ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تایید حکم نرگس محمدی در دادگاه تجدید‌نظر: ۱۶ سال زندان به سه اتهام

حکم نرگس محمدی در دادگاه تجدید‌ نظر عینا تأیید شده و او به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام» به ترتیب به یک، پنج و ۱۰ سال حبس محکوم است.

به دنبال برگزار شدن دادگاه تجدید نظر نرگس محمدی، نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر در روز دوشنبه، بیست و نهم شهریور ماه، این دادگاه پیش از دریافت مدارک آخرین دفاع متهم، حکم دادگاه بدوی را عینا تایید کرده است. بر اساس این حکم نرگس محمدی در مجموع به ۱۶ سال حبس محکوم است.

سایت کانون مدافعان حقوق بشر روز چهارشنبه هفتم مهر ماه خبر داده است که شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران، مستقر در دادگاه انقلاب اسلامی، حکمی را که دادگاه بدوی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی صادر شده، عینا تأیید کرده و به این ترتیب نرگس محمدی به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به پنج سال حبس و  به اتهام «تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام» به ۱۰ سال حبس محکوم است.

این رای به استناد مواد ۱۳۴، ۴۹۸، ۵۰۰ و ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی صادر شده است، اما بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی احکام صادر شده علیه نرگس محمدی، باید «تجمیع» شود، چرا که هر گاه عناوین ارتکابی متهم بیش‌تر از سه جرم نباشد، حداکثر مجازات تعیین شده برای یک جرم اعمال می‌شود.

گرچه اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی همواره با اما و اگر و اعمال نظر مسئولان دستگاه قضایی در ایران همراه بوده اما مطابق این ماده، دوران حبس نرگس محمدی ۱۰ سال خواهد بود: با تجمیع احکام صادر‌ شده، نرگس محمدی به ۱۰ سال زندان محکوم شده است

دادگاه تجدید نظر در مورد اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مقرر کرده است تا مجازات اشد اجرا شود.

تقی رحمانی، فعال حقوق بشر و همسر نرگس محمدی که مقیم فرانسه است، در صفحه فیس‌بوک خود درباره این حکم نوشته است: «دادگاه تجدید نظر بر حکمی صحه گذاشت که در حقیقت انتقام از یک فعال حقوق بشر بود که تلاش کرده قوانین و رفتارها را به نفع قوانین حقوق بشری تغییر دهد. آری! لایحه تجدید نظر خواهی نرگس محمدی رد شد اما حکم تجدید نظر آن سان عجولانه بود که با وجود این که قاضی پرونده مهلت داده بود تا مدرک تکمیلی برای لایحه تجدید نظر ارائه گردد اما برخلاف وعده قاضی زمانی که برای ارائه مدارک جدید مراجعه می‌کنند با ابلاغ حکم مواجه می‌شوند . عجله در تایید چنین حکم سنگینی برای فعال حقوق بشر محاکمه حقوق بشر یا عقوبتی برای کرامت انسان نیست؟»

مدیار سمیع‌نژاد، فعال حقوق بشر مقیم نروژ هم در توییتر خود درباره این حکم نوشته است: «۱۶ سال حبس تعزیری به خاطر فعالیت مسالمت‌آمیز و انسان‌دوستانه نشان از عمق بی‌عدالتی و ظلم در دستگاه قضایی ایران است.»

به دنبال اعلام رأی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، وکلای نرگس محمدی به این حکم اعتراض کردند و دادگاه تجدید نظر برگزار شد. در این جلسه از وکیلان نرگس محمدی خواسته شد تا  مدارک جدیدی را تسلیم مستشاران شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر کنند. اما این دادگاه  قبل از دریافت مدارک، حکم خود را صادر کرده است.

در حکم دادگاه تجدید نظر آمده است که تجدید نظر خواهی نرگس محمدی با هیچ‌یک از شقوق ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی در امور کیفری منطبق نیست و ایراد و اعتراض موجه و مستدلی هم که موجبات فسخ آن را فراهم کند، ارائه نشده است.

به این ترتیب دادگاه تجدید‌ نظر با رد تجدید نظر خواهی واصله، وفق بند الف ماده ۴۵۵ قانون آیین دادرسی، دادنامه بدوی صادر شده را تأیید کرده است.

نرگس محمدی  ۱۹ روز از تیر ماه امسال را در اعتصاب غذا پشت سر گذاشت چرا که مسئولان زندان اوین به دلیل آن‌چه ملاحظات امنیتی خوانده می‌شد، فرصت تماس او را با فرزندانش فراهم نمی‌کردند:

فرزندان خردسال نرگس محمدی پس از بازداشت او از یک سال پیش به نزد پدرشان، تقی رحمانی، که به اجبار و بر اثر فشارهای مقام‌های امنیتی و قضایی به فرانسه مهاجرت کرده است، رفته‌اند.

بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی نرگس محمدی را قربانی انتقام‌جویی رژیم جمهوری اسلامی می‌دانند و دیدار او با رییس وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کاترین اشتون، هنگام سفرش به تهران در اسفند ۹۲ را از جمله دلایل صدور حکم سنگین برای این فعال مدنی عنوان می‌کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • reza

    مدافعان دینی که ازنیکوکاری و صلح و وسازش سخن گفته است؛ هرگاه معلمانشان آنان را به ریختن خون برادران خود واداشته اند؛ ثابت کرده اند که ازآدمخواران و وحشیان هم درنده ترند ؛ جنایتی نیست که که انسان برای خشنود ساختن خدا ؛برای فرونشاندن خشم او یا برای روا ساختن دغل کاری های شیادان درراهِ موجودی که تنها درمخیله ء آنان وجود دارد ...بدان دست نزده باشد. ژان میله ۱۷۳۳-۱۶۷۸میلادی؛

  • هوشی

    یعنی شما از حرامیان انتظار اجرای عدالت دارید؟ تف به شرف نداشته شان

  • آذران

    حکومت عدل اسلامی ! با آن همه فداکاری و هزینه انقلاب کردیم این هم نتیجه اش !

  • میر ز ا رضا

    reza آقای ژان میله زنده نماند تا شاهدگر جنگهای جهانی اول و دوم باشد و تا معنای واقعی جنایتکارانه و وحشیانه بودن ملتها را مشاهد کند در از بین بردن و خاکستر ساختن یکدیگر در ارقام چندین میلیونی چه با استفاده از کوره های گازی و چه با استفاده از بمب اتمی صرفأ و صرفأ از برای برتری جویی بر یکدیگر و نه از برای اختلافات دینی و عقیدتی در بین معلمان دینی و پیروانشان.

  • میر ز ا رضا

    آذران بهتر اول که اول درک بفرماییم که اصلأ انقلاب یعنی چه. بعد ثابت بفرماییم که با آن همه هزینه و فداکاری اصلأ انقلابی در کشور تحقق پذیرفت تا بعد شاید بتوانیم ارتباطش را با عدل اسلامی؛ که در نوع خود انقلابی است با طلوع و غروب در ۱۵ قرن پیش؛ دریابیم.

  • جهان

    با دیدن عکسهای این خانواده بی گناه که مادرشان به گناه بی گناهی محکوم شده عرق شرم بر پیشانی انسان مینشیند ، لکه و داغ ننگ بر پیشانی سردمداران رژیم و قوه غذاییه (نه قضاییه) ، مردم کجایید ، مادران ، دنشجویان ، جوانها ، پیرها ، خانمها ، سیرها ، گرسنه ها اگر میترسید فقط یکروز در ایران اعتصاب آرام کنید ، اعتصاب آرام یعنی همه در محل کار خود و یا در هرجا که هستید کار خود را بر اساس روال دقیق و مطابق مقررات انجام دهید ، اگر رانندگی میکنید تمام مقررات را رعایت کنید ، اگر دراداره کار میکنید کار را بر اساس تمام دستور العمل ها انجام دهید اگر در صف هستید آرام با با رعایت مقررات منتظر به ایستید ، سوار تاکسی مسافر دار نشوید ،با ماشین شخصی مسافر کشی نکنید و یا سوار مسافر کش ها نشوید ، راننده اتوبوس و تاکسی فقط به اندازه ظرفیت و با رعایت تمام مقررات رانندگی کنید برج مراقبت فرودگاه ، خلبانها همه و همه از روی دفترچه راهنما کار خود را انجام دهید ، خواهید دید که همه کارها به کندی انجام و همه چیز دچار توقف و کمر دولت زورگو خم خواهد شد و خوهند فهمید که ملت با رژیم زورگو مخالف است ، برای آزادی بشریت برای آنکه فردا خودتان فرزندتان ، پدر و مادرتان ، خواهر و برادرتان ، همسایه تان ، عزیزتا ن ، هم کار و هم کلاسیتان و دوستانتان شما به سرنوشت نرگس محمدی و فرزندانش و دیگر بی گناهان در زندانهای جمهوری اسلامی دچار نشوید یک روز به اعتصاب آران دست بزنید بسیار آسان است و برای هیچکس خطری ندارد ، نجاتتتان بدست خودتان است اگر دیرتر حرکت کنیم فردا دیگر خیلی در است .

  • امین

    جمهوری اسلامی، رژیمی است بسیار کینه توز و انتقام جو...

  • jami

    ببين حکومت مستضعفین به کجا رسیده. حکومت حرامزادگان و اشرار. لعنت به اول و آخرتان. لعنت به کسی که شما را تایید و تشویق می کند. الان این حکم خدا بود که اجرا کردید؟ خدا بزنه پس کله های کثیفتان. به امید خدا تا پیش از 16 سال دیگه حکومتتان برچیده می شود و ایشان زودتر از بند رها می شوند.

  • reza

    خطاب به هموطن گرامی میرزا رضا چنانچه مختصری با تاریخ آشنایی داشته باشید به این موضوع ساده پی خواهید برد که دین همواره درکشتارو بی عدالتی ها مستقیم و غیرمستقیم دخالت داشته؛ ازیورش و جنگ افروزی با نام توکل برخدا( in god we thrust ) تا وضعیت موجود درخاورمیانه...

  • آذران

    آقای آمیرزارضا ! نخست باید پیام را «درک بفرماییم» بعد اظهار دانش و فضل کنیم. نوشتم عدل اسلامی و جلویش علامت ! گذاشتم. چیزی بعنوان تایید ننوشتم. من خود با توجه به معیارهایی که برای دادگستری میشناسم، پدیده ی اسلامی را انسانی نمی دانم. خود اسلامی های حرفه ای هم یک تعریف ندارند. هرکس تعریف خود رادارد . ولی این رفتاری که با خانم محمدی یا مانند ایشان می کنند با همان عدالت اسلامی که پیش از این حرفش را میزدند و تبلیغ میکردند جور در نمی آید. برای اینها اوجب واجبات حفظ حکومت (و مزایای آن) است نه خود اسلام یا شیعه که آنهم شاخه ها و انواع بسیار دارد . دوم، نوشتم با آنهمه فداکاری و هزینه انقلاب کردیم ونتیجه اش شد این! اشکالی ندارد شما انقلاب را با نظر خود تعریف کنید. ولی من چیز استانداردی در جهان واقع نمی شناسم که انقلاب باشد تا تعریف خود را با آن هماهنگ و برابر کنم. اگر جناب عالی چنین چیزی در جهان واقع می شناسید بفرمایید تا بهره مند شویم . یکی از هدفهای این گونه سایت ها همین است. چرا کم لطفی می کنید؟! ما با هدفهایی حکومت شاه را برانداختیم و نام آن را گذاشتیم انقلاب . هر گروه و دسته و کسی هم برای انقلاب تعریفی داشت. شاید یکی از ایرادهای کار همین بود که هرکس در خیال خود بود . ولی حرف من این است که با هر عنوان برای هدفهایی کاری کردیم، ولی هدف و خواست ما این نبود.