کدام زنان به ورزشگاه راه یافتند؟
تلویزیون ایران تصویر زنانی را نشان داد که برای تماشای والیبال به ورزشگاه راه یافته بودند. کاربران شبکههای اجتماعی این زنان را دستچین شده و تماشاچی فرمایشی خواندهاند.
در دیدارهای هفته سوم لیگ جهانی والیبال که از روز جمعه یازدهم تیر آغاز شده، تلویزیون ایران تصویر تعدادی از زنان را نشان داد که برای تماشای بازیها به ورزشگاه راه یافته بودند. کاربران شبکههای اجتماعی این زنان را دستچین شده و تماشاچی فرمایشی خواندهاند.
بازیهای والیبال شنبه و یکشنبه، دوازدهم و سیزدهم تیر ماه در تهران ادامه دارند. با اینکه فدراسیون والیبال ایران اعلام کرده بود که ۴۶۶ بلیت به زنان فروخته است، وقتی خریداران بلیت در اولین دقایق شروع بلیتفروشی به سایت خرید اینترنتی بلیتهای مسابقه مراجعه کردند با این پیام مواجه شدند: «به دلیل محدود بودن بخشهای مربوط به خانمها، تا اطلاع ثانوی خرید بلیت خانمها به دلیل تکمیل ظرفیت، انجام نخواهد شد.»
تلویزیون ایران روز گذشته در بازی ایران و صربستان تصاویری از زنان پخش کرد که برای تماشای بازی رفته بودند. نکته مشترک زنان حاضر در استادیوم این بود که اغلب آنها مقنعه و مانتوی مشکی بر تن داشتند و در تصاویر پخش شده هیجان چندانی در آنها دیده نمیشد. گفته میشود زنان حاضر در ورزشگاه از خانوادههای بازیکنان و کارمندان وزارت ورزش و جوانان بودهاند و به آنها تاکید شده که «به صورت متعارف و در چارچوب»، بازیکنان را تشویق کنند. تعداد آنها هم بسیار کمتر از تعداد اعلام شده و حدود ۲۰۰ نفر بوده است.
این نکته بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی را به موضعگیری واداشته است. برخی نوشتهاند که زنان حاضر در ورزشگاه دستچین شده بودند و شاید از نهادهایی مانند بسیج به مسابقه آورده شده بودند.
کاربران توییتر این زنان را تماشاچیان «فرمایشی» و «خودی» نامیدهاند که برای جلوگیری از محرومیت ایران از میزبانی مسابقات از سوی فدراسیون جهانی والیبال، به ورزشگاه فرستاده شدهاند.
ممنوعیت حضور زنان در مسابقات تیم ملی والیبال به سه سال قبل و دو بازی ایران در برابر ژاپن برای تعیین نماینده آسیا در لیگ جهانی والیبال برمیگردد. در مسابقه اول زنان حضور داشتند، اما در دیدار حساس بعد، از ورود بیش از هزار زن به سالن مسابقه جلوگیری شد و نیروهای انتظامی زنان حاضر در مقابل ورزشگاه را متفرق کردند.
وبسایتهای خبری اصولگرا اعلام کردند این ممنوعیت به خاطر «صحنههایی» بوده است که در دیدار اول به دلیل حضور زنان رخ داده بود.
دو سال قبل، مشاور امور ورزش معاونت امور زنان اعلام کرد که با این ممنوعیت مخالف است. او گفت: «میتوان تدابیری اندیشید که حضور خانمها برای دیدن این بازیها منعی نداشته باشد. بسیاری از بانوان علاقهمند به دیدن این بازیها هستند و در گذشته هم این امکان وجود داشت که برای تماشای والیبال، زنان هم به ورزشگاه بیایند.»
او وعده داد که معاونت امور زنان این مسأله را پیگیری خواهد کرد.
با وجود وعدههایی که معاونت امور زنان ریاست جمهوری ایران برای پیگیری این مطالبه داده بود، در نهایت شهیندخت مولاوردی تیرماه سال گذشته گفت که دولت تلاشهایی در راستای حضور زنان در ورزشگاهها انجام داده ولی به دلیل موضعگیری برخی از مراجع شیعه از این مساله صرفنظر کرده است.
بهمن ماه سال گذشته هم تعدادی از زنانی که خواهان ورود به محل برگزاری مسابقات جهانی والیبال ساحلی در کیش بودند، گزارش کردند که با ورود آنها به محل مسابقه مخالفت شده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.