیمت در بازار اروپا و آمریکای شمالی است.
همچنین رکورد صادرات تریاک از افغانستان در دو سال گذشته، از عوامل دیگر گسترش مصرف مواد مخدر است.
مشتقات گیاه شاهدانه در شکل مواد روانگردان شامل ماریجوانا و حشیش بیشترین استفاده در جهان را دارند. در سال ۲۰۱۴ در مجموع ۱۸۳ میلیون نفر دستکم یک بار این «مواد مخدر سبک» را مصرف کردهاند. در برخی از نقاط آمریکا و آمریکای جنوبی مصرف این مواد قانونی شد و در این مناطق میزان مصرف بهویژه نگرانکننده است.
قرصهای روانگردان نو در بازار
در کنار موادی همچون ماریجوانا و حشیش، مصرف قرصهای روانگردان نیز گسترش یافته و شکلهای جدیدی بهخود میگیرد.
بهگفته دفتر سازمان ملل برای مبارزه با مواد مخدر و جرائم، تنها در سال گذشته میلادی، محققان ۷۵ گونه جدید از قرصهای روانگردان را گزارش کردهاند و حدود ۱۷۰ تُن قرصهای روانگردان کشف و ضبط شده است.
از میان بیماران معتاد ۱,۶ میلیون نفر بر اثر تزریق مواد به ویروس اچآیوی، عامل بیماری ایدز، مبتلا شدهاند. ۲۰۷ هزار نفر بهدلیل مصرف مواد مخدر غیرقانونی درگذشتند و شش میلیون نفر به بیماری «هپاتیت سی» مبتلا شدند. «هپاتیت سی» نوعی عفونت است که بهطور عمده کبد را تحت تأثیر قرار میدهد.
بر اساس گزارش سازمان ملل در سال گذشته مردان سه برابر زنان مواد مخدر مصرف کردهاند. زنان بیشتر مستعد مصرف خطرناک آرامبخشها هستند.
مصرف کوکائین کاهش یافته است
اروپا بازار اصلی مواد مخدری است که از طریق مسیر افغانستان - ایران - ترکیه و بالکان توزیع میشود.
تنها در این مسیر هر سال مواد مخدری با ارزش ۲۸ میلیارد دلار (۲۴,۸ میلیارد یورو) قاچاق میشود.
با اینکه نقش کوکائین در آسیای شرقی بیشتر و بیشتر میشود، بهنظر میرسد در کل جهان تقاضا برای این ماده مخدر کمتر شده است. دلیل این موضوع کاهش کشت آن در بین سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۱۴ است که بیش از ۳۰ درصد کمتر شد.
نظرها
نظری وجود ندارد.