عسگراولادی: مطرح شدن فیشهای نجومی انتقام از دولت روحانی است
اسدالله عسگراولادی میگوید موضوع فیشهای حقوقی برای استفاده در انتخابات آینده مطرح شده و انتقاد «واقعی» به دولت حسن روحانی موضوع رکود و تورم است.
اسدالله عسگراولادی میگوید موضوع مطرح شدن پرداختهای نامتعارف در دولت روحانی بازی سیاسی است و اختلاس و فساد در همه دولتهای جمهوری اسلامی وجود داشته است. او باور دارد که موضوع فیشهای حقوقی برای استفاده در انتخابات آینده مطرح شده و انتقاد «واقعی» به دولت حسن روحانی موضوع رکود و تورم در داخل کشور است.
اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین، در گفتوگوی روز ۱۶ مرداد خود با روزنامه «آرمان» گفت که موضوع فیشهای حقوقی برای استفاده سیاسی و انتقام از دولت روحانی مطرح شدهاند.
او گفت: «بدون شک برجام تاثیرگذار بوده» اما وضعیت معیشتی مردم در اقتصاد پسابرجام تغییر نکرده چون هنوز نظام بانکداری جهانی به آمریکا وابسته است و «آمریکا کارشکنی میکند».
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین در ادامه گفت که با برداشته شدن تحریم سوئیفت و تحریمهای بانکی برخی شرکتهای ایرانی موفق شدهاند که بهصورت تدریجی مراودات اقتصادی خود را با کشورهای جهان برقرار کنند. با این حال او از دولت روحانی انتقاد کرده و گفته است: «تیم اقتصادی دولت از جنبههای مختلف با هم اختلاف دارند و این اختلاف در نهایت به ضرر دولت و مردم است.»
مطرح کردن حقوقهای نجومی بازی سیاسی است
عسگر اولادی با صراحت گفته است که «موضوع فیشهای حقوقی کاملاً سیاسی و علیه دولت روحانی» است. او در ادامه مطرح شدن موضوع فیشهای نجومی را یک «برنامهریزی سیاسی و برای انتقام از دولت» ارزیابی کرده است.
او نگفته است که این انتقامگیران چه کسانی هستند اما بلافاصله از دولت احمدینژاد و سیاست یارانهها یادی کرده و گفته است: «کسانی که به مردم یارانه پرداخت کردند به دنبال اهداف سیاسی و انتخاباتی زودگذر بودند. با این وجود این اقدام اشتباه پیامدهای درازمدت بسیاری برای کشور داشته است.»
اطلاعات سپاه پاسداران از سوی رهبر جمهوری اسلامی مأموریت دارد که به موضوع پرداختهای نامتعارف در بین مدیران دولت یازدهم رسیدگی کنند. تاکنون چند مدیر دولتی هم دستگیر شدهاند.
عسگراولادی میگوید جریانهایی در ایران دارند موضوع فیشهای نجومی را برای استفاده در انتخابات آینده استفاده میکنند. او میگوید «اختلاس و فساد اقتصادی همیشه در دولتها وجود داشته» و ریشه حقوقهای نجومی در سوء مدیریت و «بوروکراسی طویل و تنبل» دولتها در جمهوری اسلامی است.
او تاکید کرده است که مدیران قربانی فساد سیستمی در اقتصاد ایران نیستند بلکه «خود عامل فساد هستند.» در توضیح این گزاره عسگر اولادی میگوید مشکل مربوط به کنترل اقتصاد توسط دولت در ایران است: «به دلیل اینکه یک طرف دولت قرار دارد، برخی گمان میکنند «پول مفت» است و باید سهم بیشتری از این پول به دست بیاورند.»
او معتقد است در ایران اگر نفوذ دولت در اقتصاد کوچک شود، جلوی فساد را در بخش خصوصی راحتتر میشود گرفت.
تورم و گرانی کنترل نشده است
عسگراولادی دولت حسن روحانی را نقد کرده که در مهار تورم و گرانی عملکرد قابل قبولی نداشته است. او گفت است که گرانی کالاهای اساسی و ضروری، موضوعی جدی است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین با انتقاد از سیاستهای کنترل و رکود و تورم در دولت یازدهم گفته است: «در شرایط کنونی کشور با رکود توأم با تورم روبهرو شده است.»
او با انتقاد از برخی از مدیران اقتصادی جمهوری اسلامی که ادعا میکنند دولت یازدهم تورم ۴۰ درصدی را به زیر ۱۰ درد کشانده است گفت: «روحانی موفق شده تورم ۲۰ درصد را به ۱۲ درصد کاهش بدهد که در نوع خود کار بزرگی است. این در حالی است که برخی عنوان میکنند دولت تدبیر و امید تورم را به زیر ۱۰ درصد کاهش داده است که صحیح نیست و با واقعیت همخوانی ندارد.»
پسابرجام و سیاست داخلی فراموش شده
ضمن تقدیر از خود برجام، عسگراولادی میگوید در دوران پسابرجام روحانی «همه تخممرغهای خود را در سبد سیاست خارجی خود قرار داده و در مقابل هزینه و وقت کمتری در سیاستهای داخلی» صرف کرده است. به گفته این بازاری قدیمی در ایران، به همین دلیل است که وضعیت معیشتی مردم در دوران پسابرجام تغییر چشمگیری نداشته است.
عسگراولادی میگوید یک دلیلی راکدی فضای پسابرجام سلطه آمریکا بر نظام بانکداری جهانی است: «برخی از کشورها که با آمریکا مراودات عمیق اقتصادی دارند نیز از ترس از دست دادن پشتوانه مهم اقتصادی مانند آمریکا زیاد به ارتباط اقتصادی با ایران تمایل نشان نمیدهند.»
او گفته است که با این وجود «تأثیر روانی برجام» بر روابط تجاری ایران با کشورهای مختلف مثبت بوده است.
در همین زمینه
- فرمانده سپاه: برخی سیاسیون در شبکه فساد بانکی حضور دارند
- حسن روحانی: «نهادهای عمومی منشاء فساد هستند»
- نماینده ولی فقیه در سپاه: دولتیهای با فیشهای حقوقی نجومی عذاب خواهند شد
- ورود سپاه به پرونده فیشهای حقوقی؛ تاوان فامیل بازی دولت
- سپاه مدیرعامل برکنار شده بانک ملت را دستگیر کرد
- حسین فریدون لابیگری برای مدیر بانک رفاه را تکذیب کرد
- رسوایی فیشهای حقوقی و عریانی نظامی که فاسد است
- چرا دولت قابل اعتماد نیست؟
- چرا جمهوری اسلامی نمیتواند با فساد اقتصادی مبارزه کند؟
- حقوق ۳۰۰ میلیونی مدیرعامل بانک صادرات؛ پای شریک برادر روحانی در میان است
- دومینوی فیش حقوقی؛ معرفی مدیرعامل جدید بانک رفاه
نظرها
hamid
این جناب، اینجا خواسته کار را درست کند اما دانسته یا ندانسته افشا کرده که اختلاس و فساد در تمام حکومتهای تحت نظارت ولی فقیه وجود داشته و فقط مربوط به روحانی نیست!! مدتی دیگر بقیه جنایات و خیانتهای حکومتهای تحت نظر ولی فقیه افشا خواهند شد! شاد باشید. حمید
احمد
عسگر جان کمی هم از میزان دارایی خودت و اخوی مرحومت بمردم بگو.
دمکراسی!
سوءاستافده از قوانین پرنقص که منجر بهفیش هیا حقوقی شد از سالها پیش وجود داشت/که گفته شده مربوط به دوره احمدی نژاد است/اما چرا نهادهای فراقانونی که رانت اطلاعاتی دارند حالا این فیش ها افشا کردند شک برانگیز است/هر چند اصل افشاگری درست است و یکی از وظایف رکن چهارم دمکراسی (رسانه ها) همین است. اما چرا اکنون این رکن- آن هم رسانه های وابسته به جناح موسوم به اصول گرا- اجازه افشاگری یافته؟! چرا بقیه رسانه ها و منتقدان توانایی و یا جرات اینگونه افشاگری ها نداشتند مثلا در دوره احمدی نژاد و قبل تر؟! معلوم نیست طی این سالها چقدر فساد و دزدی از بیت المال شده است. مثلی میگوید:کدخدا رو ببین، روستا رو بچاپ! وقتی فساد سیستمی است و مسئولان خود درگیر هستند، دیگر از مردم چه توقعی داشت که فعالیت سالم کنند/افت اخلاقیات و شکستن قبح حرام خواری، اکنون یک معضل عمومی شده، و از کنترل خارج شده است، از کارمند دون پایه تا مقام عالی رتبه، از هر فرصتی پیداکنند اقدام دزدی از بیت امال می کنند یا انواع فساد مالی از اختلاس تا سوءاستفاده از موقعیت شغلی مانند رانت اطلاعاتی، رشوه... نظامی که با شعارآدم کردن مردم با کنار زدن همه مخالفان ایپوزیسیون قدرت قبضه کرد، یک کشور و ملت در باتلاق فساد فرو برده است!
دمکراسی!
ریشه فساد سیستمی در ایران، بر می گردد به نقایص و کمبود دمکراسی. اگر دمکراسی لیبرال و آزادی همه احزاب متعهد به دمکراسی لیبرال/آزاد وجود داشت طی این چند دهه، بنا بر ذات سازندگی رقابت سالم سیاسی، آزادی عقیده و بیان مردم و از جمله ردباره رسانه ها، اجازه نمی دانند فساد سیستمی و خارج کنترل شود. هر اجازه نمی یافت چنین فسادهای بزرگ مکرر اتفاق بیفتد. طی بیست سال گذشته، بارها- به دلایل خاصی- برخی فسادهای عظیم افشا شد، هر چند در بین جامعه شایعات فساد همیشه وجود داشته. مخالفان و متنقدان نظام بارها دست افشاگری وارائه نقدهای مفصل کردند، ولی تندروهای نظام، همواره با هوچی گری، همه انتقادها به خصوصمت دشمنان نظام نسبت دادند و با فرافکنی اجازه اصلاح امرو ندادند. افراد بی اخلاق و فاسد با تظاهر و پارتی بازی، به نهادهیا حکومتی نفوذ پیدا کردند و کل سیستم به فساد عظیمی الوده کردند. متاسفانه علی رغم وجود فساد سیستمی، شناختن دلایل بوجود ادنشف نظام حاضر نیست کار جدی بکند که همانا برقراری یک دمکراسی واقعی و تمام عیار است. نهاد فراقانونی و تمامیت خواه از صجنه سیاست و اقتصاد خارج کند، و به احزاب و افراد اپوزیسیون یا رسانه های مختلف از عقاید مختلف اجازه فعالیت بدهد. در نتیجه درو باطل فساد سیستمی ادامه خواهد یافت و فرصت ها و نسل ها خواهند سوخت.