خامنهای بدون نام بردن از احمدینژاد: صلاح نمیدانیم شما شرکت کنید
درباره مخالفت با شرکت احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری نقل قولهایی از رهبر جمهوری اسلامی منتشر شده بود. اکنون خامنهای مخالفتش را به صراحت و از پشت بلندگو مطرح کرده است.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنان تازهای بدون آنکه نامی از محمود احمدینژاد ببرد گفت صلاح نمیداند که «آن شخص» در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. خامنهای با این سخنان به بحثهای این روزها در میان محافل حکومتی پایان داد.
آیتالله علی خامنهای در جلسه درس خارج فقه دوشنبه ۵ مهر خود گفت: «یک نفری، یک آقایی آمده پیش من، من هم به ملاحظهی صلاح حال خود آن شخص و صلاح حال کشور به ایشان گفتم صلاح نمیدانیم شما در فلان قضیه شرکت کنید.»
با بحثهایی که در روزهای گذشته در بین محافل حکومتی ایران درباره کاندیداتوری محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری پیشین در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده بود اکنون همه بهخوبی میدانند که «آن شخص» احمدینژاد و «فلان قضیه» نیز انتخابات ریاست جمهوری آینده است.
خامنهای گفت این موضوع را برای آن مطرح میکند تا کسی «سوء برداشت» نکند و مایه « کدورت و دلچرکینیِ» مسئولان حکومتی نشود.
او گفت: «نگفتیم هم شرکت نکنید، گفتیم صلاح نمیدانیم ما شما شرکت کنید.»
خبر منع احمدینژاد از کاندیداتوری برای انتخابات ۹۶ توسط رهبر جمهوری اسلامی، نخستین بار در ۲۸ شهریور به نقل از مهدی فضائلی، مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس منتشر شد. سپس محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، آن را تأیید کرد.
این موضوع به کشمکش جدیدی در جبهه اصولگرایان تبدیل شد. علیاکبر جوانفکر و عبدالرضا داوری، دو تن از یاران احمدینژاد طرح این مسئله را «جنگ روانی» خواندند و گفتند خبرهای مربوط به دفتر رهبری باید از همان کانال منتشر شود و وقتی اعتبار دارد که از سوی این دفتر اعلام شده باشد.
خامنهای روز دوشنبه منع احمدینژاد از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را امری «عادی» توصیف کرد که نباید موجب اختلاف شود. او گفت: «انسان بایستی آن چیزی را که میبیند و میفهمد و فکر میکند که به نفع برادر مؤمناش است باید به او بگوید دیگر. ما هم اوضاع کشور را خب، غالباً بیشتر از اغلب افراد آشنا هستیم. آدمها هم، بخصوص آدمهایی که صدها جلسه با ما نشستند و برخاستند بیشتر و بهتر از دیگران میشناسیم. با ملاحظهی حال مخاطب و اوضاع کشور به یک آقایی انسان توصیه میکند که آقا شما اگر توی این مقوله وارد شدید این دو قطبی در کشور ایجاد میشود. دو قطبی در کشور مضرّ است به حال کشور.»
او در همین حال افزود: «اینی هم که حالا بگویند که فلانی [رهبری] تحت تأثیر زید و عمرو و بکر و ... است؛ نه، این حرفها چیه؟ بنده از زید و عمرو و بکر و اینها هم بیشتر اطلاع دارم، هم انگیزه بیشتر دارم.»
پیش از این، محمدعلی رامین، مشاور مطبوعاتی دولت نهم از احمدینژاد خواسته که نگذارد دیدار محرمانهاش با رهبر جمهوری اسلامی به بحث عمومی تبدل شود.
او از احمدینژاد خواسته بود تا مراقب دامن زدن به این بحث و پیامدهای سیاسی و اجتماعی آن باشد.
خامنهای با سخنان تازهاش به بحثهای اخیر درون حکومت در پیوند با حضور یا عدم حضور احمدینژاد بهعنوان کاندیداتور انتخابات ریاست جمهوری پایان داد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
سسس
همراهی اصلاح طلبان اپوزیسیون با این امر نهی خامانه ای دیکتاتوری، از شدت تنفر احمدی نژاد، یک همراهی با حکم حکومتی است که غیر قانونی و یک امر ضد دموکراتیک است. همین سکوت ها و انفعال که زمان کروبی شروع شدو خود کروبی این اصطلاح منحوس حکم حکومتی باب کرد اسباب جنایت و سرکوب ازادی های مشروع و قانونی ملت ایران شد. احمدی نژاد یک فاشیست ضد ایرانی است ولی نباید بخاطر تنفر از او حکم حکومتی را قانونی جلوهخ داد. خامنه ای دیکتاتور با همین احاکم حکومتی ضد دمکراتیک و ضد قانونی اش ایران به زندان سرکوب ازادی های تبدیل کرده است.