اداره بندر چابهار به هندیها واگذار شد
اکبر ترکان، مشاور روحانی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران میگوید اداره بندر چابهار برای مدت معینی و مطابق با فرمولی به هندیها محول شده است.
مشاور روحانی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران میگوید اداره بندر چابهار برای مدت معینی و مطابق با فرمولی به هندیها واگذار شده است.
خبرگزاری ایرنا به نقل از اکبر ترکان، دبیر شورای عالی مناطق ویژه اقتصادی ایران مینویسد در سفر وزیر کشتیرانی هند به تهران، توافقنامه واگذاری بندر چابهار به هند امضا شده است.
این توافق طبق اعلام اکبر ترکان، با شرایط و مدت تعیین شده به امضا رسیده است. او توضیحی در باره فرمول این واگذاری و مدت مربوطه نداده اما افزوده که بندر چابهار در حال حاضر ظرفیت تخلیه و بارگیری ۸۵هزار تن کالا را دارد.
ترکان گفته همه کشتیهای معمول به غیر از نفتکشهای ۳۰۰هزار تنی که نمیتوانند در چابهار پهلو بگیرند، میتوانند هم اینک در چابهار تخلیه و بارگیری کنند. در مذاکرات تهران، کابل و دهلینو توافق شده بود که هند کشتیهای غول پیگر خود را در مسیر چابهار راهاندازی کند؛امری که هنوز تحقق نیافته است.
قرارداد توسعه بندر چابهار و قرارداد سهجانبه ترانزیت ایران، افغانستان و هند روز سوم خرداد، در جریان دیدار روحانی، اشرف غنی و مودی، روسای جمهوری و نخست وزیر سه کشور در تهران امضا شد.
حسن روحانی، در تیر ۹۴ در حاشیه اجلاس شانگهای در شهر اوفا در روسیه از نارندرا مودی برای سرمایهگذاری ۸ میلیارد دلاری هند در طرحهای زیربنایی ایران از جمله بنادر، خطوط راهآهن و بزرگراهها دعوت کرده بود.
در جریان سفر نارندرا مودی به ایران اعلام شده بود که برنامه دهلینو و تهران، تبدیل چابهار به قطب تجاری و انرژی منطقه است.
نظرها
Farid
منطقه آزاد چابهار در یکسال گذشته ۵۰ هکتار زمین در سواحل مَکران را به بازرگانان افغانستان اختصاص داده است.!! سه ماه پس از امضای «موافقتنامه چابهار» بین ایران، هند و افغانستان، دبیر شورای عالی مناطق آزاد ایران خبر داد که «اداره» بندر چابهار «برای مدت معینی??!! و مطابق با فرمولی ?!» به هند واگذار شده است!!. اکبر ترکان روز سهشنبه ۱۶ شهریور گفت که توافقنامه «واگذاری این بندر با شرایط و مدت تعیین شده» در سفر وزیر امور حملونقل هند به تهران با وزیر راه و شهرسازی ایران امضاء شده است
alil
مملکت را ذره ذره از دست ملت ایران در می آورند مگر خودمان چلاق هستیم که از هند کور و کچل بیاورند برای امور بندر!؟ هر کسی نوکر یک اجنبی مصدق کجایی که هر چه رشته بودی گسستند و به تاراج بردند!
Roozbeh
واقعا خجالت آور است . چرا جزئيات قرارداد مثلا چند ساله است و اين فرمول كذايى چيست و اينكه چرا به خارجى واگذار شده اونهم با چس مثقال سرمايه . آيا ايران اينقدر ذليل شده كه با اين سرمايه اندك ميشه قرارداهايى مشابه دوران قاجار بست بله اگر صحبت سر صدها يا هزاران ميليارد بود و ما توانايى چنين سرمايه گذارى رو نداشتيم شايد ميشد دركش كرد ولى تا اونجا كه من شنيدم صحبت سر سرمايه گذارى ٢٠٠ ميليون دلارى كه در واقع در ارقام كشورى هيچ حساب ميشود . واقعا خجالت آوره ننگ بر شما و اين اداره كشور كه روى سلاطين قاجار رو سفيد كرديد در ذهن من قرارداد بانك شاهنشاهى يا قراردا هاى نفتى اوليه رو تداعى ميكنه. تا اونجا كه من خوندم و فهميدم خود شخص خامنه خيلى اصرار به پا گرفتن اين قرارداد داشته !!!؟؟؟ هيچ چيز اين رژيم شفاف نيست ببينيم عسگراولادى اينبار قرارداد هاى انحصارى براى معامله با هند رو هم اخذ كرده يا نه ؟ ايشون كه ريس اتاق بازرگانى با چين و روسيه رو داره اينكى رو هم ميگيره تو دستش يا نه.