یک سال بحران پناهجویی در آلمان: موفقیتها و شکستها
پناهجویان از انگیزه و تحصیلات مقدمات خوبی برخوردارند، اما اقتصاد آلمان هنوز توان جذب این نیروی کار جوان و کارآمد را ندارد. بحران تخفیف پیدا کرده اما همچنان ادامه دارد.
یک سال از بحران پناهجویی در آلمان میگذرد. مؤسسه آلمانی بازار کار و تحقیق درباره شغلیابی نتیجه تحقیقاتش درباره دستاوردهای دولت آلمان در حل بحران پناهجویی را منتشر کرده است: پناهجویان از انگیزه و تحصیلات مقدمات خوبی برخوردارند، اما اقتصاد آلمان هنوز توان جذب این نیروی کار کارآمد را ندارد.
بر اساس آماری که مؤسسه بازار کار و تحقیق درباره شغلیابی در آلمان منتشر کرده، تا پایان ژوئیه سال جاری، از هر ۱۰ پناهجویی که سال گذشته وارد آلمان شدهاند، فقط یک پناهجو جذب بازار کار شده است.
این نخستین بار نیست که آلمان با موجی از پناهجویان مواجه میشود. در سال ۱۹۹۵ هم در آلمان بحران پناهجویی وجود داشت. تجربه سال ۱۹۹۵ نشان میدهد که پس از شش سال نیمی از پناهجویان جذب بازار کار در آلمان میشوند. این آمار بعد از ۱۵ سال به ۷۰ درصد افزایش پیدا میکند.
مؤسسه پژوهشی و اقتصادی «ایفو» در آلمان اعلام کرده است که در آلمان به دلیل آنکه حداقل دستمزد تعیین شده و دولت رفاه وجود دارد، فقط کسانی که از آموزش و تخصص لازم برخوردار باشند، جذب بازار کار میشوند. بسیاری از پناهجویان تحصیلات مقدماتی خوبی دارند، اما هنوز از تخصص لازم برخوردار نیستند. به دست آوردن این تخصص به وقت کافی نیاز دارد. تجربه سال ۱۹۹۵ این موضوع را تأیید میکند.
بر اساس تحقیق مؤسسه «ایفو» فقط ۷ درصد از شرکتها و مؤسسات صنعتی برای پناهجویانی که سال گذشته به آلمان آمدند، ایجاد اشتغال کردهاند. انتظار میرود که در سال ۲۰۱۷، ۳۷ درصد پناهجویان در شرکتها و مؤسسات صنعتی آلمان به کار گمارده شوند.
تحصیلات مقدماتی ۴۰ درصد از پناهجویان برای شرکت در دورههای تخصصی کفایت نمیکند. به همین دلیل هم تاکنون مؤسسات صنعتی و شرکتها به جذب این نیروی کار علاقهای نشان ندادهاند.
مؤسسه آلمانی بازار کار و تحقیق درباره شغلیابی اما به نتایج مشخصتری دست یافته است: ۴۶ درصد پناهجویان دبیرستان را به پایان رساندهاند یا حتی تحصیلات دانشگاهی دارند. ۲۷ درصد اما هنوز دیپلم دبیرستان ندارند. ۱۹ درصد فقط دوران دبستان را سپری کردهاند.
این تحقیقات و بررسیها نشان میدهد که ۳۴۵ هزار پناهجویی که در آلمان موفق به اجازه اقامت در این کشور شدهاند، به دلیل دشواریهای پناهجویی و زندگی سخت، از امکان رقابت برابر با دیگری نیروهای در جستجوی کار برخوردار نبودهاند.
آلمان در یک سال گذشته یک میلیون پناهجو را اسکان داده است. بر اساس تحقیقاتی که پلیس آلمان انجام داده، با وجود بحران پناهجویی، آمار بزهکاری در این کشور تغییر محسوسی نکرده است. در شهرهای بزرگی مانند برلین همچنان برخی از پناهجویان به طور موقت در ورزشگاهها اسکان داده شدهاند. در شهرهای کوچکتر وضع سکونت پناهجویان بهتر است.
نظرها
نظری وجود ندارد.