اعتراض کارگران پتروشیمی پردیس به روز سوم رسید
شماری از کارگران کارخانه پتروشیمی پردیس در منطقه ویژه عسلویه به دلیل تغییر شیفتهای کاری و بیتوجهی کارفرما به مطالبات صنفیشان دست به تجمع زدهاند.
شماری از کارگران کارخانه پتروشیمی پردیس در عسلویه به دلیل بیتوجهی کارفرما به مطالبات صنفیشان دست به تجمع زدهاند. این تجمع روز چهارشنبه سیام تیر به سومین روز رسیده است و کارگران از خوردن وعدههای غذایی توزیع شده در محل کارشان خودداری کردهاند.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) با انتشار خبر اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی پردیس گزارش کرده است که بیش از ۸۰۰ کارگر قرارداد رسمی این پتروشیمی از روز دوشنبه ۲۷ تیر به دلیل آنچه که تغییر ناعادلانه زمان شیفتهای کاری خواندهاند، از خوردن وعدههای غذایی صبحانه، ناهار و شامی که کارفرما توزیع میکند، خودداری میکنند.
پیش از آغاز این اعتراض صنفی حدود ۲۸۰ نفر از کارکنان معترض این واحد پتروشیمی با انتشار نامهای خواستههای خود را مطرح کردهاند که تاکنون توجهی به آن نشده است.
بر این اساس آنچه باعث اعتراض کارگران شده است تغییر شیفتها و نوبتهای کاری از هفتگی (یک هفته روز کار، یک هفته شبکار و یک هفته استراحت) به حالت هشت ساعت کار روزانه (هفت صبح تا ۱۵، شیفت یک ، ۱۵ تا ۲۳، شیفت دو و ۲۳ تا ۷ بامداد، شیفت سه) است.
گفته میشود این تغییرات به دستور مدیرعامل جدید و رییس مجتمع پتروشیمی پردیس و از ابتدای مرداد ماه برای کارکنان تعمیرات، ایمنی، آتش نشانی و خدمات فنی هم به اجرا گذاشته خواهد شد.
یک منابع آگاه به ایلنا گفته است کارگرانی که در شیفت سه این برنامه قرار دارند بیش از همه به این موضوع معترض هستند چون استراحتگاههای خانوادگی آنها در شهر جم قرار دارد و کارگران باید پس از شیفت شب مسیر نیم ساعت تا ۴۵ دقیقهای را در جادهای پر پیچ و خم و خطرناک طی کنند که حوادث رانندگی در آن هر سال جان عده زیادی از شهروندان را میگیرد.
موضوعات دیگری که اسباب اعتراض کارگران پتروشیمی پردیس را فراهم کرده، کاهش مزد دریافتی کارگران به دنبال تغییر شیفتهای کاری، کم شدن فرصت حضور کارگران در کنار خانوادهایشان و اسکان اجباری آنان در منطقه و به دنبال آن بالا رفتن هزینههای اجاره (رهن یک آپارتمان معمولی در شهر جم، حدود ۶۰ میلیون تومان است) هستند.
کارگران پتروشیمی پردیس پیش از این و به دنبال کاهش سبد سهامشان از ۱۰ هزار سهم به سه هزار سهم هم دست به اعتراضهای صنفی زده بودند.
نظرها
ناجی
خوبه شما حداقل براشون پوشش خبری دارید! پرسنل ناجا که بدبخت ترن پول صدو چهل هزار نفرشونو تو پروژه عطر گل یاس خوردن هیچ رادیو یا سایتی حاضر نیست اخباری ازش پخش کنه
Ehsan bikar
خدا براشون نسازه منم دوازده سال تو اون خراب شده کار میکردم با بدترین وضع اسکان و تغذیع ولی به همون هم راضی بودم امت متاسفانه بخاطر غیربومی بودن اخراج شدم والان تو این وضعیت گرونی باید شرمنده دستهای خالی ام جلو زن و بچهام باشم.بیمه بیکاری هم که هزرار خان رستم رو باید طی کنی و اخرش اداره کار رشوه گیر با هها تبصره و ماده بهت میگه شرمنده طعلق نمیگیره ,یعنی برید سربزارید بمیرید.حالا دوتا راه واسمون باقی مونده یا دزدی یا قاچاق و فروش مواد مخدر که سود عالی و کاربیزحمتیه.گناهش هم گردن مسعولین کشور