ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تلاش معاونت امور زنان و فراکسیون زنان مجلس برای مقابله با ازدواج زودهنگام دختران

یک مسئول امور زنان و خانواده از تدوین راهکارهای فقهی برای «مقابله با ازدواج زودهنگام دختران» خبر داده. در فراکسیون زنان نمایندگان در تلاش برای اصلاح قانون مدنی درباره سن ازدواج‌اند.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده از تدوین راهکارهای فقهی برای «مقابله با ازدواج زودهنگام دختران» خبر داد. در فراکسیون زنان هم نمایندگان در تلاش برای اصلاح قانون مدنی درباره سن ازدواج هستند.

سوسن باستانی گفته که معاونت امور زنان ریاست جمهوری، گزارش «آسیب‌شناسی قانونی ازدواج‌های زودهنگام زیر سنین قانونی» را در سال ۹۴ تهیه و به وزیر دادگستری به عنوان رئیس مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری ارائه کرده است و به دنبال این گزارش جلسه حقوقی با حضور مسئولان ذیربط در محل مرجع برگزار شده و  به طرح چند راهکار قانونی پیدا شده است.

به گفته باستانی، علاوه بر آن در اردیبهشت سال ۹۵ برگزاری نشست علمی «امکان‌سنجی ازدواج کودکان از منظر موازین دینی، موازین حقوقی و تعهدات بین‌المللی» با مشارکت کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برگزار شده که خروجی این نشست تهیه مجموعه راهکار مقابله با مساله ازدواج‌های زیر سنین قانونی و بدون رعایت ترتیبات قانونگذار، به ویژه از منظر فقهی بود.

او گفته که بسته فقهی حاصل این نشست‌، امکان همکاری این نهاد را با فراکسیون زنان مجلس در این زمینه فراهم می‌کند.

باستانی گفته که در برنامه عمل ۱۰ ساله مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری که اردیبهشت امسال ابلاغ شد، از جمله فعالیت‌های پیش‌بینی شده، مقابله با ازدواج زودهنگام است که معاونت همکار اجرایی این فعالیت است.

فاطمه ذوالقدر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس از برنامه‌های کمیسیون زنان مجلس برای جلب نظر موافق علما سخن گفته بود تا ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی در خصوص سن ازدواج اصلاح شود و تنها اذن پدر و شرط سن مدنظر نباشد.

ذوالقدر گفته بود: «در کمیته زنان و خانواده کمیسیون فرهنگی مجلس از مدتی پیش موضوع زنان بی سرپرست و بدسرپرست و ازدواج دختران زیر ۱۳ سال را بررسی کردیم و نتایج بررسی را به حضور آیت الله مکارم شیرازی بیان و سوال کردیم که ایشان هم با ازدواج دختران زیر سن عقلی اعلام مخالفت کرده و تاکید کردند که بلوغ فکری حتما باید مورد نظر باشد.»

در عین حال، ناصر مکارم شیرازی در خصوص ازدواج دختران زیر ۱۳ سال که با اذن ولی و مجوز دادگاه انجام می شود، پاسخ داده که «من این اجازه را نمی دهم. ممکن است در گذشته‌ها نیز جایز بوده باشد اما الان به دلیل مفاسدی که دارد جایز نیست و تا دختر به بلوغ عقلی نرسد اجازه ازدواج ندارد.»

این تلاش‌ها در حالی است که زهرا سجادی٬ دبیر مجمع زنان فرهیخته انقلاب اسلامی، اخیرا درباره ازدواج دختربچه‌ها گفته است: «برای همه نمی‌توان یک نسخه پیچید. در اقلیم‌های گرمسیر برخی می‌توانند در سن ۱۳ سالگی و حتی پایین‌تر آمادگی ازدواج داشته باشند.»

زهرا سجادی در واکنش به تلاش برخی نمایندگان برای اصلاح ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی و ممنوعیت ازدواج دختران زیر ۱۳ سال گفته این تلاش‌ها «از پایه کار اشتباه و بیهوده‌ای است و بی‌توجهی به فتواست.»

در ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی آمده است: «عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام شمسی منوط است به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.