فیدل کاسترو درگذشت
فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کمونیستی کوبا در سن ۹۰ سالگی جان سپرد. جسد او در حالی به زودی سوزانده خواهد شد که برخی از کوباییهای آمریکا در میامی در حال شادی در خیابانها هستند.
فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا درگذشت.
رائول کاسترو، رئیسجمهوری کوبا بامداد شنبه ۲۶ نوامبر به وقت اروپا، در تلویزیون دولتی اعلام کرد که برادرش فیدل کاسترو، رئیسجمهوری پیشین و رهبر انقلاب این کشور در سن ۹۰ سالگی جان سپردهاست. همچنین رئیسجمهوری کوبا بعدتر اعلام کرد که مراسم سوزاندن جسد فیدل کاسترو شنبه انجام میشود.
کاسترو از سال ۲۰۰۶ از یک بیماری رودهای رنج میبرد و از آن پس هرگز سلامتیاش را بازنیافت. او به دلیل این بیماری قدرت را به برادرش رائول واگذار کردهبود.
فیدل کاسترو سال ۱۹۵۹ پس از پیروزی انقلاب کوبا، قدرت را به دست گرفت و ۴۹ سال رهبری این کشور را برعهده داشت. ارنستو چهگوارا، انقلابی مشهور آمریکای لاتین نیز در کنار او در انقلاب کوبا دست به قیام مسلحانه زد و سپس بهشکلی موقت سمت وزارت را نیز در دولت چپگرای کاسترو برعهده داشت.
کاسترو بارها از تلاشهای آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) برای ترور او جان سالم بهدر برد و منابع کوبایی این عدد را چندصدبار عنوان کردهاند. آمریکا در سال ۱۹۶۱ برای سرنگونی دولت او به خلیج خوکها در کوبا حمله کرد اما ناموفق ماند.
کاسترو در جنگ سرد به شخصیتی مهم علیه آمریکا بدل شد. بهخصوص طرح استقرار پایگاه موشکی شوروی در این کشور در سال ۱۹۶۲ به تنشی ۱۳ روزه با آمریکا انجامید که جهان هرگز تا آن حد به جنگ اتمی تمامعیار نزدیک نشده بود. پس از آن کوبا دههها است که با تحریم آمریکا روبروست.
تنها سال پیش بود که آمریکا و کوبا روابط خود را رسماً از سر گرفتند. حتی باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا پیش از این در سال جاری به کوبا سفر کرد.
شادی کوباییهای آمریکا
در همین حال، شبکههای خبری از شادی کوباییهای ساکن شهر میامی آمریکا در ایالت فلوریدا، شهری با بزرگترین جمعیت آمریکاییـکوباییها خبر میدهند. این کوباییها عموماً به علت مخالفت با نظام کمونیستی کشور خود یا برای یافتن فرصتهای شغلی و اقتصادی به آمریکا آمدهاند. سیا در عملیات «خلیج خوکها» از مخالفان کوبایی کاسترو برای حمله به این کشور استفاده کرد.
اگرچه کاسترو به دلیل سیستم تکحزبی سیاسی در این کشور و محدودیتهای آزادی بیان بارها تحت انتقاد قرار گرفت، اما انقلاب کوبا و نوشتهها و سخنرانیهای او در زمان حکومتش تأثیر بسیاری بر برخی گروهها و سازمانهای چپ داشت. او رابطه نزدیکی با برخی نویسندگان و روشنفکران چپ آمریکای لاتین داشت.
کاسترو در آخرین سالهای عمرش دیگر مقامی در قدرت نداشت و به نوشتن ستون در روزنامهها مشغول بود و به دیدارهای رسمی با سران دیگر کشورها ادامه میداد. با این حال، هنوز او را «فرمانده کل انقلاب کوبا» خطاب میکردند.
به همین دلیل پیام رائول کاسترو در مرگ برادرش چنین بود: «فرمانده کل انقلاب کوبا ساعت ۲۲ و ۲۹ دقیقه امشب (۳:۲۹ دقیقه صبح شنبه به وقت گرینویچ) جان سپرد».
نظرها
نظری وجود ندارد.