ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هفت میلیون ایرانی دوشغله هستند

۳۰ درصد شاغلان در ایران برای تامین معیشت دو شغله هستند و فعالان کارگری می‌گویند که این نسبت در جامعه ۱۳ میلیون نفری کارگران ۶۰ درصد است.

دست‌کم هفت میلیون تن از شاغلان در ایران دارای شغل دوم هستند. شکاف میان دستمزد و هزینه‌ها اصلی‌ترین عامل گرایش به شغل دوم عنوان شده است.

خبرگزاری ایسنا، چهارشنبه ۲۳ تیر گزارش کرد که ۲۸ تا ۳۰ درصد از شاغلان در بازار کار ایران، حداقل دوشغله و یا سه شغله هستند.

نهادهای دولتی جمعیت شاغل ایران در سال گذشته را ۲۱ میلیون و ۳۴۸ هزار تن اعلام کرده‌اند. به گفته علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نزدیک به یک سوم شاغلان دارای «مشاغل غیررسمی» هستند. برپایه این آمار دست‌کم هفت میلیون تن از افراد شاغل در ایران دو شغله هستند.

نتایج یک پیمایش میدانی که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفته، تعداد افرادی را که بیش از یک شغل دارند، ۴۴۰ هزار نفر اعلام کرده اما غلام‌رضا عباسی رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران گفته است که ۶۰ درصد کارگران دو شغله هستند.

او شکاف دستمزد و هزینه‌ها را اصلی‌ترین علت گرایش به مشاغل دوم دانسته و گفته است که خانوارهای کارگری بر اساس آمار رسمی دولت حداقل سالانه یک میلیون تومان کسری بودجه دارند. گزارش‌های رسمی نشان می‌دهند که قدرت خرید کارگران ایران در یک دهه گذشته بیشتر از نصف کاهش یافته و فقر زندگی بسیاری از آنان را تهدید می‌کند.

مرکز آمار ایران سال گذشته میانگین هزینه خانوارهای شهری را ۳۸ میلیون تومان اعلام کرد در حالیکه بر پایه حداقل دستمزد درآمد ماهیانه خانوارهای کارگری در بهترین حالت ممکن ۲ میلیون تومان خواهد بود و این بیانگر کسری بودجه حداقل یک میلیونی تومانی کارگران است.

سخنگوی کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران پیش از این عدم تامین معیشت خانوار‌ها با یک شغل را دلیل اصلی روی آوردن افراد به شغل دوم دانسته و گفته بود: «زندگی‌ها‌ به قدری سخت شده که تعداد افراد شاغل در بسیاری از خانواده‌ها به بیش از یک نفر افزایش پیدا کرده تا جایی که حتی زنان خانه نیز پا به پای مردان برای گذران زندگی کار می‌کنند.»

نتایج یک بررسی میدانی در این زمینه نشان می‌دهد که ۲۸ تا ۳۰ درصد شاغلان دوشغله هستند و ۲۲ درصد نیز اعلام کرده‌اند که به دنبال شغل دوم هستند. این در حالی است که مرکز آمار ایران اعلام کرده که ۲۶ درصد خانوار‌ها فاقد حتی یک فرد شاغل هستند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • هدایت

    هفت میلیون شغل دوم! در حالی بیشتر از این میزان تخمین زده می شود فرد بیکار داریم! در حالت خوش بینانه، اگر آن شاغلان (که اکثرشان کارگر هستند) به اندازه کافی درآمد داشتند (طمع کار هم نبودند!)، عملا مشکل جدی بیکاری نبود و تعداد بیکاران، بسیار اندک میبود! ساعات کار در ایارنف حتی در یک شیفت هم زیاد است، حدود 8 ساعت در 6 روز هفته، بالغ بر 48 ساعت کار، امروزه بالا است. وای که دو برابر شود این ساعات کاری! فرسودگی و از کار فتادگی یا بازنشتگی زودرس، افسردگی ناشی از کمبود ساعات استراحت و تفریح، معضلات اجتماعی بواسطه عدم ارتباط اجتماعی و خانودگی کافی... اینها از عوارض سلطه اقتصاد حکومتی یا دولتی/شبه دولتی است. که خود حکومت بزرگرتین کارفرما است و در نتیجه بجای آن که حامی اکثریت جمعیت مستخدمین/کارمند/کارگر/مزدبگیر باشد، برعکس آن است!