روحانی: تعلل آمریکا تخلف بینالمللی تلقی میشود
روحانی در نیویورک از بدعهدی آمریکا در برجام گلایه کرد، به عربستان بخاطر حمایت از گروههای تکفیری تاخت و همزمان از آمادگی ایران برای اتخاذ رویکردهای برد-برد و تعامل با جهان حرف زد.
روحانی در نیویورک از بدعهدی آمریکا در برجام گلایه کرد، به عربستان بخاطر حمایت از گروههای تکفیری تاخت و همزمان از آمادگی ایران برای تعامل با جهان و اتخاذ رویکردهای برد-برد حرف زد.
سخنرانی رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل بر سه محور استوار بود: حمله به عربستان در مسائل امنیتی و ایدئولوژیک، گلایه از آمریکا در همکاری بر سر اجرای برجام و صدور پیامهای تعاملی به جهان به ویژه در عرصه اقتصاد و امنیت بازار ایران.
روحانی در موضوع امنیت منطقه، خشونت و تروریسم، به تندی به عربستان تاخت و سیاستهای ریاض را تفرقهافکنانه خواند. او گفت: «دولت عربستان اگر به تحقق چشمانداز تازهای در توسعه خود و امنیت منطقه چشم دوخته باید از ترویج ایدئولوژی نفرت و تعرض به حقوق همسایگان باز ایستد.»
رئیس جمهوری ایران با نظر به حملات یازدهم سپتامبر، رشد تروریسم بدون مرز و افراطی را ناشی از استراتژیهای امنیتی قدرتهای بزرگ خواند و گفت تامین امنیت در یک نقطه جهان به بهای ناامن کردن نقاط دیگر تمام شده است.
روحانی بدون اشاره به نقش ایران در مسائل عراق، یمن، لبنان و سوریه، خواستار پایان داده شدن به تنشهای موجود در خاورمیانه شد و توقف خشونت در منطقه را منوط به تغییر سیاست "برخی کشورهای منطقه" کرد. او گفت: «باید دست از بمباران همسایگان و حمایت از گروههای تکفیری بردارند و با قبول مسئولیت خود در صدد جبران خسارتها برآیند.»
روحانی مسئولیت "تبدیل تفاوتهای مذهبی به تقابلهای پرتنش" را متوجه مطامع سیاسی برخی کشورها کرد اما در ادامه، مستقیما از عربستان سعودی نام برد و خواستار آن شد که ریاض روابط خود را بر پایه احترام متقابل و مسئولیت پذیری در قبال ملتهای منطقه تنظیم کند.
«یک بحران غیرضروری»
او توافق اتمی را اتخاذ رویکرد برد-برد در یک بحران غیرضروری و برجام را یک سند پذیرفته شده چندجانبه و نمونه موفقی از "سیاست اعتدال و تعامل سازنده و روی آوردن به گفتوگو" خواند. روحانی همزمان هشدار داد که اهمال نسبت به اجرای برجام از سوی آمریکا یک تخلف بینالمللی خواهد بود: «هرگونه بدعهدی در اجرای برجام به بیاعتباری بیشتر ایالات متحده در سطح جهان میانجامد. تعلل ایالات متحده در اجرای تعهدات قانونیاش در ماههای گذشته اشتباهی راهبردی است که باید فورا جبران شود.»
روحانی اقداماتی چون رای دیوانعالی آمریکا به مصادره داراییهای ایران را غیرقانونی، مسبوق به سابقه و ناشی از تلاش لابی اسرائیل در آمریکا دانست.
این چهارمین حضور روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل در دوران ریاست جمهوریاش بود. نخستین سفر روحانی به نیویورک با گفتوگوی کوتاه تلفنی او با اوباما همراه شد؛ گفتوگویی که رهبر جمهوری اسلامی آن را "نابجا" توصیف کرد.
در خلال ملاقاتهای سیاسی روحانی و تیم همراهش در حاشیه مجمع عمومی، نظامیان و سپاهیان ایران بار دیگر بر لزوم مقابله با دشمن و پرهیز از گفتوگو با خصم تاکید کردند. آیتالله خامنهای نیز در دیدار با فرماندهان سپاه به "سوءنیت دشمن" اشاره کرد و خواهان ادامه بیاعتمادی به آمریکا شد.
نظرها
Farid
مدیر آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: «آب 40 مدرسه شهرستان بویراحمد به علت پرداخت نکردن بدهی آب بها قطع است که نمی دانم این مدارس چطور می خواهند بدون آب سال تحصیلی خود را شروع کنند.» هدایت الله خادمی گفت: «دانش آموزان روستاهای ایذه ای در محل نگهداری حیوانات درس می خوانند!.» مدیر کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس سمنان در روز 21 اردیبهشت از تحصیل 65 درصد دانش آموزان این استان در مدارس تخریبی صحبت کرد. وی برای آموزش 112 هزار دانش آموز استان از مردم تقاضای کمک خیریه کرد.!! معاون وزیر احمدی نژاد، مهدی کرباسیان فاش کرد: کارخانه دولتی 1300 میلیارد تومان فروخته شد و پولش به غارت رفت!. وی می افزاید: در سال 1389، در فروش فولاد هرمزگان به فولاد مبارکه، «800 میلیارد تومان با تلفن و دستور و فشار به جای دیگری می رود.»!! سرکرده قرارگاه خاتم الانبیا از پروژه هزار میلیارد تومانی ! برای ساخت صحن «حضرت زهرا» در نجف خبر داد. رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیه استان همدان گفت:«این صحن شامل پارکینگ، غذاخوری، مهمانسرا، کتابخانه، موزه و مدرسه حوزه علمیه بوده و گنچایش آن بین 300 تا 500 هزار نفر! است.
رهبر
روحانی در نیویورک از بدعهدی آمریکا در برجام گلایه کرد، به عربستان بخاطر حمایت از گروههای تکفیری تاخت و همزمان از آمادگی ایران برای تعامل با جهان و اتخاذ رویکردهای برد-برد حرف زد. خوب اگر کاری بیش از حرف زدن از ایشان برمیامد که نام خانوادگی خود را از فریدون به روحانی تغییر نمیداد!
faryad
کشیش سعید عابدینی یکی از سخنرانان تظاهرات در اعتراض به حضور آخوند روحانی در سازمان ملل گفت: من به هزاران نفری که در اعتراض به آمدن روحانی به سازمان ملل جمع شده بودند گفتم، تصور کنید داعش و القاعده که مسیحیان را سر میبرند و بسیاری از مردم را میکشند، بعد از 30سال، آنها بخواهند به سازمان ملل بیایند و رهبران جهان هم با آنها دست بدهند!. در حالیکه ما شاهد خونریزی هستیم که آنها انجام میدهند، روحانی و اعضای کابینه او هم همین کار را کردهاند، او جزو گروهی بود که بیش از 30000نفر را 30سال پیش کشته است! و آنها همچنان به این اعدامها و خونریزی ادامه میدهند در چند ماه گذشته حدود 2000نفر در ایران اعدام شدهاند و لیستی از هزاران نفر از جوانان وجود دارد که قرار است اعدام شوند. بنابراین اعدامها در ایران همچنان ادامه دارد و هرگز متوقف نشده است. وی در مورد تظاهرات در مقابل سازمان ملل افزود: افراد بسیاری از سراسر آمریکا جمع شده بودند، هزاران هزار نفر، که اکثر آنان ایرانیان مقیم آمریکا بودند. ما تلاش کردیم صدای مردم ایران باشیم که صدایی ندارند.