ریزگردها بافت جمعیتی خوزستان را تغییر میدهد
خوزستان با بحران ریزگردها، کمآبی و گرما روبرو است. مسئولان محلی میگویند که ادامه این وضعیت موج مهاجرت بومیان از منطقه را افزایش میدهد.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی ایران موج مهاجرت از خوزستان را «نگران کننده» دانست و گفت که بافت جمعیتی این استان تغییر میکند.
هدایتالله خادمی نماینده باغ ملک و ایذه در مجلس شورای اسلامی صبح جمعه هشتم مرداد به خبرگزاری فارس گفت: به واسطه ریزگردها «بسیاری از ساکنین این مناطق که توانایی دارند موطن خود را ترک میکنند».
او «گرمای شدید، فقدان امکانات و عدم رسیدگی به مشکلات» را از عوامل اصلی مهاجرت ساکنان خوزستان برشمرد و افزود: این وضعیت «تعادل جمعیتی را به نحو نگران کنندهای برهم میزند».
این نماینده مجلس خوزستان را یک منطقه صنعتی و کشاورزی دانست که نیاز به نیروی انسانی و کار دارد و گفت: «بومیان برای فرار از شرایط موجود بهانههای بسیاری دارند».
به گفته خادمی برخی از ساکنین خوزستان که به دلیل نداشتن امکان مهاجرت در منطقه ماندنی شدهاند، «با انواع و اقسام بیماریها دست و پنجه نرم میکنند».
مجید ناصرینژاد رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان هم سه شنبه پنجم مرداد در حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست ایران گفته بود که «اگر با این وضعیت محیط زیست پیش برویم دیگر انسانی در خوزستان نمی ماند».
معصومه ابتکار سهشنبه پنجم مرداد به منظور آنچه که رسیدگی به «بحران ریزگردها» عنوان شد، برای هفتمین بار در سه سال گذشته به خوزستان سفر کرد. نمایندگان خوزستان در مجلس از همراهی رئیس سازمان محیط زیست خودداری کردند.
به گفته ناصرینژاد نمایندگان به دلیل اعتراض به وضعیت محیط زیست در سخنرانی معصومه ابتکار شرکت نکردند. نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «وضعیت طوری شده که همه از خوزستان فرار میکنند»، گفت با تداوم این وضعیت تنها کسانی که فعالیت اقتصادی انجام میدهند در خوزستان باقی میمانند تا «از زمین و زیر زمین و بالای زمین و هر چه در استان است بهره اقتصادی خودشان را ببرند.»
رویکرد دولت به منطقه امنیتی است
براساس نتایج یک نظرسنجی که شهرداری اهواز انجام داده «۹۷ درصد مردم این شهر در صورت فراهم بودن امکانات تمایل به مهاجرت دارند».
عبدالحسین مقتدایی استاندار برکنار شده خوزستان پائیز سال گذشته «تمایل به مهاجرت ساکنان خوزستان» به خاطر مسئله ریزگردها را کذب دانسته و گفته بود که « مهاجرت از این استان تنها خاص غیر بومی هایی است که دارای شغل دولتی بوده اند».
خبیر معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان هم در این باره گفته بود که این استان به دلیل سرمایهگذاریهای صورت گرفته با موج مهاجرت از سایر استانها روبرو است.
اما سازمان حقوق بشر اهواز فروردین امسال در گزارشی اعلام کرد که به یک سند محرمانه امنیتی در باره خوزستان دست یافته است که نشان میدهد دولت به دنبال تغییر بافت جمعیتی این منطقه است. در بخشی از این سند که با عنوان «طرح جامع توسعه پایدار خوزستان» منتشر شده، به صورت مشخص بر ضرورت تغییر ترکیب جمعیتی استان خوزستان تاکید شده است: «کاهش مهاجرت فارسزبانان و افزایش مهاجرت معکوس به سمت خوزستان از سایر استانها در بلندمدت میتواند با کمترین هزینه، ساختار جمعیتی استان را تغییر دهد.»
نظرها
نظری وجود ندارد.