«سیاستهای ضد کارگری دولت "انزجارآور" است»
تشکلهای کارگری با صدور بیانیههای جداگانه به لایحه اصلاح قانون کار و طرح تحول سلامت اعتراض و اعلام کردند که در مخالفت با این سیاستهای ضدکارگری تجمع خواهند کرد.
مخالفت تشکلهای کارگری با دو لایحه اصلاح قانون کار و ادغام بیمه تامین اجتماعی و سازمان سلامت ادامه دارد. یک فعال کارگری این لایحه را «انزجارآور» خوانده است.
بهرغم اعتراض گسترده تشکلها و فعالان کارگری دولت و مجلس بر بررسی لوایح دوگانه اصلاح قانون کار و ادغام منابع مالی بیمه تامین اجتماعی در سازمان بیمه طرح تحول سلامت اصرار دارند.
از زمان ارائه دوباره لایحه اصلاح قانون کار به مجلس تا به امروز تشکلهای کارگری متعددی مخالفت خود را با این اصلاحیه اعلام کردهاند. محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت یک هفته پیش از آمادگی دولت برای پس گرفتن این لایحه خبر داده بود.
اما علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی چند روز قبل خیال کارگران را راحت کرد و گفت که دولت این لایحه را پس نمیگیرد.
حال در کنار این لایحه که فعالان کارگری آن را «ضد کارگری» و «به نفع کارفرمایان» میدانند، کمیسیون تلفیق مجلس نیز پیشنهاد دولت مبنی بر ادغام صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی با سازمان بیمه طرح تحول سلامت را در دستور کار قرار داده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با صدور اطلاعیهای از کارگران خواسته است که با امضای یک طومار به صورت سراسری به سیاستها و برنامههای ضد کارگری دولت یازدهم اعتراض کنند.
کمیته هماهنگی برای تشکلهای کارگری هم با صدور بیانیهای، لوایح در دستور کار مجلس و دولت را «ایجاد شرایط امنتری برای سرمایهگذاران به قیمت تشدید فقرو فلاکت کارگران» خوانده و از کارگران خواسته است «به هر شکل ممکن، مخالفت خود را با تغییرات ضدکارگری» اعلام و به تصویب آن اعتراض کنند.
بیشتر بخوانید: «لایحه اصلاح قانون کار “ارتجاعی” است»
در همین رابطه مجتبی حاجیزاده رئیس اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی نیز محتوای لایحه اصلاح قانون کار را برای کارگران «انزجار آور» دانست و گفت: « این لایحه معیوب و خانمان برانداز است و استدلال دولت و مجلس برای ادامه بررسی این لایحه هیچ توجیهی ندارد.»
او این لایحه را فاقد «هرگونه نفعی برای جامعه ۵۴ درصدی کارگران» خواند که «تنها راه ثروتاندوزی از طریق سرمایههای غیر مولد را افزایش میدهد».
به گفته حاجیزاده مخالفت کارگران خودروسازیها با لایحه اصلاح قانون کار هر روز در حال افزایش است. او از عدم تحمل این لایحه ضدکارگری از سوی کارگران خبر داد و گفت «جامعه کارگری از تمام ابزارهای موجود برای رساندن صدای اعتراض خود بهره میجوید.»
چشم وزارت بهداشت به دنبال اموال کارگران
محمدرضا فرزعلیان عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان هم طرح ادغام صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی در طرح تحول سلامت و لایحه اصلاح قانون کار را دو برنامه موازی دولت علیه جامعه کارگری برشمرد.
او به خبرگزاری ایلنا گفت مدیران وزارت بهداشت «از ابتدای دولت یازدهم تنها درصدد دستاندازی به منابع درمانی سازمان تامین اجتماعی بودهاند».
فرزعلیان طرح تحول سلامت را «چاه ویلی» خواند که «تمام بودجههای درمانی دولتی و غیردولتی» را میبلعد و افزود: «مدیران وزارت بهداشت با پافشاری به ادامه اجرای این طرح شکست خورده درصدد تصاحب منابع درمانی سازمان تامین اجتماعی هستند».
او از مسئولان دولتی خواست که به جای دستاندازی به اموال کارگران، بدهی ۱۲۰میلیارد تومانی به صندوق درمان تامین اجتماعی را پرداخت کند. به گفته فرزعلیان، کارگران هیچ تمایلی به واگذاری امکانات درمانشان ندارند.
علی حیدری نایب رئیس هیئت مدیره سازمان تامیناجتماعی هم بار دیگر بر مخالفت این سازمان با ادغام بیمه تامین اجتماعی در طرح تحول سلامت تاکید کرد و گفت که «جداسازی بخش بازنشستگی و درمان سازمان تامیناجتماعی با قانون اساسی مغایرت دارد».
پیش از این تقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز این طرح را به زیان همه بیمه شدهگان دانسته بود.
برخی از تشکلهای کارگری ایران اعلام کردهاند که در اعتراض به سیاستهای ضد کارگری دولت ۲۹ آبان تجمع خواهند کرد.
نظرها
نظری وجود ندارد.