ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افزایش ۱۷ درصدی بدهی‌‌های دولت ایران به بانک‌ها

بدهی بخش دولتی به بانک‌ها تا ۱۲۱ هزار میلیارد تومان تا انتهای سال ۱۳۹۴ پیش رفته است. دولت به بانک مرکزی نیز ۲۶ هزار میلیارد بدهی دارد. با این حساب دولت ایران بزرگترین بدهکار بانکی است و این بدهکاری‌ها هر روز بیشتر هم می‌شود.

دولت ایران بزرگترین بدهکار بانکی است و این بدهکاری‌ها هر روز بیشتر هم می‌شود بدون آن‌که راهی برای پس دادن طلب بانک‌ها در پیش گرفته شود.

بانک مرکزی ایران بارها از دولت خواسته است تا دست‌کم بخشی از بدهی‌های خود را پرداخت کند

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس آخرین ترازنامه‌ بانک مرکزی از بانک‌ها، بدهی بخش دولتی به بانک‌ها تا ۱۲۱ هزار میلیارد تومان تا انتهای سال ۱۳۹۴ پیش رفته است. این میزان نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن رشد حدود ۱۷ درصدی را نشان می‌دهد.

این بدهی از سال ۱۳۹۰ تا پایان ۱۳۹۴ حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان و از سال ۱۳۹۲ تا پایان سال قبل بالغ بر ۴۵ هزار میلیارد تومان افزایش داشته است.

از سوی دیگر دولت به بانک مرکزی نیز ۲۶ هزار میلیارد بدهی دارد که با احتساب بدهی به بانک‌های دیگر بدهی‌ها در مجموع به حدود۱۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

بدین ترتیب بخش عمده‌ای از منابع بانک‌ها مسدود شده و بانک‌ها نمی‌توانند به‌دلیل تنگنای اعتباری به بخش‌های اقتصادی تسهیلات بدهند. همین مشکل یکی از عوامل مهم در عدم خروج ایران از رکود اقتصادی است.

بانک مرکزی ایران بارها از دولت خواسته است تا دست‌کم بخشی از بدهی‌های خود را پرداخت کند اما تاکنون این موضوع عملی نشده و راهکارهای دولت از جمله فروش اوراق و یا ایجاد بازار بدهی موفق نبوده است.

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ۱۰ خردادماه سال جاری بدهی‌های دولت به اقتصاد ملی را یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی کشور دانسته بود.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ایران نیز در همین ماه اعلام کرد که فعالیت بانک‌های ایران متوقف شده اما بانک مرکزی تمایلی به علنی شدن این موضوع ندارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.