ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پارلمان اروپا به قطعنامه تعلیق مذاکرات با ترکیه رأی داد

پارلمان اروپا به سرکوب‌های پس از کودتای ترکیه واکنش نشان داد: تعلیق مذاکرات درباره پیوستن به اتحادیه اروپا. اردوغان گفته بود تصویب این قطعنامه ارزشی ندارد.

پارلمان اروپا روز پنج‌شنبه ۲۴ نوامبر / ۴ آذر با اکثریت بالا به تعلیق مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا رأی داد. این قطعنامه در واکنش به رفتار رهبری ترکیه پس از کودتای نافرجام ژوئیه علیه کارمندان دولت، رسانه‌ها و مخالفان تصویب شد.

مذاکرات درباره پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۵ بین دو طرف آغاز شد و از مدت‌ها پیش با بن‌بست روبه‌رو شده است.

به‌گزارش رویترز، ۴۷۹ تن از ۷۵۱ نماینده پارلمان اروپا به این قطعنامه رأی مثبت دادند. با این حال این قطعنامه برای کمیسیون اروپا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا الزام‌آور نیست.

بر اساس آمار رسانه‌ها، از زمان کودتای نافرجام در ماه ژوئیه تاکنون بیش از ۳۶ هزار نفر بازداشت شده‌اند. بیش از ۷۵ هزار نفر از کارمندان دولت، دستگاه قضائی و نیروهای امنیتی از کار برکنار شده‌اند و شغل هزاران نفر دیگر معلق شده است. دولت ترکیه همواره انتقاد از چنین وضعیتی را رد کرده و می‌گوید افراد دستگیر و برکنارشده به گروه فتح‌الله گولن، واعظ مذهبی ساکن آمریکا وابسته هستند. دولت گولن را عامل اصلی کودتای نافرجام می‌داند.

قطعنامه پارلمان اروپا همچنین ترکیه را «شریک مهم» خود دانسته و همزمان گفته است در یک مشارکت، دو طرف باید تمایل به همکاری مشترک داشته باشند.

قطعنامه افزوده است که در حال حاضر ترکیه این تمایل را نشان نمی دهد، زیرا اقدامات دولت، هر چه بیشتر «از راه و مسیر اروپا» فاصله می‌گیرد.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از این از باز بود دریچه‌های گفت‌وگو با ترکیه سخن گفته بود. در میان اعضای اتحادیه اروپا نیز ملاحظه در این زمینه غالب است. اما برعکس، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه کمتر دیپلماتیک نشان داده است.

اردوغان پیش از آن‌که نمایندگان پارلمان اروپا در مورد این قطعنامه تصمیم‌گیری کنند روز گذشته چهارشنبه ۲۳ نوامبر / ۳ آذر در استانبول گفته بود: «من به همه جهان اعلام می‌کنم: مهم نیست که نتیجه [طرح این قطعنامه] چه خواهد شد، این تصمیم‌گیری هیچ ارزش برای ما ندارد.»

مذاکرات درباره پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۵ بین دو طرف آغاز شد و از مدت‌ها پیش با بن‌بست روبه‌رو شده است. اردوغان در نظر دارد تا سال آینده یک همه‌پرسی در مورد ادامه مذاکرات با اتحادیه اروپا برگزار کند. در مقابل اتحادیه اروپا نیز تهدید کرده است که در صورت احیای مجازات اعدام در ترکیه مذاکرات را قطع خواهد کرد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.