ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سنای آمریکا تمدید تحریم‌ها علیه ایران را تصویب کرد

نمایندگان مجلس سنا با تمدید تحریم‌ها علیه ایران قصد دارند زمینه‌ای فراهم کنند برای پایبندی جمهوری اسلامی به مفاد برجام. نقض حقوق بشر و برنامه موشکی نیز یکی از چالش‌هاست.

مجلس سنا ایالات متحده آمریکا، عصر روز پنجشبه اول دسامبر (۱۱ آذر) «قانون تحریم ایران» را که قرار بود در پایان سال ۲۰۱۶ لغو شود، برای ۱۰ سال دیگر تمدید کرد.

پرچم ایران در میان پرچم کشورهای عضو ۵+۱ در مذاکرات هسته‌ای

نمایندگان مجلس سنا به اتفاق آرا به تمدید تحریم‌ها علیه ایران رای دادند و قطعنامه تمدید با رای ۹۹ موافق بدون هیچ مخالف تصویب شد.

تحریم‌های اقتصادی علیه ایران در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون در سال ۱۹۹۶ به تصویب رسید و در متن آن آمده بود که باید هر ۱۰ سال یک بار تمدید شود.

مجلس نمایندگان ایالات متحده روز سه‌شنبه ۱۵ نوامبر تحریم‌ها را تمدید کرد. با تصویب مجلس سنا، اگر این قطعنامه تمدید به امضای رئیس جمهوری آمریکا برسد جنبه قانونی خواهد یافت.

از لحاظ قانونی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، می‌تواند مصوبه سنا را وتو کند اما وتوی او هم می‌تواند به کمک رای دو سوم کل آرای مجلس نمایندگان لغو شود.

اوباما قانون تحریم علیه ایران را امضاء خواهد کرد

دولت اوباما می‌گوید که تصویب این تحریم‌ها روابط با تهران را خصمانه خواهد کرد. کاخ سفید بیان کرده تصویب تحریم‌ها را عملکرد سیاسی مناسبی نمی‌داند اما اوباما به احتمال زیاد آن را امضا و به قانون تبدیل خواهد کرد.

به گزارش روزنامه «هیل»، یک مقام کاخ سفید پس از مشخص شدن نتیجه رای سنا گفت که انتظار می‌رود اوباما از حق وتو خود استفاده نکند و قانون را امضاء کند.

این مقام گفت که دولت برای سنا شروطی را مشخص کرده است تا تمدید «قانون تحریم ایران»، شرایط قرارداد هسته‌ای ایران و آمریکا را نقض نکند. اوباما با این شرایط قانون را امضاء خواهد کرد.

برخی از تحریم‌های مندرج در «قانون تحریم ایران» مصوب سال ۱۹۹۶ در متن توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ آمده‌اند و به موجب آن لغو شده‌اند. این تحریم‌های لغو شده در تمدید هم به موجب قرارداد ایران و آمریکا و متن برجام ارزش قانونی نخواهند داشت.

دمکرات‌های سنا به تحریم ایران رای مثبت داده‌اند

قانون‌گذاران حامی «قانون تحریم ایران» این استدلال را بیان کرده‌اند که اگر آنها این قانون را تمدید نکنند، ایالات متحده آمریکا توانایی خود برای اعمال فشار به ایران را برای مقید ماندن به برجام از دست خواهد داد.

سناتور باب منندز – از حزب دمکرات و نماینده نیوجرسی - از جمله کسانی است که به گزاره بالا باور دارد و لایحه دیگری پیشنهاد کرده است تا تحریم‌ها علیه ایران بیشتر از قانون ۱۹۹۶ هم گسترش یابد.

در فشار برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران، جمهوری‌خواهان تنها نبودند؛ ۲۰ نماینده دمکرات مجلس سنا با جمهوری‌خواهان همراه شده بودند. از جمله سناتور کریس کونز از ایالت دلوور که روز پنجشنبه در توضیح رای خود به تمدید قانون ۱۹۹۶ گفت: «ایران باید بداند که تهدید بازگشت به تحریم زنده و پابرجاست.»

سناتور ریچارد بلومنتال از ایالت کنتیکات یکی دیگر از این دمکرات هاست. او پس از حمایت از تمدید تحریم‌های ۱۹۹۶ گفت: «اثر اجرایی و عملی تواق هسته‌ای با ایران به عزم ما وابسته است که بتوانیم ایران هسته‌ای را با استفاده از تحریم‌ها و دیگر گزینه‌های مورد نیاز، متوقف کنیم.»

تمام این سناتورهای دمکرات از توافق هسته‌ای با ایران پشتیبانی کرده بودند اما اکنون از تمدید قانون تحریم ایران نیز حمایت کردند.

آمریکا به همراه پنج قدرت جهانی، سال گذشته در وین توافق هسته با ایران (برجام) را امضا کردند. بر اساس این توافق، ایران پذیرفت که برنامه هسته‌ای‌اش را محدود کند و در مقابل جامعه بین‌المللی نیز تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران را لغو کند. با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اما آینده «برجام» در ابهام قرار گرفته.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • گورجه

    نتيجه ی ولايت خامنه اي. مردم بايد بهای تفکرات آخوندی را بپردازند.

  • ح

    یانکی های آمریکایی سعی می کنند همون کاری که با خاتمی کردند را با روحانی انجام دهند ایران هم اقداماتی انجام می دهد البته آمریکا تقریبا از کشورهای اروپایی که نقش نوچه های آمریکا را دارند و رسانه هاش خیالش راحته که گوش به فرمان آمریکا هستند و هزاران مقاله در مورد منطقی بودن این کار آمریکا می نویسند متاسفانه اوضاع بد میشه و یک عده هم در خاورمیانه کشته می شوند که برای آمریکا و غربی که یک عمر همین کار را انجام داده اند بی اهمیت است

  • nader

    دولت كنيا دو كارمند سفارت جمهوری اسلامی ايران در نايروبى و راننده آنها را به اتهام "جمع‌آورى اطلاعات به منظور انجام عمليات تروريستى" بازداشت كرد. به گزارش خبرگزاری "رویترز"، دو ديپلمات ايرانى به نام‌های "نصرالله ابراهیمى" و "عبدالحسین قلی صفایی"، در حال فيلم‌بردارى از سفارت اسرائيل در كنيا به قصد ارتكاب عمليات تروريستى، دستگير شدند. خبر گزارى "آسوشیتدپرس" نيز به نقل از دادستان دادگاه گزارش داده كه اين دو کارمند سفارت ایران از ملاقات دو ایرانی زندانی شده به دلیل جرایم تروریستی بازمی‌گشتند و با تلفن همراهشان از سفارت اسرائیل فیلم گرفتند." مقامات كنيايى در سال 2013، "احمد ابوالفتحی" و "منصور موسوی"، دو شهروندانی ایرانی عضو سپاه قدس را به اتهام انبار مواد منفجره و برنامه‌ريزى براى انجام عمليات تروريتسى به حبس ابد محكوم كردند.

  • کوروش در خوابه!

    درک می شود چرا اپوزیسیون خواهان قوط رژیم است. اما تحریم کمکی به ملت ایران نمیکند. این ملت چوب اشتباهاتش می خورد. اما تحریم ها نمی تواند موجب تغییر رفتار این رژیم بشود چه برسد به سقوطش، فقط ملت ایران بیچاره میشوند. ایران کره شمالی نیست. حتی حکومت کره شمالی هم که واقعا نسبت به ایران از هر حیث کم اهمیت تر است، بعد از این همه تحریم سرپا است! ایران به لحاظ مزیتها و امتیازات جغرافیایی و اقتصادی از جمله رانت نفت، با ترحیم تغییر فتار یا تغییر نوع ایدئلوزی یا نوع جکومت نخواهد شد. این تحریم ها بیشتر دست شرکتهای امرکیایی بسته ولی ازاردهنده و مزاحم است. شکل دلخواه اینست نظام ایران دست از خصومت با امریکا بردارد و با رابطه امریکا و غرب کشور در موقعیت بهتر اقتصادی قرار دهد ولی نمیکند! این سیاست فعلی جزئی از هویت این نظالم است. 38 سال است خو گرفته و عادت کرده به این گذران اموراتش! تغییر فتار و یا تغییر نوع حکومت در ایران، نیاز به گذشت دو نسل حداقل دارد تا ویا یک شبه معزه مثل مرگ رهبری و جایگزینی یک رهبر منعطف و مغقو که نگاه ایدئولوژیک و مشکل هویت نداشته باشد، مردم ایران بیخودی دارند دلخوش اپوزیسیون می شوند. ادعا/فحاشی/دروغ/تهمت/ارزوهای بزرگ/ شعار تکراری دمکراسی خواهی و حقوق بشر/ همه توهم در ارزوهای یک ملت شکست خورده است. در نسل امروز ایران نه تجزیه یمشود نه تغییر حکومت. ولی قطعا اگر این نوع حکومت و سیاست غرب ستیزی ادامه یابد بیشتر وبیشتر ملت ایران بیچاره و عقب مانده خواهد شد.

  • کوروش در خوابه!

    منم بارها گفتم عاقبت ملت ایران چی میشود؟ آیا فلاکت از این ملت بر میدارد؟ هر بار سوالها طرح یم شود تنها نا امیدی است. وعده های اپوزیسیون و اعتدالی-اصلاح طلب داخلی، تنها سراب است. حقیقت تلخی است، ملتی عقب مانده و پراشتباه. این میراث عقب ماندگی نسلها است. از بد حادثه، ایرانیان اکثرا شیعه بودند و حکومت شیعی بر آنها حکومت میکند که خود ملت باعث اصلی اش هستند. ایرانی عادات زشتی دارند و یکی اش همین تقصیر را به گردن دیگران انداختن و فرار از مسئولیت خرابکاری هایشان است! این خود ملت ایران باعث شدند شاه سکولار و تجددخواه و البته خودکامه رابرکنار و حکومتی اخوندی و حالا اخوندی-سپاهی-بازاری-نوکیسه و رانتخوارن ریز و ردشت...! این خود ملت ایران بودند. بله اقلیتی همیشه هشدار داده اند و مخالف. ملتی برای اندکی اغوا و تبلیغات، میورد 25 میلیون ثبت نام در بسیج یمک ند! (اگر ادعای رژیم درست باشد). ملتی که برای نذری مراسم شیعی سر و ست می شکنند! این ملت حتی ده درصد این چنی باشند به اندازه کافی رژیم یم تواند با رانت نفت و دیگر مزایا اقتصاد حکومتی 80 درصدی اش ماشین قدرتش تا نسل ها ادامه دهد. تنها شبه معجزه می تواند ایران نجات دهد. این رژیم هویتش را بر مبنای اخرالزمانی مهدویت و نمادش بارزه اش هم غرب است! در حالت خوشبینانه ابزاری است در این صورت اندک امیدی است که مصالحه کند با غرب، ولی اگر واقعا معتقد باشد دیگر امید نیست. رانتها عظیم این رژیم بی نیاز از حمایت مردیم میکند. مردم اندکی برایش کاغیست. میلیون ها مذهبی منتفع از خان یغما اقتصاد رانتی و صف های طولانی گداگشنگان ، تامین نیروی انسانی برایش آسان کرده. تجربه تاریخ نشان می دهد چنین رژیم هایی یا آن قدر نسل های حاکمانش تدوام میابد تا تغییر هویت دهند یا مورد تهاجم خارجی شوند که بعید است که فعلا ابرقدرتها حاضر به چنین هزینه بشوند. اعتراض و مبارزه مدنی باید باشد تا عمال رژیم هارتر نشوند، ولی خیلی نباید امید بست. واقعا اکنون خداوند نیاز است برای کمک!