ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پاسخ ایران به نامه ۱۱ کشور عربی درباره «توسعه‌طلبی‌های ایران»

کشورهای عربی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل ایران را متهم کرده بودند به تروریسم و بی‌ثباتی منطقه. نماینده ایران در سازمان ملل این اتهامات را مضحک خوانده است.

غلامعلی خوشرو، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در پیوند با نامه اخیر ۱۱ کشور عربی درباره دخالت‌های ایران در امور کشورهای منطقه و حمایت از تروریسم تمام موارد ذکر شده در این نامه را رد کرد.

غلامعلی خوشرو، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل

غلامعلی خوشرو در نامه‌ای خطاب به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل پاسخ نامه کشورهای عربی را داده و درخواست کرده که این نامه به‌عنوان سند رسمی منتشر شود.

نمایندگان ۱۱ کشور عربی، شامل عربستان سعودی ، بحرین، اردن، مصر، کویت، مراکش، عمان، قطر، سودان، امارات متحده عربی و یمن  ۲۷ اکتبر / ۶  آبان در نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل، ایران را به پیگیری سیاست‌های توسعه‌طلبانه در منطقه، دخالت در امور داخلی کشورهای عربی و نقض آشکار حاکمیت ملی آن‌ها  متهم کردند و با اشاره به شرایط کشورهای یمن، سوریه و بحرین گفتند: «ایران همچنان به نقش منفی و مخرب خود در جهت بی‌ثباتی منطقه ادامه می‌دهد.»

۱۱ کشور عربی همچنین تأکید کردند: «از زمان امضای توافق هسته‌ای ما نه تنها شاهد کاهش مداخلات ایران در منطقه نیستیم بلکه مداخلات و حمایت ایران از تروریسم در منطقه افزایش یافته است.»

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل چهارشنبه ۱۶ نوامبر / ۲۶ آبان در پاسخ به نامه این کشورها اتهامات یاد شده  علیه ایران را «مضحک» و «بی‌پایه و اساس» خوانده و گفته است: «امضاکنندگان این نامه، با حمایت بی‌دریغ نظامی و مالی خود از تجاوزگری صدام حسین، جنگی هشت ساله را بر ایران تحمیل کردند. به‌علاوه همین کشورها که ایران را به مداخله در امور داخلی کشورها متهم می‌سازند در نهایت دورویی، خود در حال بمباران کردن مردم بی‌گناه یمن هستند.»

غلامعلی خوشرو اتهام دخالت در امور بحرین را نیز رد کرده و گفته است «بررسی‌های مستقل» نشان داده‌اند که ایران هیچ‌گونه مداخله‌ای در مسائل بحرین نداشته است.

او همچنین «دفاع ایران از تروریسم» را «تقلیدی کودکانه از اتهامات مشابه قدرت‌ها» دانسته و خود این کشورها را «پرورش‌دهنده و صادرکننده افراط‌گرایی و تفکر تکفیری به عراق، سوریه و دیگر کشورها» نامیده است.

نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل نقش ایران در جنگ سوریه را «مستشاری نظامی» عنوان کرده و گفته است این اقدام «بر اساس درخواست دولت مشروع این کشور و در چارچوب حقوق بین‌الملل» انجام شده است. او در این رابطه کشورهای عربی را متهم به تقویت «گروه‌های جنایتکار» در سوریه کرد.

در پیوند با حادثه منا در عربستان سعودی که در آن حدود ۵۰۰ زائر ایرانی جان خود را از دست دادند، ۱۱ کشور عربی جمهوری اسلامی را به «سیاسی کردن» این حادثه متهم کرده بودند اما سفیر ایران در سازمان ملل گفته است: «آیا به راستی درخواست انجام حداقل اقدام معمول بین‌المللی یعنی انجام تحقیقات مستقل، شناسایی و معرفی عوامل و مقصرین آن به معنی سیاسی کردن این موضوع است؟»

عربستان سعودی حادثه منا را یک اتفاق ناگوار دانست اما ایران رهبران این کشور را مسئول این رویداد خونبار می‌داند.

غلامعلی خوشرو در بخش پایانی نامه خود همچنان بر تعلق سه جزیره تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی به ایران تأکید کرده و این سه جزیره را «بخش‌های جدایی‌ناپذیر سرزمین ایران» خوانده است. او همچنین عدم استفاده از نام خلیج فارس توسط کشورهای عربی را مورد انتقاد قرار داده و گفته است نام خلیج فارس ریشه تاریخی دارد و توسط سازمان ملل نیز تأیید شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.