ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

احتمال عضویت ترکیه در سازمان شانگهای به جای اتحادیه اروپا

اردوغان گفت که ترکیه تمایلی به عضویت در اتحادیه اروپا «به هر قیمتی» ندارد و می‌تواند در عوض، به عضویت سازمان همکاری شانگهای به رهبری روسیه و چین درآید. ترکیه بیش از یک دهه در حال مذاکره برای عضویت در اتحادیه اروپا است.

رئیس‌جمهوری ترکیه با انتقاد از اروپا، از امکان عضویت ترکیه در سازمان همکاری شانگهای سخن گفت.

اردوغان: به هر قیمتی عضو اتحادیه اروپا نمی‌شویم

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، رجب طیب اردوغان یکشنبه ۲۰ نوامبر پیش از سفر به پاکستان و ازبکستان در جمع خبرنگاران گفت که ترکیه تمایلی به عضویت در اتحادیه اروپا «به هر قیمتی» ندارد و می‌تواند در عوض، به عضویت سازمان همکاری شانگهای به رهبری روسیه و چین درآید.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ و با حضور کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان تشکیل شد. این سازمان که بر همکاری‌های امنیتی و اقتصادی تمرکز دارد، ترکیب جدید سازمان «شانگهای پنج» است که سال ۱۹۹۶ تأسیس شد و پس از عضویت ازبکستان تغییر نام داد.

ترکیه به عنوان یکی از اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بیش از یک دهه در حال مذاکره با اتحادیه اروپا برای پیوستن به آن است. یکی از مفاد توافقنامه ترکیه با اتحادیه اروپا در مورد پناهجویان جنگ داخلی سوریه، صدور ویزای شنگن برای شهروندان ترکیه بود. با این حال، برخی از سران اروپایی گفته‌اند که ترکیه هنوز برای پیوستن به اتحادیه اروپا آمادگی ندارد. دورنمای پیوستن ترکیه در پی سرکوب مخالفان پس از کودتای نافرجام ژوئیه سال جاری، تلاش اردوغان برای بازگرداندن مجازات اعدام و نزدیکی دوباره این کشور به روسیه بسیار کم‌رنگ‌تر نیز شد.

آنکارا اکنون پس از یک دوره روابط جنجالی با مسکو بر سر جنگ داخلی سوریه، بار دیگر مناسبات خود را به شدت افزایش داده‌است.

جمهوری اسلامی ایران نیز تا کنون چندین بار خواستار عضویت در سازمان همکاری شانگهای بوده، اما هر بار درخواست این کشور رد شده‌است. آخرین بار در تابستان امسال ایران از عضویت در شانگهای بازماند.

بیشتر بخوانید

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.