سازمان ملل احتمال شکنجه زندانیان در ترکیه را بررسی میکند
سازمان ملل پس از ۱۸ سال برای اولین بار گزارشگری به ترکیه اعزام کرده است. دستکم ۱۳ مورد شکنجه گزارش شده است: از بیخوابی تا تجاوز جنسی.
سازمان ملل پس از ۱۸ سال برای اولین بار گزارشگری به ترکیه اعزام کرده است که احتمال شکنجه زندانیان بازداشت شده بعد از کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه را بررسی کند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، دفتر سازمان ملل در آنکارا اعلام کرده است که نیلس ملتسر به عنوان گزارشگر ویژه رویدادهای مربوط به احتمال شکنجه و آزار زندانیان در زندانهای ترکیه را بررسی میکند.
ملتسر، گزارشگر ویژه سازمان ملل نیز به خبرگزاری آلمان گفته است پیشاپیش از همکاری با دولت ترکیه در زمینههای مربوط به حقوق بشر، جامعه مدنی و پرداخت غرامت به قربانیان شکنجه خشنود است.
دفتر سازمان ملل در آنکارا گزارش داده که فرستاده ویژهاش گزارشی از احتمال وقوع شکنجه زندانیان سیاسی در ترکیه تهیه میکند. این گزارش همراه با گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ترکیه، در مارس ۲۰۱۸ در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد شد.
دیدهبان حقوق بشر مأموران امنیتی ترکیه را متهم کرده که بعد از اعلام وضعیت فوقالعاده در این کشور، دستکم در ۱۳ مورد به شکنجه زندانیان متوسل شدهاند.
زندانیان گزارش دادهاند که مأموران امنیتی در زندان آنها را وادار بیخوابی کردهاند، در مواردی آنها را کتک زدهاند و حتی از سوءاستفاده جنسی نیز ابایی نداشتند.
دولت ترکیه این اتهامات را رد کرده است.
در سپتامبر سال جاری وضعیت فوقالعاده در ترکیه به مدت سه ماه دیگر برای «حفاظت از دموکراسی، آزادی و حقوق شهروندان» تمدید شد.
پیش از این سازمان ملل، گزارشگری را برای بررسی احتمال شکنجه زندانیان سیاسی به ترکیه فرستاده بود. اما دولت ترکیه مانع از ملاقات گزارشگر سازمان ملل با زندانیان سیاسی در زندانهای ترکیه شد.
بعد از کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه، دولت رجب طیباردوغان نه تنها عده زیادی از افسران، کارمندان، معلمان و اساتید دانشگاهها را پاکسازی کرده، بلکه عده زیادی از طرفدران عبدالله گولن، واعظ مذهبی و همجنین طرفداران پ ک ک را هم به زندان انداخته است.
بنا به گزارشهای انحادیه روزنامهنگاران در ترکیه تاکنون شبکه تلویزیونی و رادیویی و روزنامه به دستور دولت تعطیل شده است.
فعالان حقوق بشر، دولت اسلامگرای ترکیه را متهم کردهاند که هر صدای مخالفی را بدون در نظر گرفتن حقوق مدنی و قانونی مردم خاموش میکند.
لینکهای مرتبط:
- سازمان ملل ترکیه را به احترام به حاکمیت قانون فراخواند
- دولت ترکیه ۱۰ هزار کارمند را اخراج و ۱۵ رسانه را تعطیل کرد
- دهها مأمور پلیس در ترکیه بازداشت شدند
- ترکیه ۲۴ شهردار را به ظن حمایت از پکک برکنار کرد
- بازداشت دهها دانشگاهی دیگر در ترکیه
- مقامات ترکیه حکم بازداشت ۴۲ روزنامهنگار را صادر کردند
- اردوغان: بیش از ۱۰ هزار نفر بازداشت شدهاند
- ترکیه منشور حقوق بشر اروپا را تعلیق کرد
- دولت ترکیه ۲۴ شبکه رادیو تلویزیونی را بست
نظرها
نظری وجود ندارد.