۴۲۰۰ ایرانی در یک سال از خودکشی نجات یافتند
رئیس سازمان بهزیستی ایران گفته است که اورژانس اجتماعی این سازمان در سال گذشته موفق شده چهار هزار و ۲۰۰ نفر را از خودکشی منصرف کند و به چرخه زندگی بازگرداند.
رئیس سازمان بهزیستی ایران گفته است که اورژانس اجتماعی این سازمان در سال گذشته موفق شده چهار هزار و ۲۰۰ نفر را از خودکشی منصرف کند و «به چرخه زندگی بازگرداند».
انوشیروان محسنی بندپی با اعلام این موضوع در مراسم افتتاح پایگاه اورژانس اجتماعی شهرستان آمل گفته است که دو هزار و ۸۰۰ نفر از این افراد زن و هزار ۴۴۰ نفر مرد بودهاند.
با وجود نجات داده شدن این بیش از چهار هزار نفر از خودکشی، افزایش شمار خودکشی در ایران و شیوع آن در میان افراد کمسن و سال و دانشآموزان به یکی از مشکلات جدی در ساختار اجتماعی ایران تبدیل شده است.
در ماههای اخیر، دو دختر نوجوان در محله جنتآباد تهران با پریدن از بالای یک ساختمان به زندگی خود خاتمه دادند. پیش از آن هم دو پسر جوان در یاسوج در تصمیمی مشترک و در کوههای اطراف شهر خود را حلقه آویز کردند.
در موردی تازهتر یک دختر و پسر جوان، ۲۸ مرداد ماه در منطقه جنگلی اطراف کیاسر ساری همزمان خود را به دار آویختند: خودکشی یک دختر و پسر با هم در اطراف ساری
با وجود این خبرها، محسنی بندپی با اشاره به نقش اوژانسهای اجتماعی در نجات افراد از خودکشی گفته است که اثرات خودکشی در جامعه و میان مردم کمتر شده است: «حوزه اورژانس اجتماعی بهزیستی موفق به نجات این افراد شده است و به این ترتیب «این تعداد فرزند از خطر بیسرپرست شدن نجات یافتهاند و اثرات خودکشی نیز در جامعه و میان مردم کمتر شده است.»
میزان خودکشی و اقدام به آن همواره یکی از مهمترین شاخصهای بهداشت روانی افراد هر جامعه و نشانهای از میزان سلامت عمومی است.
افزایش خودکشی در سراسر ایران، همراه با تنوع سنی و اجتماعی آدمهایی که با مرگ خودخواسته به زندگی خود پایان میدهند، موجب شده تا مساله «شیوع خودکشی»، به پرسشی جدی تبدیل شود.
در همین زمینه
بهزیستی، از بازماندگان از تحصیل تا ترویج آوازخوانی
رییس سازمان بهزیستی ایران اما در بخش دیگری از صحبتهایش گفته است که ۱۷۰ هزار بازمانده از تحصیل در کشور شناسایی شدهاند که عموما در مناطق دور افتاده زندگی میکنند: «۵۰ هزار بازمانده از تحصیل به وسیله بهزیستی شناسایی و تحت تعلیم قرار گرفتهاند.»
محسنی بندپی همچنین گفته است که بهزیستی در حوزه فعالیت مهدهای کودک، «متهم» به «ترویج آوازخوانی» است.
او همچنین به کارهای این سازمان در زمینه پیشگیری از معلولیت اشاره کرده و آنها را مثبت ارزیابی کرده است: «آزمایشات مشاوره ازدواج و ژنتیک اجباری شده است تا از تولد سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار فرد معلول در کشور جلوگیری و با علم روز دنیا این مساله را ریشهکن کنیم.»
رییس سازمان بهزیستی ایران در فرصت پیش آمده به موضوع طلاق هم پرداخته و گفته است که برنامههای پیشگیری کنندهای صورت گرفته تا ناپایداریهای خانوادهها کاهش یابد.
نظرها
ایران
سلام لطفا قبل از اینکه خود کشی کنیدچند نفر از ادمای فاسد این حکومت رو بکشین بعد خود کشی کنید همینجوری جونتون رو به هدر ندید و در راه درست قدم بردارید و راه ساز مردم باشید ما مردم باید به فکر هم باشیم لطفا گوش کنید
علی لرستانی
مخاطب گرامی که در یکی از کامنتها نوشتی: لطفا قبل از اینکه خود کشی کنیدچند نفر از ادمای فاسد این حکومت رو بکشین بعد خود کشی کنید همینجوری جونتون رو به هدر ندید. بنده لیسانس دارم و هر جا رو هم بگی برای کار گشتم.کارت بیکاری شغلی دارم.به نماینده مربوطه شهرم هم نامه و درخواست نوشتم.راستش دیگه هیچ چاره ای برام نمونده.تمام سعی خودمو کردم و هنوز بیکلرم.چون نه چاپلوسی بلدم نه زیرآب زنی،والا الان من مثه خیلیا با دیپلم کارمند شده بودم.وضع مالیم خرابه و از طرف خانواده و بویژه دوستانم تحقیر میشم. اینو میخوام بگم که منم شاید به این زندگی کوفتی پایان بدم ولی... ولی در مورد پیشنهادت فکر میکنم.یه جورایی درست میگی