ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واکنش‌های جهانی به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا

برای بسیاری از سیاستمداران جهان پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ناباورانه بود. اتحادیه اروپا تلاش دارد رابطه با او را عادی جلوه دهد. پوتین به ترامپ تبریک گفت.

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری در میان ناباوری تحلیل‌گران بازتاب متفاوتی در جهان سیاست داشته است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز در نخستین واکنش به پیروزی دونالد ترامپ این پیروزی را به او تبریک گفت و از همکاری آمریکا و روسیه دفاع کرد و گفت این به نفع منافع دو کشور است.

او همچنین افزود امیدوار است روسیه بتواند همکاری خوبی با ترامپ در زمینه مسائل مختلف جهان داشته باشد.

ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتی خود بارها از پوتین به‌عنوان رهبری قدرتمند یاد کرده و گفته بود در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری پیش از انجام مراسم تحلیف با ولادیمیر پوتین دیدار می‌کند.

برخی از تحلیل‌گران نیز از احتمال نزدیکی آمریکا به روسیه در پی پیروزی ترامپ سخن گفته‌اند.

از سوی دیگر مارتین شولتس، رئیس پارلمان اروپا انتخاب ترامپ را چالشی برای اروپا دانست. با این حال او گفت نظام سیاسی آمریکا چنان قوی است که کسی همچون ترامپ را در چارچوب سیاست‌های نظام نگه خواهد داشت. شولتس همکاری اتحادیه اروپا با ترامپ را «عادی» توصیف کرد اما خطر اصلی را به سیاست‌های داخلی ترامپ مربوط دانست.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صفحه توئیتر خود نوشت: «ما باز هم با هم کار کرده و قدرت اروپا را دوباره کشف خواهیم کرد.»

موگرینی گفت اتحادیه اروپا مایل است با ترامپ همکاری کند. او روابط اروپا و آمریکا را «عمیق‌تر از هر تغییر سیاسی» دانست.

ینس اشتولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز پیروزی ترامپ را تبریک گفت و خواهان ادامه تعهدات آمریکا در ناتو شد. اشتولتنبرگ در بروکسل گفت: «از این‌که با رئیس جمهور ترامپ کار کنم خوشحال هستم.»

به‌گفته دبیرکل ناتو با توجه به بسیاری از چالش‌ها در عرصه امنیتی، نقش رهبری آمریکا «بدون تغییر از اهمیت برخوردار است».

اشتولتنبرگ افزود: «یک ناتوی قوی برای ایالات متحده و همچنین اروپا مفید است.»

دونالد ترامپ پیش از پیروزی در کارزار انتخاباتی خود از نقش آمریکا در ناتو انتقاد کرده و گفته بود سهم مالی آمریکا در این پیمان بسیار بالاست و باید از آن کاسته شود.

ژان مارک آیرو، وزیر امور خارجه فرانسه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت: «باید تلاش کرد و دید رئیس جمهوری آمریکا چه کارهایی می‌خواهد صورت دهد چرا که تاکنون آن‌چه گفته نگران‌کننده بوده است.»

آیرو گفت: «سئوالات بسیاری مطرح است و ما در جهانی نامطمئن و خطرناک زندگی می‌کنیم که این مسائل در آن عمیق‌تر می‌شوند.»

وزیر امور خارجه فرانسه گفت با پیروزی ترامپ باید پرسید «چه بر سر توافقنامه اقلیمی پاریس خواهد آمد؟ توافق هسته‌ای با ایران چه خواهد شد؟»

محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین پس از آن‌که ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد از او خواست تا از تشکیل دولت مستقل فلسطینی حمایت کند.

عباس در رام‌الله گفت: «ما آماده‌ایم تا با رئیس جمهوری منتخب بر اساس راه حل دو دولت و ایجاد یک دولت فلسطینی در مرزهای سال ۱۹۶۷ همکاری کنیم.»

به‌گفته عباس اگر مسئله فلسطینی حل نشود «وضعیت ناپایدار منطقه و جهان ادامه خواهد داشت.»

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه نیز در اظهارنظری به دونالد ترامپ تبریک گفت و افزود آنکارا خواهان تقویت رابطه اعتماد‌آمیز و همکاری دو کشور است.

رودریگو دوترته، رئیس جمهوری جنجالی فیلیپین که در ماه‌های گذشته روابط تنش‌آمیز با دولت باراک اوباما داشته است از همکاری مشترک با دونالد ترامپ استقبال کرد و گفت این همکاری بر اساس احترام متقابل، ارزش‌های دمکراتیک و قواعد حقوقی خواهد بود.

از سوی دیگر احزاب دست‌راستی اروپا نیز از روی کار آمدن ترامپ استقبال کرده‌اند.

ماری لو پن، رهبر جبهه ملی فرانسه در توئیتر خود پیروزی ترامپ را به او مردم آمریکا تبریک گفت. او گفت: «آمریکایی‌ها از ترامپ می‌خواهند که رئیس جمهوری مردمش باشد. امروز آمریکا، فردا فرانسه. آفرین! زنده باد ترامپ!... مردم به حقیقت و شجاعت نیاز دارند. آفرین آمریکا!»

خیرت ویلدرس، رهبر حزب راست‌گرای آزادی هلند نیز در توئیتر خود نوشت: «آمریکایی‌ها سرزمین خود را بازمی‌یابند.»

نایجل فَراژ رهبر حزب استقلال پادشاهی متحد بریتانیا (یوکیپ) با اشاره‌ به همه‌پرسی برکسیت بریتانیا علیه پیوستن به اتحادیه اروپا و پیروزی ترامپ، گفت: «به‌نظر می‌رسد که سال ۲۰۱۶ سال دو انقلاب بزرگ سیاسی است.»

فراوکه پتری، رهبر حزب آلترناتیو برای آلمان، از احزاب مخالف پذیرش پناهجویان نیز در یادداشتی از پیروزی دونالد ترامپ استقبال کرده و نوشته است: «نتیجه انتخابات آمریکا، آلمان و اروپا را شجاع می‌کند چرا که ترامپ بخت تغییرات سیاسی را در دست دارد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.