کاهش ۳۷ درصدی مصرف لبنیات در ایران
هدفمندی یارانهها سفره خانوارها در ایران را کوچکتر کرده است. افزایش قیمتها سرانه مصرف لبنیات را ۳۷ درصد کاهش داده است.
سرانه مصرف لبنیات در ایران ۳۷ درصد کاهش یافته است. یک مقام مسئول در وزارت بهداشت و درمان قطع یارانه لبنیات را عامل این وضعیت دانست.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و درمان ایران گفت که پس از قطع یارانه لبنیات سرانه مصرف آن ۳۷ درصد کاهش یافته است.
سرانه مصرف لبینات در ایران تا پیش از قطع یارانه در سال ۹۰، نزدیک به ۹۰ کیلوگرم گزارش شده که ۶۰ کیلوگرم کمتر از میانگین سرانه جهانی است.
براساس گزارش منابع دولتی سرانه مصرف لبنیات در سال گذشته به کمتر از ۶۰ کیلوگرم رسیده است.
عبداللهی این وضعیت را «نگرانکننده» دانست و گفت که افزایش قیمت لبنیات باعث شده است که «بخش کم درآمد، فقیر و کسانی که در دهکهای درآمدی پایین هستند و قدرت خرید ندارند آن را از سبد غذایی خود حذف کنند».
گزارش بانک مرکزی از سبد مصرفی خانوارها در سال گذشته بیانگر کاهش ۸.۳ درصدی مصرف ماست، ۸.۱ درصدی مصرف پنیر و ۲.۲ درصدی مصرف شیر در سال ۹۴ به نسبت سال ۹۱ است.
رحمتالله حافظی عضو شورای شهر تهران زمستان سال گذشته گفته بود که افزایش قیمت لبنیات و قطع یارانه این گروه کالایی پوکی استخوان را افزایش داده و هزینه درمان و بار اقتصادی بیشتری را به خانوادهها تحمیل میکند.
افزایش ۲۵ تا ۱۰۰ درصدی قیمت لبنیات در دولت یازدهم
گزارش بانک مرکزی از شاخص قیمت مواد غذایی نشان میدهد که مواد لبنی طی سالهای ۹۲ تا ۹۴، ۲۵ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
برپایه این گزارش قیمت شیر پاستوریزه تا پایان سال گذشته ۲۵ درصد گرانتر شده است. همچنین نرخ پنیر و ماست نیز به ترتیب ۳۴ و ۳۶ درصد افزایش یافته است. قیمت کره حیوانی با ۱۰۰ درصد افزایش، دو برابر شده است.
افزایش قیمت مواد لبنی در حالی صورت گرفته که دولت وعده کرده بود با پرداخت یارانه نقدی به دامداران، از گرانی شیر خام جلوگیری کند. اما آنگونه که احمد مقدسی آبان امسال به خبرگزاری تسنیم گفت، دولت از سال ۹۳ به بعد یارانهای به دامداران پرداخت نکرده است.
به گفته مقدسی علیرغم عدم پرداخت یارانه دامداران، قیمت شیر خام نیز افزایش نیافته و کارخانهها شیر خام را ارزانتر از قیمت مصوب خریداری میکنند. قیمت مصوب یک کیلوگرم شیرخام ۱۴۵۰ تومان تعیین شده است.
اتحادیه تولیدکنندگان صنایع لبنی زمستان سال گذشته خواستار افزایش شش درصدی قیمت لبنیات شد. اگرچه این درخواست به تصویب انجمن حمایت از مصرف کنندگان رسید، اما به دلیل عدم کشش بازار این مصوبه اجرایی نشد.
نظرها
a b c
سیستم اقتصاد بازار ازاد با مکمل هایی چون دمکراسی و حقوق بشر و ازادبیان ورسانه، بهترین رژیم برای یک کشور است بنابرتجربه موفقیت نسبی ان به استبدادی. اما یم چاشنی دیگر رژیم موفق فوق باید داشته باشد، و آن اخلاق سیستمی است. اخلاق البته ماهیت عمومی داردو مکمل قانون است. منظور اخلاق سیستمی، از نظر اعتقادی-قانونی یک اخلاقی باید باشد که شاید انرا سوسیال دمکراسی گفت. اگر سوسیال دمکراسی نباشد، کاپیتالسیم لجام گسیخته، با سواستفاده از دمکراسی، با عواملی چون پول و سرمایه و تبلیغات، اقلیت سرمایه دار اکثریت مردم به بردگی و فقر و محرومیت و فلاکت خواهد کشید
میهمان
کاهش ۳۷ درصدی در کل ایران است ولی مناطق محروم شاید این کاهش به ۵۰ درصد برسد
گرسنه
خدا ریشه حکومتهای اسلامی رو از خاورمیانه برداره آمیییییین