ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل قطعنامه نقض حقوق بشر علیه ایران را تصویب کرد

جامعه جهانی نگران است: افزایش اعدام‌ها، حقوق زنان و اقلیت‌ها و فترت حکومت قانون در ایران. قطعنامه سازمان ملل که با ۸۵ رأی به تصویب رسید بیانگر این نگرانی‌هاست.

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل شامگاه گذشته قطعنامه‌ای درباره نقض حقوق بشر در ایران را با ۸۵ رأی به تصویب رساند. متن قطعنامه را کانادا آماده کرده بود: افزایش اعدام‌ها، به ویژه اعدام نوجوانانی که هنوز به سن قانونی نرسیده‌اند و اعدام در ملأ عام، بازداشت و شکنجه فعالان سیاسی و مدنی و شهروندان دوتابعیتی، بی‌توجهی به حقوق زنان و کودکان و عدم‌دسترسی زندانیان به خدمات بهداشتی و درمانی از نکاتی‌ست که در قطعنامه علیه ایران لحاظ شده است.

سخنرانی نماینده ایران در مجمع عمومی سازمان ملل

سازمان ملل در این قطعنامه از ایران خواسته است که انتخابات آتی ریاست جمهوری را آزادانه و در «فضای باز» سیاسی برگزار کند.

۳۵ عضو مجمع عمومی با این قطعنامه مخالفت کرده بودند و ۶۳ عضو دیگر هم از رأی دادن خودداری کردند.

کشورهای کوبا، کره شمالی، پاکستان و سوریه به قطعنامه رأی منفی دادند.

وزارت خارجه ایران قطعنامه یاد شده را مردود می‌داند و کشورهایی را که نسبت به نقض حقوق بشر در ایران اظهار نگرانی کرده‌اند به همدستی و تبانی با یکدیگر بر ضد جمهوری اسلامی متهم کرده است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران به خبرگزاری‌های داخلی گفته است:

«قطعنامه بدون در نظر داشتن واقعیت‌های جمهوری اسلامی ایران، صرفاً مبتنی بر نگرشی گزینشی، مقابله‌جویانه و تنها با اهداف خاص سیاسی تدوین و تصویب شده است.»

نماینده کانادا اما چنین اتهاماتی را رد کرده و اعلام کرده که هدف از قطعنامه حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران سیاسی نیست، بلکه به قصد بهره‌مند شدن ایرانیان از حقوق‌شان تهیه شده و به تصویب رسیده است.

بریتانیا هم بر فترت حکومت قانون در ایران تأکید کرده است.

عبدالله معلمی، نماینده عربستان سعودی هم گفته است که برخلاف سنت همیشگی، «به خاطر مردم ایران» به این قطعنامه رأی داده است.

وزارت خارجه ایران اما کشورهای حامی قطعنامه را به سوءاستفاده از ساز و کارهای سازمان ملل برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی متهم کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • جنیرا

    حکومت ملاها در ایران و حکومت عربستان هر دو ظالمند و مستحق برچیدن