واکنش رفسنجانی به انتشار فایل صوتی منتظری
رفسنجانی همانند گروهی از مقامات، از جمله خود رهبر، هدف از انتشار فایل صوتی را بیحرمتی به خمینی دانست و انتشار آن را محکوم کرد.
هاشمی رفسنجانی هم سرانجام نسبت به انتشار فایل صوتی آیت الله منتظری موضعگیری کرد. او نیز همانند گروهی از مقامات، از جمله خود رهبر، هدف از انتشار این فایل را بیحرمتی به خمینی دانست و انتشار آن را محکوم کرد. او با شرح وقایع دهه شصت از دید حکومتی، جانب آنچه را گرفت که رخ داده؛ و آنچه که رخ داده به اعدام جمعی زندانیان سیاسی منجر شده، زندانیانی که در خود دادگاههای حکومت محکوم به اعدام نبودند و شمار آنها فزون از چهار هزار نفر تخمین زده میشود.
فایل صوتی تازه انتظار یافته، که حاوی گفتوگوی آیت الله منتظری با "هیات مرگ" است، نقش حکم آیت الله خمینی در کشتار زندانیان سیاسی، زمینهچینیهای احمد خمینی برای این کشتار و همدستی اعضای هیات مرگ در اجرای حکم اعدامهای گروهی را برملا میکند. از اعضای هیات مرکزی مرگ این افراد در جلسه ۲۴ مرداد ۱۳۶۷ − که در فایل صوتی گفتوگوهای آن ضبط شده − حضور داشتهاند: حسینعلی نیری (حاکم شرع)، مرتضی اشراقی (دادستان)، ابراهیم رئیسی (معاون دادستان) و مصطفی پورمحمدی (نماینده اطلاعات در اوین).
هاشمی رفسنجانی، رئیس "مجمع تشخیص مصلحت"، در جلسه روز شنبه، ۶ شهریور (۲۷ اوت) "مجمع" درباره فایل صوتی جلسه منتظری و هیات مرگ اظهار نظر کرد. او ابتدا به تنشهای ۱۳۶۰ پرداخت، به برکناری ابوالحسن بنیصدر، انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و در ادامه کشته شدن رجایی و باهنر. رفسنجانی به رفتار حکومت اشارهای نکرد، و سیر وقایع را چنان توصیف کرد که جایی برای پرسشهای مطرح در سخنان آیت الله منتظری در فایل صوتی انتشار یافته نماند، پرسش در این باره که اعدام جمعی زندانیان سیاسی با چه مجوزی صورت گرفته است.
هاشمی رفسنجانی:\n«یکی از اهداف شوم دشمنان از طرح مسائل اخیر، خدشه وارد کردن به جایگاه مرحوم حاج احمد آقا و بیت معزز امام در جامعه است که نباید اجازه داد به اهداف خود برسند.»
به گزارش خبرگزاری ایلنا، رفسنجانی پس از شرح وقایع اوایل دهه ۱۳۶۰ از دید خود، «با ابراز تأسف شدید از موج جدید ایجاد شده برای حمله به امام» گفت: «تقریباً در همه رسانههای معاند خارجی این موج ادامه دارد.»
بنابر همین گزارش رفسنجانی پس از ستایش از نقش آیت الله خمینی در غلبه بر بحرانهای دهه اول انقلاب «هدف اصلی دشمنان جهانی و داخلی را در مقطع کنونی برای حمله به امام، مرحوم حاج احمد آقا و بیت محترم ایشان، انتقام از نقش و جایگاه بینظیر امام در تاریخ معاصر ایران و جهان دانست و گفت: باید هوشیار عمل کنیم و راه امام را به گونهای تشریح کنیم که بدخواهان نتوانند سوءاستفاده کنند.»
رفسنجانی در ادامه به تمجید از احمد خمینی، فرزند و کارگزار اصلی او، پرداخت و گفت: «زحمات بیت حضرت امام(ره)، به ویژه احمد آقا برای اسلام، ایران، تشیّع و انقلاب اسلامی بینظیر است که از عراق تا پاریس و سپس تا ایران و در تمام سالهای پس از پیروزی انقلاب و حیات امام، بیت عظیم ایشان را با همه اهمیتی که به اندازه انقلاب داشت، به خوبی اداره کرد.»
رفسنجانی در این بخش از صحبتش تأکید کرد که «یکی از اهداف شوم دشمنان از طرح مسائل اخیر، خدشه وارد کردن به جایگاه مرحوم حاج احمد آقا و بیت معزز امام در جامعه است که نباید اجازه داد به اهداف خود برسند.»
رئیس مجلس خبرگان در پایان موضوع جانشینی خمینی را مطرح کرد و گفت: «امام با درایت و پیش بینی خود راه آینده انقلاب را نیز ترسیم کردند و در جمع ما ۵ نفر: آیتالله خامنهای، آیت الله موسوی اردبیلی، مرحوم حاج احمد آقا، مهندس موسوی و من، در مورد نگرانی از شرایط پس از عزل آیت الله منتظری و وجود شرط مرجعیت برای شورای رهبری در قانون اساسی فرمودند: برای بعد از خودم، شما افرادی دارید، مثلاً همین آقای خامنهای که به خواسته آیت الله خامنهای، در همان جلسه حکم کردند که در زمان حیات ایشان، این مطلب و موضوع این جلسه جایی بازگو نشود.»
در جلسه مجمع تشخصیت مصلحت روز ۶ شهریور، پس از رفسنجانی سردار محسن رضایی و مجید انصاری، اصلاحطلب و از مقربان خانواده خمینی و رئیس سازمان زندانهای جمهوری اسلامی از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۶، به دفاع از کارکرد حکومت در دهه ۱۳۶۰ پرداختند و آنچه را که مجید انصاری «تخریب چهره امام» نامید، محکوم کردند.
بیانیه مجلس خبرگان
مجلس خبرگان رهبری نیز بیانیهای صادر کرد که در آن صریحا به آیت الله منتظری تاخته شده، انتشار فایل صوتی او محکوم شده و تحلیلهایی گوناگونی که این سند برانگیخته «مشحون به اغلاط و تحریفها و نبش قبری چالش برانگیز» توصیف شده است.
این بیانیه با صراحت از محاکمات منجر به کشتار تابستان ۱۳۶۷ دفاع کرده است. در آن آمده است: «شاید هنوز هم برای عدهای درک تصمیم تاریخی و انقلابی حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه در برخورد جدی و بدون مسامحه با منافقین و محاکمه عادلانه سران و برخی اعضای گروهک منافقین در سال ۶۷ و نشان دادن فهم عمیق و دوراندیشانه آن مرد الهی در حفظ نظام اسلامی که ثمره مجاهدتها و خون دلهای پیران و جوانان این مملکت است دشوار باشد.» بیانیه ضمن این اعتراف به مشکل بودن توجیه فرمان خمینی در قتل عام زندان سیاسی، این فرمان را «کور کردن چشم فتنه» خوانده است.
تصریح نقش محوری خمینی در کشتار تابستان ۶۷، نکته اصلی بیانیه مجلس خبرگان است.
در همین زمینه
- ریشهری: فایل صوتی منتظری برای تطهیر منافقین و انتقام از امام منتشر شد
- مطهری خطاب به پورمحمدی: درباره اعدامهای ۶۷ مغالطه نکنید
- علی فلاحیان درباره کشتار ۶۷: امام گفت توجهی به قضاوت تاریخ نکنید
- هاشمی رفسنجانی: از ترس مرگ خامنهای، قرص میخورم
نظرها
faryad
فاجعه کشتار آزادیخواهان در جمهوری اسلامی اما نه از اینجا آغاز شد و نه به اینجا خاتمه یافت. این کشتار از بدو به قدرت رسیدن جمهوری اسلامی آغاز شد، در تابستان 1367 با قتل عام بیش از پنج هزار زندانی سیاسی به اوج خود رسید و تا به امروز ادامه دارد. می کُشند و توجیه می کنند؛ می کُشند و دروغ می گویند؛ می کُشند و تاریخ جعل می کنند. هر بار در ابعادی دیگر و هر بار با اتهامی دیگر: آزادیخواهان دهه شصت "خشونت طلب و معاند و منافق" بودند؛ قربانیان کهریزک ها در سال 88 "فتنه جو" بودند؛ کُردها "تجزیه طلب اند"؛ بلوچ ها و عرب های خوزستان "تروریست اند" و ....! مهم این نیست که چه کرده ای و چه می خواهی؛ مهم این است که "خودی" نیستی. مهم این است که آرزوهایت فراتر از آن افقی می رود که حکومت ملایان برایت به رسمیت می شناسد.
Farid
رفسنجانی در ویلای رامسر فاطمه خواهر شاه جت اسکی میفرمایند و ناهار را با هلی کوپتر از بهترین رستوران تهران برایش میاورند و جوانان ایرانی را بجرمهای واهی شکنجه و زندان و خفه و اعدام کردند...
فرزاد
انتظار ميرفت كه قاتل قديم و إصلاح طلب جديد همان سخنان همرزمان زشت خوي خود را تكرار كند٠ شما نميتوانيد هم جاني باشيد وهم اداي اميركبير را در بياوريد٠
Ali
جهوری اسلامی همانند سال 1367 دارد همچنان دارد اعدام می کند ولی نه مانند آن سال روزی 100 نفر،ما فقط چسبیده ایم به سال 67 و همین بی توجه ای دست رژیم را برای اعدام باز گذاشته است،جمهوری جنایت اسلامی بدون اعدام نمی تواند بماند برای همین است که تمام سران آن آز اعدام ها دفاع می کنند تا ترس یک لحظه از ذهن مردم خارج نشود..شما همین سئوال را از کروبی و موسوی هم بکنید به شکلی از آن دفاع می کنند
روزبه
پروژه تطهير خمينى كه با سخنرانيهاى نوه خمينى در سالروز مرگش شروع شده بود و با نقشه هاشمى براى تاجگذارى نوه خمينى سفاك اين ضحاك قرن بيستم به عنوان رهبر آينده كامل ميشد موقتا به مشكل مشروعيت و مقبوليت روبرو شده. و به همين دليل فرار بجلو با تاكتيك هميشگى خوراك خبرگزاريهاى معاند سر جنگ دارند و يا وابسته به مجاهدين و ال وبل يا دشمنان خارجى وووو به دست و پا افتاده است . آقا اينها كهنه شده مردم بعد از سى سال و اندى ديگر خر نميشوند. بهتره نقش خودت رو در اين جنايت روشن كنى كه زندانيهاى اسير را كه به جرمى ديگر محكوم و در زندان بودند قصابى كرديد حالا با هر عقيدهايى كه داشتن . نقش خمينى با آن فرمان خطى كذايى كاملا آشكار است.
میرضا رضا
و این وسط تکلیف خون صدها هزار کشته شده در جنگ ۸ ساله بین دو ملت همسایه ایران و عراق چه شد؟ هیچی با نوشیدن جامی زهرآگین توسط شیطان راحل در ایران و اشغال عراق توسط شیطان بزرگ به یاری رفسنجانی و یارانش به تباهی رفت البته تا روز جزا. و آن روزی است که دیگر کنش و واکنشهای خمینی و پیروانش در مورد جنایتهایشان درپیشگاه خداوند کوچکترین اثری نخواهد داشت.
پرتو نوری علا
رفسنجانی و شرکا، از خدشه دار شدن شخصیت خمینی و احمد آقا نگرانند، غافل از این که شخصیت خمینی و کل الهم اجمعین، از همان لحظه که در بازگشت به ایران، در هواپیما ، قطب زاده از او پرسید:" چه احساسی از این بازگشت دارید؟" و خمینی گفت: "هیچ"!، خدشه دار و زیر سئوال رفته بود. از آن ببعد هم، وقتی به او گفتند شما در پاریس سخنان دیگری می گفتید، بدون شرم و با صراحت گفت: "خدعه می کردم"! دروغ و خدعه و تظاهر هم که در اسلام، حلال و آزاد است. از همان بدو روی کار آمدن رژیم، هر روز ، بیش از روز قبل، خمینی در سراشیبی سقوط نفرت مردم از او قرار گرفت . به جوک های سی و پنج سال پیش که برای خمینی و احمد آقا و کل آقایان ساخته اند نگاه کنید، سند معتبری از نفرت مردم از آقا و کل رژیم است. باید کشتارهای امروز و فردا را دریافت.
سیما
فرزاد خان. جهت استحضار امیر کبیر هم به نوبه خود جانی بیش نبود. به عنوان مثال همو بود که دستور اعدام باب و زنوزی را در زندان داد به این بهانه که فتنه بابیت را بخواباند و این هیچ فرقی با اعدام های دهه 60 ندارد. حکومت کردن هرگز از جنایت جدا نیست. گاه به اسم حفاظت از منافع عامه کارهایی می کنند حکام که بعدها خیلی مورد قبول نخواهد بود.