ارسال دومین بخش از سامانه موشکی اس - ۳۰۰ به ایران
روسیه میگوید بخش نخست سامانه موشکی اس - ۳۰۰ را به ایران فرستاده و اکنون اگر ایران مبلغ لازم را پرداخت کند همه چیز برای ارسال بخش دوم این سامانه آماده است.
روسیه اعلام کرد که دومین بخش سامانه موشکی اس - ۳۰۰ را در آیندهای نزدیک به ایران تحویل خواهد داد و انتظار دارد که جمهوری اسلامی ایران هم وظایف مالی خود را در اینباره تکمیل کند.
بهگزارش روزنامه ایزوستیا، الکساندر فامین، رئیس سازمان فدرال همکاری فنآوری نظامی روسیه، دوشنبه ۴ ژوئیه / ۱۴ تیر گفت بخش نخست سامانه موشکی اس - ۳۰۰ به ایران فرستاده شده و بخش دوم نیز «در آینده ای نزدیک به ایران ارسال خواهد کرد.»
او افزود از جانب روسیه همه چیز برای بارگیری این محموله نظامی آماده است و همین که ایران وظیفه مالی خود را انجام داد محموله ارسال خواهد شد.
سرگئی چیمیزوف، رئیس شرکت تسلیحاتی روستک روسیه در اسفندماه سال گذشته گفته بود که نخستین محموله سامانه دفاع موشکی اس ـ ۳۰۰ در ماه اوت یا سپتامبر ۲۰۱۶ (نیمه سال ۱۳۹۵) تحویل ایران خواهد شد.
حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت خارجه ایران در فروردینماه اعلام کرد که پس از گذشت نزدیک به ۱۰ سال از امضای قرارداد فروش سامانه موشکی اس – ۳۰۰ بین دو کشور، توافق بر سر اجرای این قرارداد حاصل شده است.
برخی از رسانههای ایران از جمله سایت تابناک در آن زمان نوشتند که این محموله روز دوشنبه ۱۱آوریل / ۲۳ فروردین وارد بندر انزلی شده است. این خبر البته بهشکل رسمی تأیید نشد.
ارتش ایران یکشنبه ۲۹ فروردین، در رژهای که به مناسبت روز ارتش برگزار کرد، سلاحهای جدید موشکی خود را از جمله یک سامانه موشکی اس ـ ۳۰۰ را به نمایش گذاشت.
کشورهای اروپایی، همسایگان ایران و آمریکا نسبت به آزمایشهای موشکی جمهوری اسلامی ابراز نگرانی میکنند.
مقامات ایرانی برخورداری از تسلیحات موشکی را از حقوق ایران میخوانند و میگویند که این مسئله به برجام و توافق هستهای ارتباط ندارد و کشورهای غربی نباید در آن دخالت کنند.
برپایه توافقنامهای که اواخر سال ۲۰۰۷ میلادی میان تهران و مسکو به امضا رسید، قرار بود روسیه پنج سامانه دفاع ضدموشکی اس – ۳۰۰ را به قیمت حدود ۸۰۰ میلیون دلار به جمهوری اسلامی بفروشد. این توافق با وجود پیشپرداخت ۱۶۷ میلیون دلاری ایران به روسیه، به دلیل قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت و تعهدات الزامآور آن بر هم خورد. فسخ این توافق به دستور دمیتری مدودف، رئیس جمهوری وقت روسیه در سال ۲۰۰۹ انجام شد.
در پی تفاهم هستهای لوزان، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری کنونی روسیه اجازه فروش سامانه موشکی اس – ۳۰۰ به ایران را که شش سال ممنوع شده بود صادر کرد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.