آسیاییها، جویندگان بزرگ طلا در دوازدهمین روز المپیک
آنها دو ژاپنی هستند. کائوری ایشو و سائوری یوشیدا که تا به حال هفت مدال طلای کشتی زنان در المپیک را از آن خود کردهاند. اما این دو کشتیگیر قصد توقف ندارند.
آنها دو ژاپنی هستند. کائوری ایشو و سائوری یوشیدا که تا به حال هفت مدال طلای کشتی زنان در المپیک را از آن خود کردهاند. اما این دو کشتیگیر قصد توقف ندارند.
کائوری ایشو چهارشنبه شب به جمع ورزشکاران افسانهای حاضر در ریو پیوست. او در وزن ۵۸ کیلوگرم قهرمان المپیک شد.
این چهارمین مدال طلای پیاپی در چهار المپیک آتن، پکن، لندن و ریو برای کشتیگیر ژاپنی بود. این عنوان به کائوری ایشو اجازه میدهد که به پانتئون المپیک بپیوندند، در کنار نامهایی چون مایکل فلپس و کارل لوییس.
دو ژاپنی دیگر دو طلای دیگر کشتی آزاد زنان المپیک را از آن خود کردند. امشب سائوری یوشیدای ۳۳ ساله با ۱۳ عنوان قهرمانی جهان نیز وارد باشگاه چهار مدالیهای المپیک میشود.
از دیگر جویندگان آسیایی طلا در روز دوازدهم، آری توساکای هندی در ۴۸ کیلوگرم کشتی زنان است. در تکواندو: کیم هوسون و ژائو شورای از کره جنوبی،
طلای بدمینتون مختلط را اندونزی به خانه برد و طلای پینگپنگ تیمی به چینیها رسید.
اما جشن و سرور قهرمانی و مدالهای طلا و نقره و برنز تنها به آسیاییها محدود نبود. شوالیههای فرانسوی ۴۰ سال پس از المپیک مونترال، در پرش با اسب تیمی مدال طلا گرفتند.
تصویر جاودان دیگر اما در دوی ۱۰۰ متر با مانع زنان ثبت شد که هر سه برنده مدالهای طلا، نقره و برنز آمریکایی بودند. رویدادی که میتواند در تاریخ بازیهای المپیک جاودانه بماند.
ایلین تامسون جاماییکایی هم که عنوان سریعترین زن جهان را یدک میکشد، برنده دو ۲۰۰ متر و ۴۰۰ متر شد ان هم چهار روز پس از گرفتن مدال طلای دوی ۱۰۰ متر.
مشکل است حرف زدن درباره جاماییکا بدون نام بردن از اوسین بولت، تنها ورزشکاری که جمعیت ورزشگاه را به حرکت در میآورد. او امشب در فینال دوی ۲۰۰ متر مردان دومین مدال ریو و هشتمین مدال طلای دو المپیکش را در دوهای سرعت به دست میآورد.
فینال فوتبال مردان المپیک را اما برزیل و آلمان روز شنبه برگزار می کنند. مهمتر از پیروزی و در این دیدار و قهرمانی المپیک این است که برزیلیها هنوز خاطره شکست هفت بر یک از آلمان در مرحله نیمه پایانی جام جهانی ۲۰۱۴ در سلسائو را فراموش نکردهاند.
المپیک ریو اما تقریبا هیچ روزی را بدون جنجال پشت سر نگذاشت: به نوشته روزنامه واشینگتن پست در چالشی تازه شمار داوطلبانی که برای برگزار کردن رقابتها در ورزشگاهها هستند از ۵۰ هزار نفر به ۱۵ هزار نفر رسیده است. دلیل ریزش شمار داوطلبان سختی کار بوده - با روزی هشت تا ۹ ساعت کار، آن هم با یک وعده غذای ناچیز.
جنجال دیگر در بوکس و رسوایی داوری روی رینگ بود. انجمن مشتزنی آماتور اعلام کرده است که چندین داور و قاضی کنار در رقابتهای المپیک را به دلیل تصمیمگیریهای بحثبرانگیز در طول مسابقهها کنار گذاشته است.
نمونه بارز این رسوایی داوری بازنده اعلام کردن مایکل کونلان ایرلندی در دور یک چهارم دسته ۵۶ کیلوگرم بود و برنده اعلام شدن ولادیمیر نیکیتین روس که اعتراضهای بسیاری را باعث شد.
رسوایی دیگر داوران بوکس بازنده اعلام کردن سوفیان اولیها، مشتزن فرانسوی در برابر حریف برزیلیاش بود که اشک مفسر مشتزنی تلویزیون فرانسه را که خود برنده مدال طلای المپیک بود، درآورد.
از سوی دیگر یک قاضی برزیلی مربوط به یک پرونده سرقت در ریو دو ژانیرو به چند عضو تیم شنای آمریکا اجازه خروج نداده و گفته است که اظهارات آنها درباره سرقت پولهایشان به وسیله یک گروه مسلح متناقض است.
رسوایی دیگر مربوط به پاتریک هیلی، رییس کمیته المپیک اروپاست که متهم به فروش غیرقانونی بلیتهای المپیک ریو است. او که بازداشت شده بود به طور موقت استعفا داده است.
درتابلوی مدال ملتها در پایان روز دوازدهم، آمریکا با ۹۳ مدال (۳۰ طلا) پیشتاز است. بریتانیا ۵۰ مدال دارد. برزیل میزبان ۱۲ مدال کمتر از المپیک لندن دارد (۱۷مدال).
گفتههای وزیر ورزش و جوانان جمهوری اسلامی درباره المپیک اما با واکنشهایی روبهرو شده است.
محمود گودرزی پس از پایان روز دوازدهم و شکست بهداد سلیمی، وزنهبردار و همچنین شکست کشتیگیران فرنگیکار، در کنار شکست در تکواندو و حذف تیم والیبال ایران گفته است: «حد ورزش ایران همین است.»
رادیو زمانه از فریدون شیبانی، مفسر ورزشی پرسیده است که آیا حد ورزش ایران با ۸۰ میلیون جمعیت که بسیاری از آنها جوان هستند همین است؟
پاسخ فریدون شیبانی را از اینجا بشوید:
در همین زمینه
- المپیک ریو: پوزشخواهی ورزشکار فرانسوی و اخراج جودوکار مصری
- بازیهای المپیک ریو: یک شب جادویی
- شب باشکوه آخرین قهرمانی فلپس و دومین مدال طلای کاروان ایران
- روز هفتم المپیک ریو، روز شگفتیها
- بازیهای المپیک ریو؛ ایرانیها چه فکر میکنند؟
- طلوع ستاره تازه شنای سرعت و متحد شدن دو کره در یک عکس
- المپیک ریو: آمریکا و چین دوشادوش هم مدالها را درو میکنند
- مایکل فلپس، شناگری که طلاهایش به ۱۹ رسید
- اشکها و لبخندهای نخستین برندگان طلا در المپیک ریو
- المپیک ریو، رقص سامبا، موسیقی برزیلی و دفاع از محیط زیست و کره خاکی ما
- سریعتر، بالاتر، قویتر؛ جشن المپیک ۲۰۱۶ در ریو
- «به بازیهای المپیک ریو۲۰۱۶ خوش آمدید»
- راحله آسمانی، قهرمان زن ایرانی در تیم بیسرزمینهای المپیک ریو
- بازیهای المپیک، از اشکهای تختی تا حضور ورزشکار پناهنده ایرانی در ریو
- المپیک: یک دنیای همواره تازه
نظرها
نظری وجود ندارد.